Badkamer verstopt? De oorzaak en de oplossing!

Badkamer verstopt: alles dat u wilt weten over de oorzaak en de oplossing

Verstopte badkamer:

Bijna iedereen heeft wel ervaring met een verstopping in de badkamer. Het kan de waterstroom verstoren, en er voor zorgen dat het water niet goed wordt afgevoerd. Haren, zeepresten en andere gebruikssporen kunnen de oorzaak zijn.

Badkamer verstopt

Hoe dan ook, Een verstopping in de badkamer kan niet worden genegeerd. Hieronder leest u daarom waarom uw badkamer verstopt kan raken, hoe u een probleem kunt identificeren en vervolgens ook kunt repareren.

Bel: 06-13356173

Inhoud van deze pagina

Badkamer wastafel verstopt:

Het meest voorkomende onderdeel dat in de badkamer verstopt raakt, is de gootsteen. Dit gebeurt omdat er veel dingen door de riolering stromen die je meestal niet kunt beperken. Op een dagelijkse basis wassen mensen hun handen, hun gezicht, scheren en borstelen hun haar. Soms geven mensen over in de wasbak omdat ze de toiletpot niet geschikt vinden. Langzaam hopen al die dingen op en veroorzaken een verstopping Met andere woorden, de dingen die ervoor kunnen zorgen dat uw badkamergoot verstopt raakt, zijn:

 • Haar.
 • Overgeefsel.
 • Vuil.

Verder zult u zien dat deze dingen ook een verstopping in het toilet kunnen veroorzaken

Badkamer wastafel verstopt door haar:

Een van de meest irritante en moeilijk te behandelen verstoppingen die je in de badkamer kunt hebben is door haar. Hoe haar kan opstapelen? Wel, heel vaak scheren mannen hun gezicht en spoelen ze de scheermessen in de gootsteen. Het vet van het gezicht in combinatie met de haren en het scheerschuim kunnen niet gemakkelijk door de riolering naar beneden. Het is waarschijnlijker dat het aan de wanden van de pijp blijft plakken en langzaam opstapelt. Je moet heel heet water gebruiken, wat in de meeste gevallen niet erg praktisch is. Een andere reden is om thuis een persoon met lang haar te hebben. Telkens wanneer ze hun haar borstelen, leggen ze die gewoon in de gootsteen. Haar lost niet op en het is waarschijnlijker dat ze met elkaar in de knoop raken, en haarballen maken. Om een ​​verstopping te voorkomen, moet je het haar in de wc-pot of in het algemene afval gooien.

Badkamer goot verstopte braaksel:

Veel mensen die ziek worden, moeten in de badkamer overgeven. Het is gemakkelijker omdat je niet hoeft te bukken en je gezicht in het toilet hoeft te laten hangen, waardoor je nog zieker wordt. Braken is echter niet altijd in vloeibare vorm. Stukken voedsel die niet goed zijn verteerd, zitten in het braaksel. Samen met vet van uw eten, zal het uw gootsteen voorgoed verstoppen. Het is lastig te verwijderen en wegens de braaksel geen fris klusje. Het beste om te doen om dat te voorkomen, is door je toilet te gebruiken voor het overgeven. Hoe dan ook, je bent ziek op dit moment, dus je kunt niet erger worden. Je maag zal ook sneller leeg zijn.

Badkamer gootsteen verstopt met vuil:

Elke keer als je thuiskomt, moet je je handen wassen. Dat is om ze schoon te maken en schadelijke bacteriën te verwijderen. Een verstopping door vuil in de gootsteen zal echter op een gegeven moment optreden. Het vuil zal eerder op de bodem van de leidingen achterblijven en uw badkamergootsteen verstoppen. Je hebt echter niet altijd een grote hoeveelheid vuil aan je. Daarom zal een verstopping veroorzaakt door vuil over een langere periode opbouwen. Het beste wat u kunt doen, is door af en toe een paar liter kokend water in de gootsteen te gieten.

Badkamer wasbak verstopt fix:

Dus je badkamer wastafel is verstopt en je moet het repareren. Het is echter niet altijd gemakkelijk en kan meer tijd kosten dan je zou denken. De locatie van de verstopping kan diep in de pijpen liggen, waardoor u grotere problemen krijgt in uw drainagesysteem. U kunt problemen krijgen met de afvoer in uw hele badkamer. Soms kunt u het zelf niet oplossen en moet u professionele hulp vragen. Voordat u dat doet, moet u vaststellen waar de verstopping zich bevindt. Het is misschien een klein probleem dat u eenvoudig zelf kunt oplossen.

Badkamer gootsteen verstopt doe-het-zelf:

Dus je hebt besloten om zelf de badkamergootsteen te repareren. Wat heb je tenslotte te verliezen? Een paar minuten van je tijd, wat je waarschijnlijk geld zal besparen ook. De verstopping in de wastafel kan zich direct onder het putje bevinden, in dit geval zal de oplossing niet zo veel moeite kosten. Om de verstopping te verhelpen, kunt u:

 • Speciale ontstoppingsproducten in de afvoer gieten.
 • Een mengsel van zuiveringszout en azijn in de afvoer gieten.
 • De stop in de wastafel verwijderen.
 • De buizen onder de gootsteen openen om dieper te kunnen kijken.

Blijf verder lezen voor meer informatie over elk exemplaar.

Producten voor verstopte wastafel:

In veel winkels kunt u sterke chemicaliën vinden die in de riolering kunnen worden gegoten om de wastafel in de badkamer te ontstoppen. Ze worden in de meeste supermarkten verkocht. Voordat u besluit om ze te gebruiken, moet u ervoor zorgen dat u de instructies goed heeft gelezen. Ze kunnen vrij sterk zijn, zorg er dus voor dat je een goede luchttoevoer in je badkamer hebt en de stop verwijdert tijdens het gieten. Mis ook het gat niet. Er zijn gevallen waarbij de sterke chemicaliën de gootsteen aantastte. Zorg er bovendien voor dat je handschoenen draagt ​​voordat je de chemische stof gebruikt.

Zuiveringszout voor de verstopte wastafel

Een ander product dat ook een chemische reactie kan veroorzaken in de wastafel is zuiveringszout. Dit is een veel milder en ook veiliger product. Door dit zout samen met wat azijn in de afvoer te gieten zullen alle vet en vuil resten worden opgelost. Het werkt erg goed voor vet en zeepresten maar minder goed voor haren. Het is daarom aan te raden om eerst zelf de haren te proberen te verwijderen en daarna pas het mengsel in de afvoer te gieten.

Badkamer wastafel verstopt verwijder stop:

Wellicht denkt u, hoe kan het verwijderen van de stop een verstopte wastafel repareren? Nou, dit komt doordat de stop is ontworpen om een hoop spul op te vagen en uit het water te houden. Wanneer u dus last heeft van een verstopping is dit dus het eerste wat u kunt controleren. Door de stop simpelweg tegen de klok in te draaien komt deze lost. Met een beetje geluk ziet u hier direct een hoop vuil aan hangen. Knip dit vuil los en maak de stop goed schoon. Giet nu een paar liter kokend water door gootsteen alvorens u de stop terugplaatst.

Badkamer wastafel is verstopt en gevuld met water:

Is uw wastafel verstopt en blijft er water in staan? Als u de stop al heeft verwijdert maar het probleem daarmee niet is opgelost, dan kan dit betekenen dat het probleem dieper zit. Maar voordat we daarna gaan kijken is het verstandig om ook eerst naar de zwanenhals direct onder de wastafel te kijken. De zwanenhals is gemakkelijk te herkennen en is eenvoudig lost te maken door de ringen aan de boven en onderkant los te draaien. Zorg er wel voor dat u een bak heeft om het water in op te vangen, anders moet u later dweilen. Zodra u de zwanenhals los heeft gemaakt, maak deze dan van binnen grondig schoon en plaats deze vervolgens terug.

Badkamer wastafel verstopt en lekt:

Soms, wanneer u een verstoppingsprobleem heeft, kunt u ook een lekkend probleem tegenkomen. Dit gebeurt omdat het water op de verbindingen drukt en ze enigszins losraken. Maar dit is niet iets waarover u zich zorgen moet maken. Wanneer lekken en verstopping op hetzelfde moment plaatsvinden, betekent dit dat de verstopping zich direct na het lekkende gebied bevindt. Het enige dat u hoeft te doen is de ring van de buis losdraaien door deze tegen de klok in te draaien. Maak de leidingen voorzichtig los en verwijder alles wat er in zit en de verstopping veroorzaakt. Om het lekken te verhelpen, kunt u een beetje teflon tape aanbrengen op de verbinding van de ring. De ring zal beter vast zitten en meer geïsoleerd zijn.

Badkamer wastafel verstopt en stinkt:

Soms kun je een stinkende geur uit de gootsteen ruiken. Dit gebeurt niet alleen omdat de gootsteen verstopt is. Het kan zijn omdat het water stilstaat in de gootsteen. Dat zou betekenen dat de verstopping dieper in de leidingen zit en een terugstroom maakt als je water uit een gootsteen giet. Dit is echter niet zo’n groot probleem. Het kan gewoon komen door gestapelde spullen in de riolering onder de gootsteen. Natuurlijk, als iemand er eerder in heeft gebraakt, zouden de stinkende geuren geen grote verrassing voor je mogen zijn. Om tegelijkertijd de geur en het verstoppingsprobleem te verwijderen, is het gebruik van zuiveringszout en azijn misschien de beste optie.

Een verstopte gootsteen schoonmaken:

Een schoongemaakte gootsteen in de badkamer hebben, betekent niet dat je geen verstoppingsproblemen kunt krijgen. Het is echter een goede manier om de riolering in de gootsteen te onderhouden. Door chemicaliën in de gootsteen te gieten om deze van binnen goed te reinigen. Omdat niemand echt heet water uit de kraan gebruikt kunnen hierdoor verstoppingen ontstaan.

Badkamerkraan verstopt:

Heeft u problemen met de waterdruk in de kraan van uw badkamer? Een van de belangrijkste redenen is dat de kraan verstopt is. Dit kan worden veroorzaakt door een paar verschillende gevallen:

 1. De klep van de kraan is gebroken en moet worden vervangen. Je kunt het gemakkelijk doen door de schroef in de achterkant van de kraan te verwijderen en op te tillen. Zoek naar een identieke klep om deze te vervangen.
 2. De watertoevoer is laag. Welnu, voordat je in snelle conclusies komt, controleer je de andere kranen in huis.
 3. De beluchter van de kraan is verstopt.

Verstopte beluchter badkamerkraan

Zoals eerder vermeld, wanneer de beluchter van de kraan verstopt is, zult u een langzamere waterstroom krijgen. De beluchter van de kraan is het eindgedeelte van de spruit. Dit kan soms gebeuren nadat er werkzaamheden in het watervoorzieningssysteem zijn uitgevoerd. Misschien zit er wat vuil in de beluchter en moet het worden verwijderd. Wat je moet doen om je kraan te ontstoppen is om de beluchter uit de kraan te verwijderen. Door een tang te gebruiken, kunt u de beluchter losschroeven. U moet echter voorzichtig zijn om schade aan de hele kraan te voorkomen. Zodra u de beluchter heeft verwijdert, reinigt u deze op de juiste manier en gebruikt u een naald om alles wat zich tussen de gaten bevindt te verwijderen. Schroef de beluchter terug op de kraan en de waterstroom moet weer normaal zijn.

Beluchter badkamer wastafel verstopt:

Er zijn enkele gevallen waarin de beluchter van de badkamer verstopt zit. Hoe kun je dat identificeren? Je zult zien dat het water niet goed wegloopt en er bellen uit het gat in de gootsteen komen. Dit komt omdat het water dat door de riolering stroomt geen goede luchttoevoer krijgt. Om het te repareren, kijk eens onder de gootsteen. Je zult een dunnere pijp zien die verbonden is met de zijkant van de afvoer die naar beneden gaat en hoger aan de zijkant van de gootsteen is verbonden. Het beste om te doen is het losschroeven van beide kanten. Eenmaal losgeschroefd, pak het en verwijder wat er in zit. Voordat je het terugplaatst, moet je het van binnenuit zo goed mogelijk schoonmaken.

Badkamer gootsteen verstopt zwarte dingen:

Dus, je hebt de zwanenhals onder de gootsteen geopend en je ziet veel zwart spul en zwart water. Dit is vuil, vet en alles wat je in de gootsteen doet. Vet en vuil van het menselijk lichaam raken na verloop van tijd opgelost. Samen met zeep en haar ziet het er zo uit. Als het geen stukjes voedsel of braaksel bevat, moet u zich niet druk maken om de geur. Als u eerder ervaring had met het verwijderen van de zwanenhals onder een Gootsteen, dan is dit een fluitje van een cent voor u. Het enige uitdagende kan zijn het verwijderen van lange haren.

Badkamer gootsteen verstopt maar niet de zwanenhals:

Dus je hebt de stop in de wastafel in de badkamer en de zwanenhals verwijderd. Je hebt ze schoongemaakt en ze weer in elkaar gezet maar de gootsteen is nog steeds verstopt. Dat betekent dat het probleem zich dieper in de leidingen bevind. Wat je moet doen is proberen de riolering te ontstoppen met een slang. Je kunt het eenvoudig toepassen vanaf de pijp die in de muur gaat. Die delen hebben bochten en hoeken, waardoor de kans groter is dat ze verstopt raken. Door een slang te gebruiken, zou je in staat moeten zijn alles te verwijderen wat een verstopping in je badkamergootsteen veroorzaakt.

Badkamer wastafel verstopt na werken met ontstoppersslang:

Nou, het is niet altijd zeker dat je na het werken met een (ontstoppers)slang van de verstopping af bent. Er zijn een paar gevallen dat je zelfs na het werken met de slang een probleem kunt hebben. Maar wanneer dit gebeurt, betekent dit dat de verstopping zich op de hoofdlijn bevindt. De slang die je thuis hebt, is misschien niet lang genoeg om het probleemgebied te bereiken. Wanneer u dergelijke problemen heeft, zou u ook drainageproblemen moeten hebben met andere afvoerbuizen in uw huis. In dit geval kan het voor u ingewikkelder zijn en moet u mogelijk professionele hulp zoeken.

Badkamer afvoer voortdurend verstopt:

Heb je vaak de gootsteen van de badkamer verstopt? Er is zeker één ding aan de gootsteen. Dat de pijpen vrij smal zijn. Wanneer de leidingen te smal zijn, zal de gootsteen van de badkamer vaker verstopt raken. Ook maken sommige mensen keer op keer dezelfde fouten. Een klein voorbeeld is dat ze nog steeds hun handen met geborsteld haar in de gootsteen spoelen. Het beste wat je kunt doen, is proberen de gootsteen zo veel mogelijk te onderhouden. Een paar tips voor het onderhoud van de gootsteen zijn:

 • Plaats geen haar in de gootsteen.
 • Houd het dagelijks schoon.
 • Giet elke paar dagen heet water in het gat.

Verstopte dubbele wasbak in de badkamer:

Heb je een dubbele wastafel in je badkamer? Je moet onthouden dat de pijpen van de dubbele gootsteen verbonden zijn. De verbinding zit precies onder de gaten en de leidingen hebben een T-vorm. Voordat u verdere acties onderneemt, moet u vaststellen waar de verstopping zich bevindt. Als beide zijden verstopt zijn, betekent dit dat het probleem zich direct na deze T-verbinding bevind en dat het water in beide wasbakken blijst staan. Als slechts één ervan verstopt is, betekent dit dat de verstopping zich direct onder het gat en vóór de T-verbinding bevindt. Zodra u de locatie hebt geïdentificeerd, kunt u dat deel loskoppelen van de plaats waar het probleem ligt en dit probleem verhelpen.

Twee verstopte wastafels in de badkamer met stilstaand water:

Het hebben van twee verstopte putten in de badkamer waar dus water in blijft staan, kan nogal een probleem zijn. Als ze allebei water hebben dat binnen blijft staan, betekent dit dat het probleem zich op de plaats bevindt waar beide samenkomen. Als ze allebei volledig verstopt zijn, moet je het water binnenin ze verwijderen. Nadat u de leidingen vlak voor de verbinding hebt losgeschroefd, moet u ervoor zorgen dat u een lege kom eronder hebt om het water uit de leidingen op te vangen. Als de leidingen leeg zijn, kunt u werken aan het ontstoppen van de afvoer. In dit geval is het een goede keuze om een ​​slang te gebruiken om het werk te doen.

Keuken verstopt na verstopping badkamer:

Dus, u heeft al een tijdje last van een verstopping in de badkamer en na een tijdje raakt ook de keuken verstopt. Het eerste dat in u opkomt, is dat de verstopping veroorzaakt wordt door het toilet, het zal die afvoer wel zijn die ik nog niet heb gerepareerd.

Nou, dit is misschien niet het geval, dus u hoeft zich geen zorgen te maken. Wat u moet onthouden, is dat de keuken en badkamer afvoer enige afstand overbruggen voordat ze samen komen. Hierdoor zult u snellere drainageproblemen hebben in uw badkuip en uw toilet, dan de gootsteen in de keuken. Natuurlijk, als je al serieuze problemen hebt in de hele badkamer en de keuken, betekent dit dat je in je hele huis ernstige verstoppingsproblemen hebt.

Badkamer gootsteen verstopt al geprobeerd:

Dus je hebt alles geprobeerd wat we je hebben voorgesteld en je hebt nog steeds problemen met de wastafel in de badkamer. Wat u moet onthouden, is dat we het altijd over mogelijkheden hebben. Mogelijkheden waar de verstopping kan zijn, wat dit kan hebben veroorzaakt en hoe u het kunt repareren. Ook zijn die mogelijkheden gebaseerd op jarenlange ervaring in wat in de meeste gevallen de problemen veroorzaakt. Er zijn echter gevallen waarin u veel moeite moet doen om de verstopping op te lossen. De verstopping kan zo diep zijn dat u hem niet kunt bereiken. Wat u in dit geval moet doen, is het inhuren van een professional. Hij kan een dieper kijken naar iets dat je hebt gemist en/of niet kon repareren.

Verstopte gootsteen badkamer YouTube:

Stap voor stap lezen hoe je de gootsteen in de badkamer kunt ontstoppen, lijkt misschien vermoeiend. Het is niet hetzelfde wanneer u een theorie leest over het ontstoppen van de gootsteen en wanneer u hetzelfde in actie kunt zien. Veel mensen zien liever een video over hoe het gedaan wordt en hoe het is opgelost, dan dat ze een heel artikel lezen over een manier om de gootsteen te ontstoppen, wat misschien niet werkt. Om die reden delen professionals en amateurs hun ervaringen in YouTube. Door video’s te uploaden, kunnen kijkers vinden waarnaar ze op zoek zijn. Dus, als je het niet zeker weet en je wilt met je eigen ogen zien hoe gemakkelijk het is om een ​​verstopte wastafel in de badkamer te repareren, kijk dan op YouTube. Je zult stap voor stap, ervaringen van verschillende mensen kunnen zien wanneer ze proberen de wastafel van hun badkamer te ontstoppen.

Verstopte afvoer badkamer

In uw badkamer heeft u verschillende afvoeren voor elk onderdeel afzonderlijk. U kunt verschillende afvoeren in uw badkamer hebben voor:

 1. De gootsteen.
 2. De badkuip.
 3. Het toilet.
 4. De wasmachine.

U moet echter onthouden dat ze allemaal verbonden zijn. Natuurlijk is het toilet vanwege gezondheidsredenen rechtstreeks naar de riolen afgevoerd met grotere pijpen. U kunt mogelijk verstoppingsproblemen krijgen met elk individu of met enkele tegelijk. Als je een klein verstoppingsprobleem een ​​tijdje negeert, wordt het niet vanzelf opgelost, maar het maakt het alleen maar erger. Op een gegeven moment denk je misschien dat het uit zichzelf is verwijderd, maar het feit is dat het alleen maar dieper is gaan zitten. Door het dieper te laten komen, zal het moeilijker zijn om het op te lossen

Verstopte leidingen:

De meeste leidingen in de badkamer bevinden zich in de muur. Er zijn er echter een paar onder de gootsteen. Dit maakt het gemakkelijker om van een verstoppingsprobleem dat kan op treden af te komen. Daarom is het onmogelijk om de leidingen in de muur los te koppelen om ze te ontstoppen. Het enige wat je kunt doen om ze te ontstoppen is door een slang te gebruiken. De enige gevallen waarin u verstopte leidingen moet vervangen, is alleen wanneer ze worden beschadigd. Het lekken zal binnen de muren zijn en waarschijnlijk de tegels van de badkamer beschadigen. In dit geval, wanneer u een verstoppingsprobleem diep in de leidingen heeft en mogelijk lekkage, kunt u het beste een professional inhuren.

Badkamer verstopt toilet:

Het toilet is de meest verstoppingsgevoelige plek in de badkamer. Elke dag gaan er heel wat dingen door het toilet. De redenen waarom het toilet verstopt kan raken, zijn:

 • Harde poep.
 • maandverband.
 • Toiletpapier.
 • Tampons.
 • Babydoekjes.

Wat je moet doen om mogelijke verstoppingen in het toilet te voorkomen, is door zo min mogelijk spullen in het toilet te gooien. Natuurlijk zijn sommige van hen onvermijdelijk, maar andere zoals maandverbanden, tampons en babydoekjes zijn beter om ze in het algemene afval te gooien.

Badkamer toiletpot verstopt:

Als het toilet van de badkamer verstopt is geraakt, kunt u het toilet niet gebruiken, u moet dit dos zo snel mogelijk oplossen. Om het toilet te ontstoppen, kun je een paar verschillende methoden gebruiken. Sommige ervan zijn:

 • Een zuiger. U moet de ontstopper op het gat in het toilet aanbrengen. Door de zuiger op en neer te bewegen, moet de pot van de badkamer worden ontstopt.
 • Een tuinslang. Je kunt de tuinslang gebruiken door er lucht in te blazen of deze te verplaatsen om te verplaatsen wat er in de zwanenhals zit. Je kunt het ook gebruiken als een waterpomp. U kunt het aansluiten op een watervoorziening. U moet echter voorzichtig zijn met mogelijke overlopen.
 • Een emmer met water. Door extra water in het toilet te gieten tot de bovenkant, zal extra druk worden uitgeoefend. Het kan na een paar seconden alles uit de riolen halen.
 • Een slang. Als je het bovenstaande hebt geprobeerd en niets werkt, moet je voor de speciale ontstoppingsslang gaan. Het betekent dat het probleem iets dieper is en dat je misschien geen andere optie hebt.

Er is een geval waarin je al het bovenstaande hebt geprobeerd en niets werkte. als dat gebeurt, kan er niets anders zijn wat je kunt doen en moet je professionele hulp zoeken.

Badkamer spoeling verstopt:

Heeft u problemen met het doorspoelen van het water in het toilet? Dat betekent dat er iets niet klopt met de tank. Er zijn twee gebieden waar je moet kijken:

 • Eerst op de bodem van de tank. De bodem van het blik kan soms vastlopen en niet goed worden opgetild. Dit kan worden veroorzaakt door de hardheid van het water. Hierdoor zou je het gevoel krijgen dat de spoeling in de badkamer verstopt is.
 • Ten tweede, in de leiding tussen de tank en de pot. voor deze moet je misschien een diepere blik werpen. Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat u de watertoevoer in de tank afsnijdt. Met een tang kunt u de onderste ring losdraaien. De bovenste ring hoeft u niet los te draaien. U kunt een tie-rap gebruiken om zich te ontdoen van alles wat verstopt zit. Schroef de pijp er weer op en vul de tank met water. Het probleem zou opgelost moeten zijn.

Badkuip verstopt:

Wat kunt u doen als uw badkuip verstopt is? Wanneer je gaat douchen of een bad neemt, zullen vuil, haar en zeep van je af komen en door het gat gaan. Op een gegeven moment kan het verstopt raken. De meeste badkuipen hebben pijpen eronder, dus zijn ze niet gemakkelijk te bereiken. U kunt de afdekking van het gat echter verwijderen. Dit is waar het meeste haar vast komt te zitten. Alles wat je nodig hebt is een schroevendraaier en je zult in staat zijn om de metalen kap te verwijderen. Probeer zoveel mogelijk haar te verwijderen en als de verstopping hardnekkig is, gebruik dan een slang in de riolering.

Badkamer wastafel en toilet verstopt:

Er zijn enkele gevallen waarin de wastafel van uw badkamer en het toilet verstopt zijn. Het is niet nodig om een ​​gezamenlijke verstopping te zijn. Als de badkuip ook verstopt zou zijn heb je een groter probleem. De verstopping kan op elk van hen afzonderlijk zijn. Het kan zijn dat er recht onder de gootsteen een verstopping zit, het wasbakprobleem van de badkamer en tegelijkertijd in de zwanenhals van het toilet. Die twee zijn totaal verschillende gebieden. Je moet elk verstoppingsprobleem apart behandelen.

Verstopte badkamer gootsteen en badkuip:

Als de wastafel en het bad van de badkamer op hetzelfde moment verstoppen, is dit niet iets dat u moet verbazen. Zo’n probleem kan op een gegeven moment gebeuren. Als ze allebei verstopt zitten, bevindt het probleem zich daar waar de afvoer uit de gootsteen en het bad samenkomen. Daarom kan het u opvallen dat water dat uit de gootsteen wordt gegoten, uit het gat in de badkuip komt. In dit geval kan de verstopping buiten uw bereik liggen. Maar geef niet op voordat je het probeert. De dichtstbijzijnde plaats bij het verstopte gebied is het gat in de badkuip. U kunt de afdekking van het gat verwijderen met een schroevendraaier. Ook is de beste tool voor jou om een ​​ontstoppingsslang te gebruiken.

Badkamer afvoer helemaal verstopt:

Heb je de riolering in de badkamer volledig verstopt? Dat betekent dat er iets niet goed zit in de hoofdafvoeren. Omdat het de hele badkamer betreft, betekent dit dat de verstopping dieper in het rioleringssysteem zit. Wat je kunt doen is proberen het zelf te ontstoppen. Er is echter geen garantie dat uw inspanningen zullen helpen. Het gebied waar je naar op zoek moet zijn ligt op de grond. Je ziet een metalen afdekking voor het water op de vloer. Dit is ook de gebruikelijke plek waar de riolering samenkomt. Je kunt een slang gebruiken om alles te verwijderen wat er is en een mogelijk probleem veroorzaken.

Badkamerput verstopt:

Zoals eerder vermeld, komen de afvoeren uit de badkamer samen in een gat op de vloer van de badkamer. Het is echter niet altijd zo dat de hele badkamer verstopt zit als deze verstopt raakt. U kunt langzamere waterafvoer hebben vanuit de badkuip en de gootsteen. Een ander probleem dat kan optreden, is dat het water uit het gat omhoog komt. Het is op een speciale manier gemaakt om je te laten zien dat er iets niet klopt met de afvoer. Zodra u het afdekdeksel uit het gat hebt verwijderd, kunt u er beter in kijken. Je ziet misschien een hoop rotzooi op de top. Dus voordat je verder gaat, moet je dat verwijderen. Een goede en gemakkelijke manier om in dat gat te reinigen, is door een waterstofzuiger te gebruiken. Als je de meeste en het overtollige water hebt opgeruimd, kun je een slang gebruiken. Door de slang te gebruiken, kun je alles verwijderen wat er nog in zit na het gebruik van de waterstofzuiger.

Badkamerventilator verstopt:

Zit de ventilator in je badkamer verstopt? Een ventilator in de badkamer hebben is iets dat nodig is. De ventilator wordt gebruikt terwijl u zich in de badkamer bevindt en een bad neemt of onder de douche staat. De lucht in de badkamer moet worden gecirculeerd, anders kunt u duizelig worden omdat u geen goede luchttoevoer heeft. De hele badkamer wordt gevuld met stoom en een ongeluk kan heel gemakkelijk gebeuren. Dat is de reden waarom in de meeste badkamers bij het inschakelen van het licht, de ventilator op hetzelfde moment begint te werken. Maar na enige tijd, wanneer de stoom vast komt te zitten met stof, kan uw ventilator langzamer of helemaal niet werken. U krijgt minder verse lucht in het toilet. Om het te ontstoppen, moet je het eerst verwijderen. Controleer voordat u begint of dat je de elektrische voeding hebt afgesloten. Meestal heeft de ventilator een plastic kap die u moet verwijderen. Dit is het onderdeel waar het grootste deel van het stof wordt verzameld. U moet enkele sterke ontvetters gebruiken om het op de juiste manier schoon te maken. Zorg ervoor dat je de hoes goed uitspoelt voordat je hem weer opzet. Als het probleem zich nog steeds voordoet, moet u mogelijk de ventilator vervangen. Tenzij u voldoende kennis heeft over elektriciteit raden wij u niet aan dit zelf te doen. Het is belangrijk dat de installatie water en vochtdicht is, het is het beste om dit door een elektricien the laten doen.

Badkamer dakventilatie verstopt:

Wat gebeurt er als de dak doorvoer verstopt is? Het is gemakkelijk om dit probleem te identificeren. Wanneer u water uit de riolering giet, merkt u een langzamere waterstroom. Je zult ook merken dat er bubbels worden gemaakt. De luchtbellen zijn een teken dat de luchtopening in het dak verstopt is. Zoiets kan ergens na de herfst gebeuren. In de herfst vallen er veel bladeren van de bomen naar beneden en sommige komen in de ventilatieopening terecht. Met de hulp van de regen zullen ze opstapelen en de ventilatieopening verstoppen. Om de ontluchting te ontstoppen, moet je het dak op.

Het is het beste om de troep vanaf het duik uit het gat te trekken. Het naar beneden drukken van de verstopping maakt het probleem namelijk alleen maar groter.

Wat je kunt doen is een speciale slang voor het vrijmaken van luchtventilaties gebruiken. Natuurlijk, afhankelijk van hoe hoog je huis is, heb je misschien een andere lengte slang nodig. Als u er geen hebt of als u de situatie niet wilt verslechteren, is het inhuren van een professional de beste optie voor u.

Badkamer waterleiding verstopt:

Heeft u problemen met de waterleidingen? De waterstroom in je kranen is erg langzaam. Er zijn vriestemperaturen buiten. U vraagt ​​zich af of de centrale watertoevoer verstopt is. Bij temperaturen onder het vriespunt kan dit het geval zijn. De centrale pijpen zijn meestal diep in de grond, dus het is zeer zeldzaam dat ze worden bevroren. Zelfs als ze het doen is het slechts tijdelijk. Als je zoiets niet ziet, maar alleen dat het water langzamer stroomt uit de kraan, kan dat komen door de beluchter. Wat u moet doen voordat u verdere acties onderneemt, is de waterstroom in het hele huis vergelijken. Misschien werken ze wat aan de hoofdwaterleidingen, dus het zal een tijdje duren voordat het water komt. Wat er nog steeds uitkomt, is een beetje water dat in de lijn bleef.

Badkamer op bovenverdieping verstopt

Het maakt niet veel uit of uw badkamer zich op de 1e verdieping of op de begane grond bevindt. Als er een verstopping ontstaat, ga je ze op dezelfde manier te lijf. Het enige voordeel van het hebben van de badkamer boven is echter dat wanneer het verstopt raakt, het water niet beneden in de keuken terug zal komen. Op deze manier kunt u identificeren waar een probleem plaatsvindt. Een minpuntje is tegelijkertijd dat, aangezien de badkamer dichter bij het dak is, het gemakkelijker is om de ventilatieopening verstopt te laten raken.

Reinig een verstopte afvoer in de badkamer:

Dus je bent eindelijk verlost van het verstoppingsprobleem in je badkamer. Om ervoor te zorgen dat een verstoppingsprobleem niet snel terugkeert, moet u de afvoeren zo veel mogelijk leegmaken. Dat betekent dat zelfs als je de verstopping hebt opgelost, het geen kwaad kan de leidingen extra goed schoon te maken. U kunt uiteindelijk meer dingen verwijderen die u verwachtte. Om het schoonmaken goed af te maken kun je zuiveringszout en azijn in de afvoer gieten en een nachtje laten werken, hierna kun je de afvoer doorspoelen met kokend water.

Verstopte hotelbadkamer:

Heeft u een verstopte badkamer in het hotel waar u verblijft? Het eerste dat in je opkomt, is hen de schuld te geven. Het is echter niet altijd hun schuld. U bent misschien wel de gene die problemen heeft veroorzaakt. In ieder geval is dit niet iets dat u moet oplossen. U moet dit probleem bij de receptie melden. Ze sturen hun loodgieter om het probleem dat u ondervindt te bekijken.

Kosten verstopte badkamer

Afhankelijk van het probleem dat u ondervindt in uw badkamer, kan de prijs voor het repareren ervan variëren. Als u meer informatie wilt over hoeveel een verstopping in de badkamer zal kosten, neem dan contact met ons op en wij zullen u precies aanbieden waarnaar u op zoek bent.

Was dit artikel nuttig voor u? Als u vragen heeft over een verstopte badkamer, neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Bel: 06-13356173