Vaatwasser verstopt? De oorzaak en de oplossing!

De vaatwasser is verstopt

Verstopte vaatwasser:

Wat denk je als eerste aan je verstopte vaatwasser? Of je het probleem met de garantie kunt dekken. De garantie van elke vaatwasser heeft een paar jaar dekking voor sommige veroorzaakte problemen. Maar niet voor alles. Om de levensduur van de vaatwasser te verlengen, moet u hem echter lichtjes onderhouden. Ook is het probleem dat u ondervindt misschien wel zo klein dat u het misschien zelf kunt oplossen.

Vaatwasser verstopt

Dus voordat u een snelle beslissingen neemt, kijk hieronder. U kunt erachter komen waarom uw vaatwasser verstopt is en wat u moet doen om het apparaat te repareren. Als u nog steeds vragen heeft, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Bel: 06-13356173

Inhoud van deze pagina

Afwasmachine leegmaken:

De belangrijkste problemen waarmee iemand geconfronteerd kan worden met een vaatwasser zijn drainageproblemen. Het probleem kan verschillende oorzaken hebben. Voordat u verdere acties onderneemt, moet u nagaan waar het probleem zit. Het is mogelijk dat zit:

 • Op de afvoerleiding.
 • Op aftapaansluiting.
 • Waar de slang zich bevindt.
 • Op de luchtspleet.
 • In de motor.
 • Op het aftapventiel.

Afvoerleiding afwasmachine:

De afvoerleiding van de vaatwasser begint binnen in de vaatwasser. Het is bedekt met een filter dat vaak moet worden schoongemaakt. Als u het niet schoonmaakt, raakt het op een gegeven moment verstopt. Het water zal niet leeg kunnen lopen en het zal moeilijker zijn om het daarna te reinigen.

Vaatwasser afvoeraansluiting:

Het afvoersysteem van de vaatwasser loopt in de riolen. Meestal is het verbonden met de afvoer van de gootsteen. Op die manier hoeft u zich geen zorgen te maken over afzonderlijke aansluitingen voor het afvoersysteem van de vaatwasser.

Afvoerslang van vaatwasser:

Een andere locatie van een verstoppingsprobleem kan de slang van de afwasmachine zijn. Op een bepaald moment kan het lekken of verstopt raken. Mogelijk moet u de slang verwijderen om schoon te maken en/of eventueel moet u de slang vervangen. De slang is nodig voor het aftapsysteem van de vaatwasser, dus deze moet op de juiste manier worden geïnstalleerd.

Afvoerluchtlekkage afwasmachine:

Een ander en zeer belangrijk onderdeel van de vaatwasser is de luchtspleet. Omdat wanneer de vaatwasser in werking is afgesloten, u een luchttoevoer nodig heeft om het water te laten leeglopen. Anders wordt het veel langzamer afgevoerd en komen er bellen uit het gat. Dus tegen de tijd dat het aftappen voltooid zal zijn, zal er nog steeds water in de machine staan.

Aftapmotor afwasmachine:

Als er een probleem is met de motor van de vaatwasser, zou dat betekenen dat de hele vaatwasser kapot is gegaan. Welnu, in dit geval zult u niet alleen problemen ondervinden met het drainagesysteem. Je zult ook een probleem hebben met alle was en spoelbeurten. De vaatwasser wordt gevuld met water en zal niet werken zoals het hoort.

Aftapventiel afwasmachine:

De aftapklep heeft een van de belangrijkste rollen in het aftapproces. Het regelt het water in de vaatwasser en voert het water af wanneer dat nodig is. Het kan echter defect zijn. Het komt vast te zitten en laat geen water uit de vaatwasser. Probleem met de aftapklep is heel gebruikelijk en niets waar u zich zorgen over hoeft te maken. Het kan eenvoudig worden vervangen.

Kan een vaatwasser verstopt raken?

Afgezien van de technische problemen van de vaatwasser, vragen veel mensen zich af of de vaatwasser op een gegeven moment misschien verstopt raakt. Net als elke machine die water gebruikt, kan ook de vaatwasser verstopt raken. De meest voorkomende manieren om de vaatwasser te laten verstoppen zijn:

 • Door voedsel.
 • Door zeep.
 • Door zout uit het water.

Vaatwasser verstopt met voedsel:

Voordat u uw vuile potten in de vaatwasser plaatst, moet u ze eerst afspoelen. Er blijft echter altijd iets in zitten. De vaatwasser heeft een speciaal filter aan de binnenzijde dat de meeste restjes verzamelt om verstoppingen te voorkomen. Het kan echter worden opgevuld en verstoppingsproblemen veroorzaken.

Vaatwasser verstopt met zeep:

Elke vaatwasser gebruikt een speciale zeepdispenser om de potten te wassen. Het vet met de zeep en de resten kan langzaam aan het filter gaan kleven en ervoor zorgen dat uw vaatwasser verstopt raakt. Dit is iets dat u kunt voorkomen door een extra spoeling aan de vaatwasser te geven. Hoe minder zeep er achterblijft, des te minder wordt het gestold en zal het u dus ook minder snel een probleem bezorgen.

Vaatwasser zout verstopt:

De hoge temperaturen zorgen ervoor dat het water kookt. Het water aan het einde van het wasprogramma blijft aan de zijkanten van de vaatwasser. Het wordt verdampt en het zout blijft. Het zal langzaam meer en meer opbouwen. Als dit wordt genegeerd, kan dit een permanent probleem vormen voor uw vaatwasser.

Een verstopte vaatwasser schoonmaken:

Het reinigen van een verstopte vaatwasser kan gecompliceerd zijn. Wat je moet doen, is eerst kijken waar de verstopping zich bevindt. Door het verstopte gedeelte te reinigen, hebt u mogelijk het probleem met de verstopping opgelost. Als het filter bijvoorbeeld verstopt is en u het schoonmaakt, zou u geen problemen meer moeten hebben met het verstopte filter.

Handmatig afwassen van een vaatwasser:

Wanneer u geconfronteerd wordt met een aftapprobleem waarbij het water helemaal niet uit de vaatwasser loopt, moet u het handmatig aftappen. Op deze manier hebt u een betere toegang tot het probleem waarmee u te maken heeft. Om het handmatig af te tappen, kunt u handdoeken gebruiken om al het water uit de vaatwasser te absorberen en boven een kom uit te wringen. Het is de gemakkelijkste manier om het water te verwijderen, maar het zal enige tijd duren.

Verstopte vaatwasser fix:

Het repareren van een verstopte vaatwasser kan 5 minuten duren voordat een volledige vaatwasser is vervangen. Er zijn gewone verstoppingen waar mensen dagelijks mee geconfronteerd worden met hun afwasmachines. Dus voordat je snelle conclusies trekt en een professional inhuurt, wil je misschien zelf eens kijken.

Verstopte vaatwasser remedie:

Om mogelijke verstoppingen in uw vaatwasser te voorkomen, is onderhoud ervan erg belangrijk. Je hebt geen erg sterke chemicaliën nodig om dat te doen. Je hebt misschien alles wat je nodig hebt al in huis. De belangrijkste zijn:

 1. Bleekmiddel.
 2. Azijn.

Verstopte vaatwasser bleekmiddel

Bleekmiddel is een van de sterkste chemicaliën die dagelijks in uw huis wordt gebruikt. Het is echter ook een zeer goed product voor uw vaatwasser. Het is een zeer sterke ontvetter en doodt 100% van de bacteriën. Wat je af en toe moet doen, is een klein beetje in de vaatwasser gieten. Je kunt niet te veel gebruiken omdat het gevaarlijk kan zijn voor je gezondheid. Een theelepel op dagelijkse basis zou voldoende moeten zijn.

Vaatwasser verstopt azijn:

Het gebruik van azijn in de vaatwasser is erg goed tegen het zout dat van binnen is opgestapeld. Wat je moet doen als je merkt dat er een grote hoeveelheid zout is opgehoopt, is een halve liter azijn erin gieten. Laat de vaatwasser een wasbeurt maken terwijl deze leeg is. Het hete water, in combinatie met azijn, zal het zout uit de vaatwasser laten oplossen. Daarom is het beter dat de vaatwasser op dat moment leeg is.

Verstopte vaatwasser en afvalverwerking:

Heeft u er eens over nagedacht hoe uw afvalverwerker en uw vaatwasser tegelijkertijd verstopt kunnen raken? Wanneer u een vuilophaal hebt, is de vaatwasser er meestal mee verbonden. De verstopping in de afvalverwerking heeft dus invloed op de afvoer van de vaatwasser. Wat u moet doen, is door op de rode knop te drukken vanaf de onderkant van de afvalverwijdering en een inbussleutel in het centrale gat te plaatsen. Door het naar voren en naar achteren te verplaatsen, moet de afvalverwerking worden ontstopt.

Verstopte vaatwasser en spoelbak:

Er is een ander geval waarbij de vaatwasser is aangesloten op de afvoer van de gootsteen. Wanneer u zowel de gootsteen in de keuken als de vaatwasser verstopt hebt, betekent dit dat het verstopte gebied zich onder de verbinding van die twee bevindt. U moet de pijp onder de verbinding verwijderen en deze op de juiste manier schoonmaken. Als alles er goed uitziet, moet je misschien een slang gebruiken om dieper in de leidingen te komen.

Verstopte afwasmiddelslang:

Wat kunt u doen als de leiding van de vaatwasser verstopt is? Allereerst moet u deze van één kant loskoppelen. Het beste zou zijn om hem los te koppelen van de zijkant van de vaatwasser, die raakt vaker verstopt. Eenmaal verwijderd kun je er lucht in blazen om het te ontstoppen. Wanneer u de leiding weer opzet, moet u ervoor zorgen dat u de leiding op de juiste manier hebt aangesloten om mogelijke lekken te voorkomen.

Verstopte vaatwasser overloop:

Wanneer een verstopte vaatwasser niet leegloopt, loopt deze over met water. Een van de belangrijkste redenen voor overlopende problemen is dat de luchtspleet verstopt is. Als de luchtspleet van de vaatwasser verstopt is, kan het water niet leeglopen. In dit geval moet je deksel van de luchtspleet.

Verstopte vaatwasmiddeldoseerder:

Dus je gebruikt de vaatwasser en de potten komen er vies uit. Dat is een teken dat de dispenser voor glansspoelmiddel verstopt is en moet worden gereinigd of vervangen. Om de dispenser te verwijderen, moet u het buitendeel van de deur van de vaatwasser van de binnenzijde losmaken. Eenmaal losgekoppeld, moet u de schroeven verwijderen die de dispenser erop vasthouden. Reinig de dispenser en plaats deze terug. Schroef de schroeven die u hebt verwijderd weer aan en voer een test uit. Als de situatie niet is veranderd, moet u de dispenser vervangen.

Sproeiarm van vaatwasmachine verstopt:

Een andere reden waarom uw potten nog steeds vuil zijn, is dat de sproeiarm verstopt zit. Het water dat wordt gebruikt voor het wassen van de potten wordt gehinderd, dus u krijgt geen goed resultaat. Wat je moet doen is de gaten vrijmaken. Je kunt een kleine naald gebruiken om de gaatjes te ontstoppen van wat ze dan ook verstopt.

De messen van de vaatwasser zijn verstopt:

Sproeiarmen zijn ook bekend als messen. Het is mogelijk dat de sproeiarmen op een gegeven moment aan hun basis verstopt raken. Dit heeft tot gevolg dat ze niet kunnen draaien. Wat je moet doen, is het mes verwijderen en een kijkje nemen in de basis. Er kunnen ongewenste dingen zijn waardoor het vastloopt.

De vaatwasser is verstopt en loopt niet leeg:

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw vaatwasser niet leegloopt. Natuurlijk is er iets verstopt waardoor het water niet kan weglopen. De meest voorkomende gebieden die een aftapprobleem veroorzaken, zijn:

 • Het filter van de vaatwasser.
 • De luchtspleet van de afwasmachine.

Hieronder vindt u meer informatie over elk van de problemen.

Vaatwasser bodem verstopt:

Hoe kan de vaatwasser onderaan verstopt zijn? Dit is waar het filter van de vaatwasser is. Het verzamelt alle stukken voedsel die zijn achtergebleven en voorkomt dat ze in de leidingen terechtkomen. Dit moet vaak worden schoongemaakt. U ziet rechtsonder in de vaatwasser een cirkelvormig gedeelte. Verwijder het en maak het op de juiste manier schoon. Als het vol raakt, zorgt het voor verstopping.

Vaatwasser verstopt door luchtspleet:

Een andere reden waarom de vaatwasser niet leegloopt, is dat de luchtspleet verstopt is. Het kan geplaatst zijn op de top of achterkant van de afvoer. Om het te ontstoppen, moet je de hoes verwijderen. Meestal worden de meeste dingen die het probleem veroorzaken verzameld op de bovenkant. Verwijder de vuile spullen voorzichtig zodat ze niet weer naar binnen vallen. Hierdoor wordt de luchtspleet vrijgemaakt.

Afvoer vaatwasser loopt terug de gootsteen in:

Zit het vuile water uit je vaatwasser in de gootsteen? Dit komt omdat de afvoerleidingen verstopt zijn. Zelfs als de afvoerstroom langzamer is dan normaal, kan het water uit de vaatwasser in de gootsteen achteruitlopen. Je moet een kijkje nemen in de leidingen onder het gebied waar de slang is verbonden met de afvoer van de gootsteen.

Verstopte vaatwasser en lekkage:

Druk en trillingen van de vaatwasser kunnen de verbindingen van de leidingen losmaken. Hierdoor kan er een lek ontstaan. Wat u moet doen, is het gebied waar het lekt loskoppelen, het op de juiste manier schoonmaken en ze weer aansluiten. Zorg ervoor dat je de verbinding zoveel mogelijk aanspant, gebruik hiervoor teflontape.

Vaatwasser verstopt programma stopt niet:

Als je vaatwasser zijn cyclus niet afmaakt, betekent dit dat er iets mis is. Het kan beginnen en halverwege stoppen. Dit kan echter van een klein probleem tot een groter probleem zijn. Enkele redenen van de vaatwasser om de cyclus niet te voltooien, zijn:

 1. Overbelasting van de vaatwasser.
 2. Deur blokkeert niet.
 3. Geen watertoevoer.
 4. Probleem met het verwarmingselement.

Vaatwasser vult niet:

Uw vaatwasser is dus niet verstopt maar kan niet met water worden gevuld. Dat betekent dat er iets mis kan zijn met de watervoorziening. Voordat u verdere acties onderneemt, opent u de kraan in de gootsteen om de waterstroom te controleren. Als de waterstroom normaal is, kan er iets mis zijn met de inlaatklep van de vaatwasser.

Vaatwasser maakt niet schoon:

Wanneer uw vaatwasser de potten niet goed wast, kunnen er een paar dingen verkeerd zijn met de vaatwasser. De meest voorkomende problemen zijn:

 • Verstopte dispenser voor glansspoelmiddel.
 • Verstopte sproeiarm.
 • Probleem met de verwarmer van de vaatwasser.

Vaatwasser die constant leegloopt:

Blijft uw vaatwasser maar water afvoeren? Dat is een kwestie die u moet uitzoeken. Als je dat niet doet, kun je net zo goed water uit de wasbak halen en in de vaatwasser leeggieten. Dus, direct onder het filter onder in de vaatwasser is geplaatst, is een plastic buis, eenrichtingsklep genoemd. Dit is verbonden met de afvoerslang en zorgt ervoor dat het water niet wegloopt of een terugloop maakt. Er kan iets in zitten waardoor de klep niet sluit. Je kunt het gemakkelijk openen met een schroevendraaier. Verwijder alles wat erin zit en houd de veer open en plaats deze terug zoals hij was.

Vaatwasser met luide afvoer:

Wat kunt u doen om te voorkomen dat uw vaatwasser hard loopt? Gewoonlijk, als de afwasmachine luid afgevoerd wordt, betekent dit dat er iets is dat de propeller verstopt. Een kleine schroef bevindt zich onder de terugslagklep, na het filter. Nadat u de propeller hebt leeggemaakt, moet het harde geluid tijdens het aftappen zijn verholpen.

Afvoer van afwasmachine op de vloer:

Waarom loopt je vaatwasser leeg op de vloer? Het betekent dat een lekkende slang of leiding is. Het lekken is meestal van waar de slang is aangesloten, dus dit is het onderdeel dat moet worden gerepareerd. U moet het gebied ontkoppelen waar het lekt, isoleren is en weer aansluiten. Dus tenzij je de hele tijd met de dweil wilt lopen, moet je het repareren.

Vaatwasser loopt leeg in gootsteen:

Wanneer het water uit de vaatwasser leegloopt in de gootsteen, betekent dit dat de luchtspleet verstopt is. De stoom had moeten ontsnappen, wordt weer vloeibaar en veroorzaakt lekkage bij uw gootsteen. Wat u moet doen, is de luchtspleet schoonmaken. Om dat te doen, moet je de kap verwijderen en het gat schoonmaken van wat het blokkeert.

Afsluitventiel afwasmachine verstopt:

De inlaatklep bevindt zich direct na de aansluiting van de watertoevoer. Het kan op een gegeven moment vies en verstopt raken als u problemen heeft met de watertoevoer in uw vaatwasser. Om dit probleem op te lossen, kun je beter een professional bellen. Het moet goed worden gerepareerd of vervangen om veilig voor u te zijn.

De knop voor de vaatwasser doet het niet:

De knop van de afwasmachine is het belangrijkste ding dat u gebruikt om de vaatwasser te starten. Een van de redenen waarom het niet werkt, is dat het geen stroomvoorziening heeft. Wat u moet doen, is controleren of alles in orde is met de elektrische voeding voor de vaatwasser. Als alles er goed uitziet, betekent dit dat de knop is gebroken. Dit is iets dat je misschien niet alleen kunt doen.

Afwasmachine motor verstopt:

Wanneer de motor van uw vaatwasser verstopt is, hoort u een zoemend geluid. Dat betekent dat er iets door het filter is gepasseerd en zijn weg naar de motor heeft gevonden, waardoor het verstopt raakt. Nadat u het filter hebt verwijderd, ziet u een klein gaatje. Dit is waar de motor is. Zorg ervoor dat je de stroomtoevoer afsluit voordat je hieraan begint te werken. Je het schoonmaken. Het zal niet gemakkelijk zijn om van binnenuit te verwijderen, dus u kunt beter een hulpmiddel gebruiken om u te helpen.

De vaatwasser Motor start niet:

Echter, wanneer de motor weigert te starten kunnen hier een aantal redenen voor zijn. Dit gebeurt voor de vaatwasser en uw veiligheid. De meest gebruikelijke redenen zijn:

 • De deur is niet goed gesloten.
 • Gebroken thermische zekering.
 • Beschadigde knop of Touch pad.
 • Gebroken besturingskaart.

Vaatwasser loopt niet leeg:

Wordt uw vaatwasser niet volledig leeggemaakt? Waar u aan moet denken, is dat een beetje water onderin de vaatwasser normaal is. Dus, tenzij je ernstige drainageproblemen hebt, is dit niet iets dat je zou moeten storen.

De vaatwasser wil niet sluiten:

Wanneer de vaatwasser niet sluit, betekent dit dat de deurvergrendeling is verbroken. In de deur, tussen het buitenste gedeelte en het binnenste gedeelte zit een speciale schakelaar die de deur van de vaatwasser afdicht. Om dit te bereiken, moet je de twee delen van de deur scheiden. U kunt dat doen door een schroevendraaier te gebruiken om de schroeven te verwijderen die zich aan de binnenkant bevinden. Deze schakelaar is waarschijnlijk stuk en moet worden vervangen.

De vaatwasser vult zich niet met water:

Er kan een geval zijn waarbij de vaatwasser niet met water wordt gevuld. Dit kan gebeuren om 2 hoofdredenen:

 • U hebt een probleem met uw watervoorziening. Controleer de kranen thuis om te zien of er misschien iets mis is.
 • De inlaatklep is gebroken of verstopt en moet worden gereinigd of vervangen. Het bevindt zich aan de achterkant van de vaatwasser.

De vaatwasser wordt niet heet:

Wanneer de vaatwasser niet heet wil worden, betekent dit dat u een probleem hebt met het verwarmingselement. Het verwarmingselement kan een losse kabel hebben of gebroken zijn. Dit kan nogal ingewikkeld zijn om te repareren, dus je kunt beter een professional bellen om het te openen en er een kijkje in te nemen.

De vaatwasser droogt niet:

Is uw servies na het wassen nog nat? De belangrijkste reden hiervoor is dat het water in uw vaatwasser niet goed opwarmt. De vaat is mogelijk gewassen omdat de potten niet zo vuil waren, maar ze zullen nog steeds nat zijn. Dit betekent dat het verwarmingselement in uw vaatwasser defect is en moet worden gerepareerd.

De vaatwasser gaat niet open:

Wanneer u de vaatwasser gebruikt, kunt u hem niet openen. Als de deur kort na het wassen nog steeds niet wil openen, betekent dit dat de speciale schakelaar in de deur vastzit. U moet de stekker van uw vaatwasser uit het stopcontact halen om de deur te openen. Sluit opnieuw aan op de voeding en controleer of het probleem nog steeds bestaat.

De vaatwasser wordt niet gereset:

Soms weigert de afwasmachine te resetten. Dit gebeurt wanneer de Touch pad de opdracht mogelijk niet goed ontvangt. De beste manier om de vaatwasser handmatig opnieuw in te stellen, is door de voeding ervan af te halen. Koppel het los en wacht een paar seconden voordat je het opnieuw verbindt.

De vaatwasser laat zeep niet los:

Wanneer de vaatwasser geen zeep afgeeft, is dit iets om verder in de gaten te houden. Je potten zullen vies blijven, dus het gebruik van de vaatwasser wordt zinloos. Dit is een teken dat de dispenser verstopt is. Het kan gewoon verstopt zijn van gestolde zeep en zout of gebroken toe zijn aan vervanging

Bosch-vaatwasser is verstopt:

Heeft u een Bosch-vaatwasser die verstopt zit? Er kunnen vele redenen zijn waarom de Bosch-vaatwasser niet goed kan leeglopen. De meest voorkomende redenen zijn:

 • Verstopte filter. Het filter wordt gevuld met stukjes voedsel en vet, zodat ze vast komen te zitten aan het filter en het verstopt raakt.
 • Verstopte luchtspleet. De luchtspleet is erg belangrijk voor het aftappen van de vaatwasser van de Bosch. Controleer de luchtspleet door het deksel te verwijderen dat op de gootsteen is geplaatst.
 • Verstopte leiding. Als de slang verstopt is, moet u de leiding loskoppelen van de vaatwasser om deze te repareren.

LG vaatwasser verstopt:

Wanneer de LG-vaatwasser verstopt is, krijgt u een foutcode op het scherm met OE. Het betekent dat de vaatwasser niet goed leegloopt en moet worden bekeken. De meest voorkomende problemen bij verstoppingen met de LG-vaatwassers zijn:

 • De afvoerpomp is defect of verstopt. Het bevindt zich onderaan de afwasmachine en kan gemakkelijk worden verwijderd door het op te tillen.
 • De afvoerslang is verstopt. Je kunt erin kijken en je kunt het mogelijk ontstoppen. Anders moet u deze mogelijk vervangen.

Samsung vaatwasser loopt niet leeg:

Net als bij de meeste afwasmachines lopen ook de Samsung-apparaten niet leeg omdat de slang mogelijk verstopt is. Als de slang verstopt is, kan de vaatwasser niet goed leeglopen. Een andere verstoppingsreden kan afkomstig zijn van de aftappomp. Het kan vuil zijn en gevuld met restjes. De aftappomp heeft ook een speciale klep die kan worden afgebroken en moeten worden vervangen.

Whirlpool vaatwasser verstopt:

Heb je een verstopte Whirlpool-vaatwasser? Sommige onderdelen zijn mogelijk defect en moeten worden gerepareerd of vervangen. De meest voorkomende delen zijn:

 • Aftappomp. Om ervoor te zorgen dat de aftappomp het water kan verwijderen, moet de motor naar behoren werken.
 • De aftapwaaier. De vaatwasser heeft een speciale waaier om het water uit de vaatwasser te duwen. Het bevindt zich in de afvoerpomp. Als de waaier is gebroken, moet u deze vervangen.
 • Solenoid-aftapset . De afvoersolenoid opent een speciale klep om het water te laten leeglopen. Als de elektromagnetische kit echter niet goed werkt, gaat de klep niet open. Dit heeft tot gevolg dat het water niet wordt afgevoerd.

Whirlpool vaatwasser start niet:

U probeert de Whirlpool vaatwasser aan te zetten en deze wil niet starten? Dat betekent niet altijd dat er iets mis is met de vaatwasser. Mogelijk is er iets dat u hebt gemist. De meest voorkomende redenen waarom de Whirlpool vaatwasser niet kan starten zijn:

 • De vaatwasser is vergrendeld of staat in de slaapmodus. Dit is voor de veiligheid, vooral als je kinderen thuis hebt. U kunt het vergrendelen wanneer u maar wilt, maar om de vaatwasser te laten werken, moet u deze dan eerst ontgrendelen.
 • De deur is niet goed gesloten. Nogmaals om veiligheidsredenen zal de vaatwasser niet starten als de deur niet goed gesloten is.
 • Gebrek aan voeding. Wanneer u geen elektriciteitsvoorziening heeft, is het normaal dat de vaatwasser niet zelfstandig kan werken.

Als alles in orde is met het bovenstaande kan dat een ernstig probleem met de vaatwasser zijn. Aangezien u niet kunt vaststellen wat er mis is, moet u mogelijk professionele hulp vragen.

Frigidaire vaatwasser is verstopt:

Dus je hebt een Frigidaire-vaatwasser en deze is verstopt. Het eerste dat u wilt schoonmaken, is de filter. Frigidaire vaatwassers hebben echter geen filters. Daarom zijn de belangrijkste redenen waarom een ​​Frigidaire-vaatwasser niet leegloopt:

 • De luchtspleet is verstopt. Net als bij de meeste afwasmachines zullen ook Frigidaire vaatwassers wanneer de luchtspleet verstopt is, problemen hebben met de afvoer.
 • De slang van de vaatwasser is verstopt. Dit is ook een veel voorkomend probleem bij de meeste vaatwassers.
 • De overvulbeveiliging is verstopt. De overvulbeveiliging is een speciaal apparaat in de linkerhoek aan de binnenkant van de vaatwasser. Het moet zonder problemen op en neer gaan. Als de overvulbeveiliging echter verstopt is geraakt, kan het water niet leeglopen.

GE vaatwasser is verstopt:

Wanneer uw GE-vaatwasser verstopt is, moet u eerst controleren of u geen probleem hebt met uw afvoer. Als het water normaal leegloopt, betekent dit dat er iets mis is met uw vaatwasser. Het eerste waar u naar moet kijken, is het filter. Deze is waarschijnlijk erg vies omdat het niet gemakkelijk te bereiken is. Om dit te bereiken, moet u de sproeiarm van de onderkant van de vaatwasser verwijderen. Onder de sproeiarm bevindt zich een roestvrijstalen kap. U moet deze verwijderen en ook goed reinigen. Onder de kap bevindt zich het filter dat waarschijnlijk dichtgeslibd is. Zodra u het schoonmaakt, plaatst u het filter, het deksel en de arm terug. Het verstoppingsprobleem moet daarmee zijn opgelost.

GE vaatwasser verstopte sproeiarm:

Wanneer u de sproeiarm van uw GE-vaatwasser verstopt heeft zitten, zullen de potten vies blijven. Dit komt omdat het water er niet uitkomt zoals het hoort. Om de sproeiarmen te ontstoppen, moet je een dunne metalen kabel gebruiken om het door de gaten te steken, zodat het water dat zich binnenin bevindt, wordt gedeblokkeerd. Voordat u ze schoonmaakt, moet u ze eerst verwijderen. Je kunt de onderste gemakkelijk verwijderen door hem iets naar links te draaien en omhoog te trekken. Er kunnen ook geschroefde sproeiarmen aan de bovenkant van de vaatwasser zijn.

GE vaatwasser afvoerslang verstopt:

Als het filter van de GE-vaatwasser in orde is en de vaatwasser nog steeds verstopt is, betekent dit dat het probleem bij de slang ligt. Voordat u iets doet en u besluit dat u de afvoerslang moet vervangen, moet u ervoor zorgen dat het probleem zich in de slang bevindt. Er zijn gevallen waarbij het afvoerprobleem zich in de centrale leidingen bevindt. Dus als alles er goed uitziet met de afvoer in de rest, moet je misschien de slang ontstoppen. Om dat te doen, moet u de slang loskoppelen van de aansluiting op de gootsteen. Dit is de plaats waar de kans het grootst is dat deze verstopt raakt. Als het er aan die kant goed uitziet, moet je de stekker uit de vaatwasser halen. Om dat te doen, moet u de slang loskoppelen van de achterkant van de vaatwasser. Maak de verstopte slang schoon en plaats hem terug in de vaatwasser.

GE quiet power 3 vaatwasser verstopt:

Het meest voorkomende probleem met de GE quiet power 3 vaatwasser is direct onder de gootsteen. U moet het gebied controleren waar de aansluiting van de slang is. Als dat gebied er goed uitziet, is het probleem mogelijk afkomstig van de aftappomp. Hoor je een flauw geluid van de afvoerpomp? Dat betekent dat er iets in de afvoerpomp vastzit dat moet worden verwijderd.

GE Nautilus vaatwasser verstopt:

Waarom is uw GE Nautilus niet leeggelopen? Het eerste dat in je opkomt is dat je vaatwasser verstopt zit. Maar dit is niet altijd het geval. De redenen waarom uw GE Nautilus niet goed leegloopt, kunnen zijn:

 • Wasmiddelen. Dit model vereist specifieke automatische reinigingsmiddelen. Dus als u de verkeerde gebruikt, kan het water niet leeglopen.
 • Afvoerklep. Als de afvoerklep verstopt of kapot is, kan het water niet leeglopen.
 • Flinke verstoppingen. Net als de meeste vaatwassers, zal GE Nautilus waarschijnlijk ook problemen krijgen met een verstopte luchtspleet, pomp, slang of riolering in de keuken.

GE Profile vaatwasser smartdispense verstopt:

Als u een vaatwasser met GE-profiel en slimme dosering hebt, moet u voorzichtig zijn met het wasmiddel dat u gebruikt. Als u de verkeerde gebruikt, raakt deze verstopt en moet u het oude reinigingsmiddel ” wegspoelen ”. Om dat te doen, moet u de dispenser van de vaatwasser loskoppelen. U kunt dit doen door het buitenste deel van het binnenste gedeelte van de deur te scheiden door de schroeven te verwijderen waarmee het op zijn plaats wordt gehouden. Zodra u ze verwijdert, verwijdert u de schroef die de dispenser op zijn plaats ondersteunt. Ontkoppel de aangesloten kabels en spoel de dispenser zo veel mogelijk in de gootsteen. Sluit het op dezelfde manier opnieuw aan. Dit zou het probleem met de dispenser moeten verhelpen.

GE Profile vaatwasser verstopte jets:

De vaatwasser met GE-profiel heeft meestal drie jets. Om ze te ontstoppen, moet je ze eerst verwijderen. U kunt de onderste gemakkelijk loskoppelen door deze iets naar links te draaien en omhoog te trekken. De andere twee kunt u een schroevendraaier gebruiken om de borgschroef te verwijderen. Zodra ze los zijn, kun je de gaten ontstoppen door een dunne metalen kabel te gebruiken. Zorg ervoor dat je geen verstopte gaten hebt gemist voordat je ze terug monteert. Je kunt dat controleren door wat water door een kant van de arm te gieten.

Kenmore vaatwasser verstopt:

Als u een Kenmore-vaatwasser heeft die verstopt is, moet u de volgende plaatsen bekijken:

 • De aftappomp. Als de afvoerpomp verstopt is, zult u een afvoerprobleem ondervinden met uw vaatwasser.
 • De slang van de vaatwasser. Het maakt niet uit of het is aangesloten op de vuilverwerking of op de leidingen onder de gootsteen, dit is het gebied waar de slang mogelijk verstopt is en de vaatwasser water heeft dat stilstaat.

LG vaatwasser verstopt:

Als je een verstopte LG-vaatwasser hebt, moet je bepaalde plaatsen bekijken die mogelijk de oorzaak zijn. De meest voorkomende plaatsen die een verstopping veroorzaken, zijn:

 • Het filter.
 • De afvoerslang.
 • De afvoerpomp.

Verder ziet u meer details over elk van de verstoppingsredenen in een LG-vaatwasser.

LG verstopt filter:

Om verstoppingen te voorkomen, moet het filter van de vaatwasser vaak schoonmaken. Het filter bevindt zich in de bodem van de vaatwasser en bevat ook een roestvrijstalen filter. U kunt het verwijderen door het tegenwijzerzin te draaien. Zodra je het verwijdert, moet je het schoonmaken en goed afspoelen.

LG vaatwasser verstopt afvoerslang:

Als u een afvoerslang op uw LG-vaatwasser verstopt hebt, moet u controleren waar de slang is aangesloten. Net als bij de meeste afwasmachines is ook de LG op dezelfde manier verbonden. U moet controleren waar de slang aan de afvalverwerking is bevestigd. Door een schroevendraaier te gebruiken, kunt u de ring losmaken die de slang vasthoudt om hem mooi schoon te maken.

Afvoerpomp LG vaatwasser verstopt:

Als je filter en je afvoerslang in orde zijn, maar je hebt nog steeds een verstoppingsprobleem, verschijnt er een OE-fout. Dat kan betekenen dat de afvoerpomp verstopt is. De afvoerpomp bevindt zich onder het filter. Er kunnen bijvoorbeeld sommige stukken voedsel of gebroken glas langs de filter in de pomp zijn gekomen. U moet dit verwijderen om de pomp weer normaal te laten werken.

LG vaatwasser verstopte jets:

Wanneer de LG-vaatwasser zijn jets verstopt heeft zitten, zullen de potten na het wassen nog steeds vuil zijn. Dit is de reden waarom misschien wat zout of voedsel is verdwenen en de gaten blokkeert. U kunt een dun metalen gereedschap gebruiken of er een maken met een metalen hanger of een dikkere naald om de gaten te ontstoppen waar het water wordt gesproeid.

Maytag vaatwasser verstopte jets:

Als de jets van een Maytag-vaatwasser verstopt zijn, moet u deze mogelijk vervangen. Dit komt omdat ze extreem kleine gaatjes hebben, dus als een verstoppingsprobleem optreedt, zal dit vrijwel altijd ernstig zijn. Om het te vervangen, moet u de dop verwijderen die de sproeiarm vasthoudt. De sproeiarm komt samen met de ondersteuning van de jet los. U kunt het eenvoudig losmaken en de nieuwe ophangen. Zorg ervoor dat de arm vrij ronddraait als u hem terugplaatst in de vaatwasser.

Miele vaatwasser verstopt:

Het meest voorkomende probleem bij een verstopte Miele-vaatwasser is dat de waaier vastzit. De waaier bevindt zich aan de onderkant van de vaatwasser en u hebt er toegang toe zodra u het kleine deksel verwijdert. Er kan iets zijn zoals een stuk voedsel er door is gekomen en het probleem veroorzaakt.

Zanussi vaatwasser verstopt:

Dus je hebt een verstopte Zanussi-vaatwasser. Er is mogelijk een klein probleem aan de onderkant van de vaatwasser. Om toegang te krijgen tot de afvoerpomp, moet u de sproeiarm en de steun van de onderkant van de vaatwasser verwijderen. Eenmaal verwijderd, kunt u naar binnen kijken voor een stuk glas of plastic dat de schroef in de aftappomp blokkeert.

Electrolux vaatwasser verstopt:

Wanneer uw Electrolux-vaatwasser verstopt is, krijgt u een speciale foutmelding op het scherm. Die afwasmachines hebben een verwijzing over elk onderwerp. Als uw vaatwasser bijvoorbeeld een probleem heeft met uw aftapventiel, verschijnt deze als ” Er12 ”. Op deze manier kunt u gemakkelijker vaststellen waar het probleem zich bevindt. Raadpleeg de handleiding van de fabrikant voor meer informatie over het oplossen van problemen met uw Electrolux-vaatwasser.

De vaatwasser van Electrolux kan niet worden ingeschakeld:

Er kunnen een paar redenen zijn waarom uw Electrolux-vaatwasser niet wordt aangezet. De belangrijkste redenen waarom uw vaatwasser weigert om te gaan werken, zijn:

 • U hebt een probleem met uw stroomvoorziening.
 • De deur is niet goed gesloten.
 • Probleem met uw thermische element.
 • Probleem met de besturingskaart.

Problemen met de besturingskaart en het thermische element kunnen voor u ingewikkeld zijn om te vervangen of te repareren, dus iemand gekwalificeerd inhuren is misschien het beste voor u.

Vaatwasser verstopt video:

Wil je het zelf proberen te repareren, En wil je weten hoe dat in zijn werk gaat? Je kunt video’s bekijken over hoe je je verstopte vaatwasser kunt repareren of vervangen op YouTube. Mensen delen elke dag hun vastgelegde ervaringen daar, dus je kunt uiteindelijk precies vinden wat je nodig hebt.

Was dit artikel behulpzaam? Als u nog andere vragen heeft over uw verstopte vaatwasser, neem dan contact op en wij helpen u graag verder.

Bel: 06-13356173