Loodgieter vinden op het internet?

Wilt u een loodgieter vinden op het internet?

Het is gemakkelijk om online een loodgieter te vinden op het internet. De voorbije jaren is het leven eenvoudiger geworden en krijg je bepaalde zaken sneller geregeld dankzij het internet. Je kan zomaar je weg vinden in een nieuwe stad, nieuwe mensen ontmoeten, het nieuws lezen, je boodschappen doen, rekeningen betalen en zelfs een vakman contacteren als je hulp nodig hebt bij een specifiek probleem.

wij bieden een loodgieter aan via internet

Vroeger zocht je het nummer van een loodgieter op in een telefoonboek. Als het je al lukte de persoon die je zocht aan de lijn te krijgen, kon je hem vragen of hij langs wou komen om een kijkje te nemen. Een alternatief voor het telefoonboek was om naar het lokaal kantoor te gaan en te wachten in de rij om dan je probleem te melden en opnieuw te moeten wachten tot iemand je verder kon helpen. In feite was dit geld- en tijdverspilling en had je eigenlijk geen idee van wie nu effectief zou langskomen voor de herstelling en terwijl je daar dan zat te wachten en niet thuis was, kon het probleem escaleren terwijl jij er geen flauw idee van zou hebben. Daar zou je ook niet blijer van worden, toch?

Bel: 06-13356173

Tegenwoordig kan je een loodgieter vinden met één muisklik. In plaats van door een telefoonboek te zitten bladeren, zoek je nu gewoon online. Maar is dat altijd wel zo’n goed idee? Valt dit wel te vertrouwen? Hoeveel zal het je kosten? Het zal je in elk geval heel wat tijd besparen. De meeste loodgieters die je op het internet terug kan vinden, verlenen via hun website een 24/7 online service die bestaat uit ondersteuning bij je probleem en het geven van nuttige tips en suggesties. De keerzijde van zo’n online service is natuurlijk wel dat het digitaal verloopt en zij niet in het midden van de nacht of op een feestdag ter plaatse kunnen komen. Je maakt beter geen gebruik van deze services als je twijfelt over wat er nu al dan niet inbegrepen is en hoeveel het je uiteindelijk zal kosten. Je doet best een beetje opzoekingswerk vooraleer je een loodgieter aanstelt. Als je met een noodgeval zit en je dus geen tijd hebt om op voorhand even wat opzoekingswerk te doen, bel je beter niet naar zo’n 24/7 service aangezien je geen flauw idee zal hebben van welke service ze zullen bieden. Wat je best wel doet als het om een serieus probleem gaat, is de hoofdwaterleiding sluiten om verdere schade aan de woning te vermijden. Eens dit gebeurd is, kan je online rustig uitzoeken welke loodgieter je voorkeur geniet.

Nieuwe installatie of een serieus probleem?

Waarom ben je op zoek naar een loodgieter? Ben je verbouwingen aan je woning aan het uitvoeren en wil je een nieuwe sanitaire installatie plaatsen? Of is er een defect dat hersteld dient te worden? Als het te ingewikkeld wordt, roep je best professionele hulp in.
Als je van plan bent een nieuwe installatie te laten plaatsen, dien je uiteraard rekening te houden met de prijs-kwaliteitverhouding en uit te kijken naar de voordeligste deal. Je kan best eerst een beetje informatie opzoeken over welke materialen het meest geschikt zijn voor uit te voeren werken. Elke loodgieter zal je andere materialen aanraden en een foute materiaalkeuze kan later problemen opleveren. Als je bijvoorbeeld je badkamer wil verbouwen, kan je best ineens de oude leidingen volledig vervangen door nieuwe omdat je niet weet hoelang de oude het nog gaan trekken en stel dat zij vlak na de verbouwing problemen beginnen opleveren, dan zit je misschien weer met breekwerken enz. en dat wil je vermijden. De ene loodgieter zal je ouderwetse koperleidingen aanraden omdat deze goedkoper zijn en een langere levensduur hebben, de andere zal je dan weer PVC aanraden omdat deze makkelijk te installeren zijn en de waterdruk goed bestand zijn tegen waterdruk en uiteraard nooit zullen roesten aangezien ze niet gemaakt zijn van metaal. PVC-leidingen zijn wel duurder. De keuze is aan jou en niet aan de loodgieter. Dus best even nagaan of de loodgieter waarmee je wil samenwerken, ervaring heeft met de uit te voeren werken en materialen.

Wat moet er hersteld worden? Voor je enige actie onderneemt en op internet op zoek gaat naar een loodgieter, ga je best zelf even na wat het probleem is. Eens je weet wat het probleem is, kan je proberen om het zelf op te lossen. Het zal je tijd en geld besparen als het om een klein probleem gaat en het je inderdaad lukt om het zelf op te lossen. Als dit niet het geval is, heb je professionele hulp nodig. Zorg ervoor dat je het probleem eerst even toelicht aan de loodgieter die je wenst aan te stellen om te kijken of hij wel geschikt is voor de job. Niet elke loodgieter is bijvoorbeeld vertrouwd met het vervangen van een elektrische douche. Een loodgieter die dit kan, beschikt over een specifiek certificaat, waaruit blijkt dat hij voldoende kennis heeft van de regels van een bouw zodat gevaar, brand of een elektroshock vermeden worden. Een ander voorbeeld, niet elke loodgieter is geschikt om een gaslek te herstellen of een gasaansluiting te installeren. Afhankelijk van de klus die geklaard moet worden, heb je dus een loodgieter nodig die over specifieke kennis en vaardigheden beschikt.

De hoogdringendheid van het probleem:

Hoe snel dient je probleem opgelost te worden? Afhankelijk van het probleem dat zich stelt, wens je al dan niet zo snel mogelijk de hulp van een professional in te roepen. Geen enkel probleem mag langdurig genegeerd worden en zeker niet als het om een serieus probleem gaat. Als je de oorzaak van het probleem al kan achterhalen, is dat al een hele stap. Dat zou kunnen betekenen dat je het zelf kan oplossen en dat als er een loodgieter langskomt bij je thuis dat hij meteen aan de slag kan gaan. Serieuze problemen zoals bijvoorbeeld een lek die je maar niet opgelost krijgt en waarvan je niet weet wat nu net de oorzaak is, dienen zo snel als mogelijk opgelost te worden. Dit is bijvoorbeeld het geval als er water uit je keukenkraan druppelt terwijl te kraan dicht staat. Het probleem zit hier in de leidingen. Voor je iets doet, draai je de hoofdwaterleiding dicht en schakel je de hoofdschakelaar van de elektriciteit uit. Aangezien je niet weet waar het probleem vandaan komt, vermijd je op deze manier schade aan je centraal elektriciteitscircuit en erger nog, een eventuele brand. Een ander probleem zou kunnen zijn dat je met een lek zit in de afvoer en dit zie je natuurlijk niet direct. Wat je best doet is de waterleiding dicht draaien en die gootsteen voorlopig niet meer gebruiken. Je kan op voorhand uiteraard niet weten welke problemen zich zullen voordoen maar je kan wel voorzorgsmaatregelen nemen. Een serieus probleem moet onmiddellijk gemeld worden opdat je veiligheid gegarandeerd blijft. In zo’n noodgeval heb je natuurlijk geen tijd te verliezen en stel je best zo snel als mogelijk een loodgieter aan zodat het probleem opgelost kan worden. Zorg ervoor dat je het probleem zo nauwkeurig mogelijk omschrijft en zoek dan de loodgieter die snelst beschikbaar is om langs te komen. Als je meer vragen hebt over de hoogdringendheid van een probleem, aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij helpen je met plezier verder.

Vergeet de prijs niet op voorhand af te spreken:

Het handige aan het online op zoek gaan naar een loodgieter is dat je dan ook vrij snel een idee zal hebben van de prijs. De prijs kan natuurlijk pas meegedeeld worden eens de oorzaak van het probleem werd vastgesteld. Alle loodgieters hebben standaardprijzen voor hun diensten en producten, deze zijn vaststaand en er kan dus niet over onderhandeld worden. Wat je wel kan doen is de prijzen van verschillende loodgieters vergelijken. Elke loodgieter rekent andere tarieven aan, afhankelijk van het type werk. Dus best op voorhand even opzoeken hoeveel hij aanrekent voor een herstelling, de vervanging van een bepaald onderdeel of de plaatsing van een volledige nieuwe installatie. Als dit je kan helpen geld te besparen, waarom niet? Hij mag achteraf geen andere prijs aanrekenen dan degene die oorspronkelijk werd afgesproken, tenzij het probleem bij nader inzien van een totaal andere aard blijkt te zijn dan eerst gedacht. Daarom bespreek je best al tijdens de eerste afspraak hoe lang de werken zullen duren en hoeveel de kostprijs zal bedragen. Het is belangrijk dat je hier niet bedrogen uitkomt. Als je probleem niet zo ernstig is en je niet tevreden bent met de vaststellingen van de loodgieter en zijn prijs, dan kan je op zoek gaan naar een andere loodgieter op het internet. Anderzijds als het om een ernstig probleem gaat en de loodgieter is al ter plaatse dan kan je de overweging maken om het probleem toch door hem te laten herstellen aangezien je in deze situatie niet echt een keuze hebt, toch? Als je vragen hebt over de gangbare tarieven, aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij helpen je met plezier verder.

Koop je zelf de nieuwe onderdelen of laat je dit over aan de loodgieter?

Ben je van plan om de onderdelen zelf te kopen of dit aan de loodgieter overlaten? De meeste loodgieters beschikken zelf over de nodige onderdelen, dus dit bespaart je alvast tijd. Maar is dit financieel wel zo’n slimme zet? En wat met de kwaliteit van de onderdelen? Belangrijker nog: heb je enig idee van wat je koopt, als je het zelf gaat kopen? Heb je de juiste onderdelen gekocht of zullen ze niet passen? Dit zijn maar enkele vragen die bij je op kunnen komen.
Als je de totale kostprijs met de loodgieter aan het bespreken bent en je weet dat er een aantal onderdelen vervangen dienen te worden, vraag dan ook naar de prijs van de onderdelen. Je mag hem gerust laten weten dat je van plan bent om jezelf ook eens te informeren over de gangbare prijzen van de nodige onderdelen. Wat je moet weten is het juiste type en de afmetingen van de onderdelen die je nodig hebt. Je kan zelf informatie opzoeken betreffende de onderdelen en adviezen van verschillende loodgieters inwinnen. Ga na hoe stevig het materiaal is en belangrijker nog, welke levensduur het materiaal heeft, welke onderdelen de loodgieter normaal gezien niet zal aanbieden en of zij de materiaalkeuze aan jou laten. Als je het probleem zo spoedig mogelijk wenst op te lossen, zal je je tevreden moeten stellen met de onderdelen die de loodgieter voorzien heeft. De meeste loodgieters gebruiken goede en moderne materialen en onderdelen. Als er toch kort na de herstelling schade optreedt aan het onderdeel dat net vervangen werd, wil dit zeggen dat de loodgieter de herstelling niet correct heeft uitgevoerd of dat er een probleem was met het onderdeel zelf.

Controleer de beschikbaarheid

Hoe dringend heb je professionele hulp nodig? Soms stikken de loodgieters in het werk en zullen ze je niet onmiddellijk verder kunnen helpen. Als je geconfronteerd wordt met een probleem en je beslist om professionele hulp in te schakelen, dan is je eerste vraag nadat je het probleem hebt uitgelegd, wanneer de loodgieter zou kunnen langskomen. Meestal zullen ze je niet onmiddellijk uit de nood kunnen helpen aangezien de agenda voor de rest van de dag volgepland zal staan. Dus moet je een moment zoeken dat voor jullie beiden past. Heb je een druk schema en kan je niet meteen zeggen wanneer de loodgieter het best kan langskomen? Op hun website kan je meestal hun gebruikelijke werkuren raadplegen. Deze zijn verschillend van loodgieter tot loodgieter. Sommige werken van maandag tot vrijdag en enkele uurtjes op zaterdag. Andere werken niet in het weekend. Sommige problemen zijn evenwel van die aard dat er dringend iemand langs dient te komen. Er zijn loodgieters die een 24/7 service verlenen ingeval van ernstige problemen. Het moet evenwel om een probleem gaan dat ernstig genoeg is om de loodgieter ‘s nachts zijn bed uit te bellen. Je gaat hem toch niet wakker bellen voor een lekkende kraan? Hij zou toch maar slechts een tijdelijke oplossing kunnen aanbieden zodat je rustig verder kan slapen. Als het geen gigantisch probleem is, kan je je verzoek toelichten en en afhankelijk van de hoogdringendheid zal de loodgieter zich eventueel enkele minuten vrij kunnen maken als hij in de buurt is en binnenspringen om het probleem eens van dichtbij te bekijken. Maar zelfs in dit geval moet je in je achterhoofd houden dat de loodgieter die dag al afspraken ingepland zal hebben en hij je enkel wat tips kan geven over wat je in afwachting van een latere afspraak al dan niet best doet.

Loodgieters in de buurt:

Waar kan je online een goede vakman vinden? Op basis van welke criteria moet je zoeken? Als je beslist hebt dat je online een loodgieter wenst te zoeken, zoek je best naar loodgieters in de buurt. Des te dichter de loodgieter zich bevindt, des te sneller hij bij jou kan geraken. Voor een kleine klus die amper 15 minuten duurt, gaat niemand een loodgieter uitkiezen die 50 kilometer verderop zit. Hij doet er heen en terug twee uur over om alleen al bij jou te geraken. De loodgieter zal je naar alle waarschijnlijkheid meedelen dat hij je niet verder kan helpen als de plaats waar je woont niet echt in hun werkgebied gelegen is. Dit klinkt nogal logisch, niet? Ingeval van nood is het ook niet echt interessant om iemand van zo ver weg in te schakelen. Wie weet wat gebeurt er ondertussen. Dus als je online op zoek gaat naar een loodgieter, hou dan ook rekening met de afstand die hij moet afleggen. Normaal gezien houdt je zoekmachine hier automatisch rekening mee en hoef je je geen zorgen te maken. Je zal er sowieso een geschikte vakman kunnen vinden.

Controleer op klantenbeoordelingen en commentaren:

Als je de loodgieter niet kent, kunnen er allerlei zaken in je opkomen om je zorgen over te maken. Zal hij wel geschikt zijn voor de klus? Bestaat de kans dat ik geld en tijd verspil? Dit zijn maar enkele voorbeelden. Als je vroeger op zoek was naar een goede vakman moest je gewoon wat rondvragen. Je vrienden en familie zouden je zo kunnen doorverwijzen naar een vakman die hun in het verleden al uit de nood had geholpen en waarover ze zeer tevreden waren. Maar nu leven we in de 21ste eeuw waar alles digitaal verloopt zoals o.a. ook de tevredenheid van de klant. Positieve commentaar gaat meestal onopgemerkt voorbij. Slechte commentaar daarentegen, merkt iedereen op en wil ieder bedrijf ten alle tijde vermijden.

Als je online op zoek gaat, zal je alle geregistreerde loodgieters terug kunnen vinden. Ook zal je de beoordelingen van klanten kunnen nalezen (meestal aangegeven door sterren). Hier kan je nalezen hoe tevreden klanten waren over een bepaalde job en hoe deze werd uitgevoerd. Sommige commentaren zijn positief zoals: “goed gedaan”, “betrouwbaar en snel”, “de lek is hersteld”, “installatie werd correct uitgevoerd”, enz. … Anderzijds kunnen er ook negatieve commentaren geschreven staan zoals: “loodgieter heeft op het laatste moment afgehaakt”, “er zijn problemen ontstaan één week na de uitvoering van de herstelling”, “onbeleefd”, “weigerde mijn vragen te beantwoorden”, enz. Neem deze eerst even door voor je de knoop doorhakt.
Als de commentaren overwegend positief zijn, mag je uitgaan van volgende drie zaken: hij zal een drukke agenda hebben, hij zal waarschijnlijk duurder zijn dan de concurrentie en tot slot, zal hij de job met zorg uitvoeren. Anderzijds, als er slechts een aantal positieve commentaren geschreven staan, kan je je afvragen of hij wel betrouwbaar is. Maar je kan dit ook relativeren. Niet iedereen is hetzelfde en er kan altijd iets misgaan dat niet voorzien kon worden. Als er overwegend negatieve commentaren geschreven staan, zal er uiteraard wel iets aan de hand zijn en overweeg je best om niet met deze loodgieter in zee te gaan, tenzij je wanhopig op zoek bent en er geen andere beschikbaar is.

Vraag een second opinion voor je de knoop doorhakt

Waarom heb je precies een loodgieter nodig? Gaat het om een simpele herstelling of een volledige verbouwing? Wat het ook is, je bespreekt best eerst wat nu net de bedoeling is. Hij kan dan advies geven over welke materialen je best gebruikt, over de kwaliteit van de onderdelen en over de tijd die nodig zal zijn om de job tot een goed einde te brengen. Hetzelfde geldt als de loodgieter bij je thuis langs zou komen. De antwoorden die je zal krijgen, zullen misschien niet degene zijn waarop je gehoopt had en sommige zaken die de loodgieter voor zal stellen zullen niet noodzakelijk zijn. Voor een klein probleem zoals een lek in de afvoer onder de gootsteen in de keuken zal hij uiteraard niet voorstellen om de volledige afvoer te vervangen, maar hij kan bijvoorbeeld wel een duurdere uitvoering aanraden terwijl dat niet jouw bedoeling was. Dus voor je een loodgieter uitkiest, vraag je misschien best een ‘second opinion’ aan een andere loodgieter. Elk voorstel mag een beetje verschillen maar het resultaat zou toch hetzelfde moeten zijn. Het is aan jou om te beslissen welke loodgieter je wenst aan te stellen en om in te schatten of hij zijn werk naar behoren zal uitvoeren. Uiteindelijk ben jij degene die moet betalen en is het jouw woning, dus jij moet beslissen welke keuze de beste is om zo toekomstige problemen te vermijden.

Heeft dit artikel je geholpen bij je online zoektocht naar een loodgieter? Voor verdere vragen betreffende het vinden van een loodgieter op het web, aarzel niet om ons te contacteren. Wij helpen je met plezier verder.

Bel: 06-13356173