Ontstoppingsmonteur nodig?

Ontstoppingsmonteur nodig?

Verstopping

Een ontstoppingsmonteur biedt uitkomst in geval van nood. Niemand zit erop te wachten, een verstopte afvoer. Maar het is aan de orde van de dag. Er zijn oorzaken die niet te voorkomen zijn, maar ook die wel te voorkomen zijn. Oorzaken van binnenuit of van buiten. Elke afvoer die verstopt zit is er een teveel.

afvoer laten ontstoppen

De gevolgen kunnen rampzalig zijn. Lekkage, overstromingen, schade aan de muren en/of vloeren, een grote plas in de tuin, een onbruikbare badkamer, toilet, gootsteen, was- of afwasmachine. Maar ook alles bij elkaar is helaas mogelijk, als bijvoorbeeld als de afvoer onder de woning of het gebouw, kan er letterlijk niets meer door.

Bel: 06-13356173

Er zijn tevens mogelijkheden om de dakgoot verstopt te laten raken en/of de regenpijp. Juist de regenpijp is zo belangrijk, deze moet echt alles weg laten lopen. De laagste afvoer zorgt voor de beste afvoer, is deze verstopt, dan kunnen alle zaken in elke woning of elk gebouw volledig geblokkeerd raken!

Het kan zelfs op een ramp uitdraaien, als er in een appartementencomplex geen toilet meer doorspoelt.

Gaat het om grote problemen, dan is het beter om niet zelf aan de slag te gaan, maar dit over laten aan de deskundige, de ontstoppingsmonteur!

De ontstoppingsmonteur is deskundig, maakt geen fouten en doet niet meer of niet minder dan nodig is. Bovendien is hij van alle gereedschappen en/of materialen voorzien, zodat later terugkomen vrijwel niet voorkomt.

Afvoer verstopt

De afvoer van de (af)wasmachine kan verstopt raken door zeep(poeder), vuil, zand, stukjes katoen. Gaat het om de afwasmachine, dan kan vet, zeep of te zware etensresten de oorzaak zijn.

Het toilet kan overbelast raken door teveel aan ontlasting en/of w.c. papier. Dit zijn echter nog zaken die thuishoren in het riool.

Als het gaat om vochtig w.c. doekjes, luiers, maandverband of tampons, of het toiletblok, zijn dit uiteraard voorwerpen die er niet in thuis horen.

Gaat het om de dakgoot en/of regenpijp, dan is de kans groot dat bladeren, al dan niet met takjes, de oorzaak zijn. Deze kunnen vermengd zijn met grind en/of zand (dat op het dag ligt), maar zelfs door kapotte dakpannen kan er een flinke opstopping ontstaan.

Externe factoren

Er kan van alles belanden in of onder de afvoer, net als het riool. Heel kleine, nauwelijks waarneembare stukjes van materiaal. Een overvloed in het algemeen van elk materiaal is al voldoende om een afvoer compleet gesloten te maken.

Maar je hebt het niet altijd in de hand. Er kunnen allerlei voorwerpen of stoffen zijn die roet in het eten gooien, als het om de afvoer gaat.

Als je zelf zorgvuldig bent, geldt dit helaas niet altijd voor de buren. Doordat anderen allerlei zaken dumpen in het riool, kan er onder uw bedrijf of woning een verstopping in het riool ontstaan.

Bij bouwwerkzaamheden in de buurt, kan er van alles in de riolering terecht komen. Zand, modder en cement, dit kan zich ophopen tot een grote blokkade die alleen `met grof geschut te verhelpen is. Daarom is de ontstoppingsmonteur hard nodig!

Het kan altijd erger, als de wortel van een boom dwars door het riool gaat lopen. Of er ineens een grote hoeveelheid tuingrond erin belandt. Daarom, wees alert en wacht niet tot het te laat is om een ontstoppingsmonteur te zoeken! Wij leveren de allerbeste.

Sifon

Deze is bijzonder gevoelig voor verstoppingen. Het zwaardere vuil zakt weg en hierdoor blijft er ander vuil aan hangen. Zo ontstaat een grote ophoping, die uit een of meerdere

Gaat het om de gootsteen of de vaatwasmachine, dan is de kans groot dat vet in de sifon neerzakt en nog meer vuil aantrekt.

Lokaliseren

Dat is uiteraard van groot belang, waar zit de verstopping. De volgende vraag is waaruit deze bestaat. Maar eerst lokaliseren, dat is van groot belang. Als het gaat om een verstopping in de gootsteen, moet deze anders worden aangepakt dan een in de regenpijp. Dit geldt uiteraard ook voor de riolering of een toilet. Een algehele verstopping, bijvoorbeeld in de badkamer of zelfs in een appartementencomplex.

De verstoppingsmonteur is voorzien van de beste gereedschappen om vast te stellen waar de verstoppingen zich bevindt, maar ook of er meerdere plaatsen zijn in de afvoer, dat is eveneens mogelijk.

Met de handige, flexibele en waterdichte camera, is het uitermate gemakkelijk om te lokaliseren. Zelfs in een diep riool, een moezaam te bereiken plaats in de nauwe afvoer, waar dan ook.

Een andere mogelijkheid is om de sifon open te schroeven en deze goed te bekijken. Daarnaast kan de ‘prikker’ dienst doen, zeker als het gaat om de regenpijp.

Gewoon kijken kan uiteraard ook. Het toilet dat volloopt is een onmiskenbare duidelijke aanwijzing, net als de douche of het bad. Als het gaat om een verstopte afvoer in de was- of afwasmachine dan wordt het nog lastiger vast te stellen, maar daarvoor zijn ook mogelijkheden.

De ontstoppingsmonteur is nog zoveel meer dan iemand die een blokkade komt verwijderen. Deze kijkt naar de oorzaak, de plaats van de oorzaak en uit welke materialen deze bestaat.

Behalve een behandelplan wordt ook uitgewerkt hoe de verstopping voortaan voorkomen kan worden. Daarom, de ontstoppingsmonteur werkt van A tot Z.

Aanpakken

Waar de verstopping zit en waaruit deze bestaat, deze vragen zijn cruciaal voor het plan van aanpak. Gaat het om een ophoping van bladeren en/of takjes en ander vast vuil zoals zand of grind, dan is het doorprikken de beste oplossing. Kokend water mag uiteraard absoluut niet voor de regenpijp en/of dakgoot, deze zullen ernstig vervormen.

De dakgoot kan nog worden leeggeschept, maar de regenpijp niet. Met behulp van de hoge drukspuit of gewoon een tuinslang, kunnen de genoemde zaken weer helemaal doorlopen.

Voor de riolering kan de hoge drukspuit ook een prima middel zijn om het euvel te verwijderen. De ontstoppingsmonteur weet precies hoe, daarom zijn er ook woningbouwverenigingen die contacten hebben met de ontstoppingsmonteur.

Gaat het om afvoeren binnenshuis, dan zijn chemische middelen meestal niet de beste oplossing omdat de afvoeren zelf ook worden opgelost.

Bij vet, in combinatie met haren of zeep, is heet water vaak een goed middel voor de aanpak. Azijn of andere natuurlijke middelen, zoals ontstoppingszout, kunnen ook van dienst zijn.

Soms is de vervanging van de sifon de enige juiste oplossing. De ontstoppingsmonteur heeft deze in alle soorten en maten in de aanbieding.

Trekveren

De ontstoppingsmonteur is voorzien van trekveren, met de diverse doorsneden. Trekveren voor het riool, maar ook voor de regenpijp en veel nauwere leidingen. Deze werken snel en bijzonder goed, maar ook heel veilig, er kan geen schade ontstaan!

Rekening

Deze wordt vaak gevreesd, maar toch zorgvuldig berekend. Wij letten overal op, de onstoppingsmonteur kan vooraf een offerte verstrekken, die nergens toe verplicht. Bovendien kan er nog gedeclareerd worden bij de huurbaas, de gemeente en/of de verzekering.

Voorkomen

Dit is uiteraard altijd beter dan genezen. Daarom heeft de ontstoppingsmonteur ook tips en materialen om herhaling te voorkomen. Deze kan varieren van het zeefje voor de gootsteen en/of wastafel. Tips voor gebruik van de afvoer(en) kunnen eveneens behulpzaam zijn.

Ook voor de opzet van het riool en de buizen. Er zijn riolen en buizen die onnodige bochten en kronkels hebben. Het uiteinde van de regenpijp moet lager zijn dan de afvoeren, anders kunnen er overstromingen ontstaan.

Mochten er reeds gevolgen zijn zoals lekkage, kan de ontstoppingsmonteur kan deze ook verhelpen. De ontstoppingsmonteur kijkt niet met een ‘tunnelvisie’ maar overziet het geheel. Zo kan iedere huurder, bewoner en eigenaar een zucht van verlichting slaken.

Ga daarom in zee met de ontstoppingsmonteur en het is een zorg minder!

Bel: 06-13356173