Ontstoppingsdienst nodig?

Ontstoppingsdienst nodig bij u in de buurt?

Een ontstoppingsdienst kun je inderdaad zomaar nodig hebben! Eerder dan u wilt waarschijnlijk, maar soms is er inderdaad geen ontkomen aan. Verstopping kan door velerlei oorzaken ontstaan. Oorzaken waar we wel invloed op hebben, maar ook die zomaar ontstaan, door welke reden dan ook, zoals bouwwerkzaamheden.

ontstoppingsdienst nodig

Bel: 06-13356173

Een verstopping komt bij iedereen voor

Er zijn in en om het huis, maar ook in het openbaar veel zaken die dicht kunnen slibben. Dit kan grote gevolgen hebben, maar tevens kleine. Van een flinke lekkage en/of overstroming veroorzaken.

Een toilet, bad en/of douche dat verstopt zit, zorgt tevens voor onhygiënische situaties, zeker als het om publieke gebouwen gaat. Bij het bedrijf of in de winkel, net als in de horeca komt de productie stil te liggen. Dit zorgt behalve voor overlast ook nog eens grote financiële gevolgen.

Daarom is het raadzaam om contact te hebben met een ontstoppingsdienst. Zij doen nog meer dan de afvoer ontstoppen, veel meer zelfs!

Verstopping

Er is sprake van een verstopping als het water in bad, door het toilet, gootsteen, douche of wastafel langzaam doorloopt. Dit geldt uiteraard ook voor de regenpijp en de dakgoot. Als er in openbare gebieden sprake is van grote plassen of zelfs doorwaadgebieden, dan is er eveneens sprake van een verstopping. Loopt er niets of nauwelijks nog iets door, dan gaat het ook om een zeer ernstig geval van verstopping. Een professionele wijze van ingrijpen is dan ook uitermate noodzakelijk bij serieuze problemen met de afvoer. Klop daarom aan bij de ontstoppingsdienst!

Lokaliseren

Dat is het eerste uiteraard wat nodig is. Het zorgvuldig ontdekken waar het euvel precies zit en tevens waaruit deze bestaat. Ook de oorzaak van het belanden is belangrijk om te weten. Dit kan tijd en geld besparen, door beslagen ten ijs te gaan.

De oorzaken van een blokkade zijn talrijk. In de douche gaat het vaak om haar en/of zeepresten, in het toilet gaat het om overmatig gebruik, zoals toiletpapier of zaken die er niet in thuis horen, zoals damesverbanden of vochtige doekjes.

De afvoer van de vaatwasser is eveneens gevoelig voor verstoppingen. Vet, etensresten, zeeppoeder of een combinatie van dit alles. Gaat het om de wasmachine, dan kan zeeppoeder, haar en vaster vuil zorgen voor een blokkade, dit geldt natuurlijk zeker als het gaat om zaken die niet thuishoren in de wasmachine!

De dakgoot kan vastslibben vanwege bladeren, takjes, grind en zand of andere vormen van vuil. Het wordt rampzalig als dit alles in de regenpijp belandt. De regenpijp moet het laagste punt zijn, zodat het water op de juiste wijze wordt afgevoerd. Indien dit niet het geval is, komt er gegarandeerd narigheid, zoals een overstroming.

Als er bouwwerkzaamheden in of om een gebouw plaatsvinden. Zand, cement, tuingrond, het kan allemaal in de riolering belanden, met alle gevolgen vandien.

Het probleem kan zich direct onder de afvoer bevinden, dan is verwijderen gemakkelijk. Toch kan het ook dieper zitten, in de sifon, de zwanenhals van de afvoer. Zwaarder vuil zinkt naar de bodem en trekt nog meer vuil aan. Zeker als het om kleverige en vaste middelen gaat, is de kans groot dat het een grote blokkade wordt.

Helaas kan het probleem ook nog eens lager zijn en dus moeilijker te bereiken zijn, zoals in het riool. De professionaliteit van de ontstoppingsdienst is grenzeloos.

Met behulp van de onderwatercamera, die klein en flexibel is, tevens waterdicht, wordt alles altijd overal gevonden. Zo zien we meteen waaruit het euvel bestaat en hoe het bestreden kan worden.

Technisch

Het grote voordeel van de ontstoppingsdienst dat deze het niet alleen plaatselijk ziet, maar ook het geheel. Of er niet teveel of verkeerde bochten zijn, of de regenpijp daadwerkelijk het laagste punt is, de sifon niet is omgedraaid of dat er andere zaken niet in orde zijn.

Als het gaat om technisch, gaat het ook om het plan van aanpak. Op de juiste wijze handelen, zodat de blokkade niet gespaard blijft, maar de leidingen wel. Laten we beginnen met de dakgoot.

Het leeghalen van de dakgoot is uiteraard niet moeilijk, maar het moet wel op de juiste wijze gebeuren. Lukraak leegscheppen is niet handig, zeker niet met een scherpe schep, zo kan de dakgoot lek raken.

Kokend water kan heel behulpzaam zijn als het gaat om blokkades met vet en/of haar. Maar dit kan niet voor de dakgoot en/of de regenpijp worden gebruikt. Chemische middelen zijn not done, zeker kokend water niet, dan komen er ernstige beschadigingen.

Voor de regenpijp kan een prikker of hogedrukspuit heel behulpzaam zijn. De dakgoot kan worden leeggeschept en later nog geborsteld worden. Tevens kan het restvuil er worden uitgespoten met een tuinslang of hoge drukspuit.

Kokend water, soda, azijn etc. kunnen worden ingezet bij een blokkade van het toilet of douche, de gootsteen of het bad. Ook is het mogelijk om dit te gebruiken voor de (af)wasmachine. Chemische middelen kunnen schadelijk zijn voor de slangen en buizen.

In het riool wordt vaak de hoge drukspuit gebruikt om alles weer door te laten.

Er zijn bij de ontstoppingsdienst echter nog meer mogelijkheden, veel zelfs! Namelijk de ‘trekveer’. Deze zijn in alle maten verkrijgbaar, zodat de doorsnede precies aansluit aan de riool- of andere buizen. Zo kan de blokkade eruit worden geduwd of getrokken. De ontstoppingsdienst weet precies waar en hoe in te grijpen, zodat alles in alle opzichten weer door kan gaan.

Van A tot Z

Dit is kenmerkend voor de service van de ontstoppingsdienst. Het hele karwei wordt professioneel afgehandeld en wij laten niets of niemand achter met schade, rommel of andere ongemakken.

Doordat wij systematisch te werk gaan, voorzien zijn van de beste vakmensen en niet te vergeten het allerbeste gereedschap, handelen wij vlug, veilig en vertrouwd. Zo is het euvel snel verholpen, dat is immers iets wat we allemaal willen, weer doorgaan!

Blokkeringen kunnen in een afvoer zitten, maar ook onder de afvoeren zodat een heel toiletblok, een woning, de keuken in een restaurant of instellingen volledig vastlopen. Zonder nog meer schade aan te richten zorgen we voor de verwijdering en als het nodig is, tevens voor een reparatie.

Wij komen overal, van het hoogste dak, tot en met het laagste punt in de riolering. Met ladders, trappen, stellages en alles wat nodig is, verhelpen wij het meteen.

Advies

Last but not least: het advies van de ontstoppingsdienst. Deze adviseert over de kwetsbare punten, de materialen en hoe verstopping te voorkomen. Zeefjes

De gebruikswijze en waarschuwingen voor het toilet, zeker als het om publieke toiletten, zijn onontbeerlijk. Telkens weer zijn er mensen die artikelen door het toilet spoelen hoewel deze voor fikse blokkades kunnen zorgen.

Het regelmatig reinigen van de dakgoot en de regenpijp kan ook veel narigheid voorkomen. Het advies is daarom ook om dit mininmaal 2 keer per jaar te doen.

Daarom, klop bij de ontstoppingsdienst aan, bij kleine of grote problemen. Juist om erger te voorkomen is het raadzaam om ons tijdig in te seinen, de ontstoppingsdienst.

Snel handelen is tevens een goede manier om veel kosten te voorkomen. Een kleine reparatie gaat sneller en is dus voordeliger. Klop aan bij de ontstoppingsdienst!

Bel: 06-13356173