Een verstopte keukenafvoer?

Een verstopte keukenafvoer: alle informatie dat u nodig heeft om de afvoer te (laten) ontstoppen

Mijn keukenafvoer is verstopt:

Wat is erger als je de vaat wil gaan doen dan een keukenafvoer die verstopt is? Het maakt niet uit of het water heel langzaam wegloopt of helemaal niet meer doorloopt. Het is énorm vervelend, je kan je geduld testen en kijken hoe lang je het probleem kan blijven negeren, maar elke keer het probleem niet opgelost werd, zal het later weer opduiken en kan je je opnieuw kwaad maken.

een verstopte keukenafvoer

Het is erg belangrijk om te weten dat elke keer je het negeert, het niet beter zal worden. Er zullen zich alleen meer etensresten opstapelen waardoor het probleem groter zal worden en moeilijker op te lossen zal zijn. Dus wat heeft het voor zin om te wachten? Los het gewoon zo snel mogelijk op en je zal je in de toekomst minder zorgen hoeven maken.

Bel: 06-13356173

Keukenafvoer verstopt door etensresten:

Telkens wanneer je de vaat met de hand doet of je borden afspoelt voor je ze de vaatwasser steekt, blijven er etensresten achter. Die gaan door de riolering en stapelen zich op samen met vet op de wanden van de leidinen. Zodra ze zich beginnen op te stapelen, begint de waterafvoerstroom in uw gootsteen te vertragen, met als gevolg een verstopping. Het maakt niet uit hoe goed je de etensresten van de borden hebt verwijderd. Er zal altijd een klein beetje blijven hangen, waardoor de afvoerleidingen uiteindelijk verstopt raken. In de meeste gevallen is het onvermijdelijk, dus kan je beter voorbereid zijn op wat je moet doen als je ook maar het kleinste verschil in waterstroming merkt.

Keukenafvoer verstopt met rijst:

Niet veel mensen weten dat rijst in de riolering gooien een van de ergste dingen is die je kan doen. De rijst is kleverig en propt makkelijk samen met ander afval dat in de afvoer is beland en kan zo een ernstige verstopping veroorzaken. Wil je weten wat nog het ergste is aan de rijst die in de afvoer zit? Die kan bijna niet afgebroken worden, zelfs niet met sterke chemicaliën. Als je rijst door je afvoer hebt gegoten, kan er permanente schade aan je afvoer zijn. Om die te laten repareren zal je een serieus bedrag mogen ophoesten. Dus vind je het nog steeds de moeite waard om de rijst in de gootsteen te gieten of zal je hem in de toekomst toch in de prullenbak gooien?

Keukenafvoer verstopt door vet:

Een ander ding dat permanente schade aan uw afvoer kan veroorzaken, is vet door het gootsteen weggieten. Iedereen weet hoe moeilijk het is om olie en smout van je potten te verwijderen. Je moet heet water en vloeibare zeep gebruiken. Als het eenmaal door je gootsteen loopt, blijft het vet in de vetafscheider. Maar om het vet daar te krijgen, moet je heet water laten stromen. Als je je borden afspoelt met koud water, zal de olie verharden en vast komen te zitten op de wanden van de leidingen. De etensresten die in de afvoer belanden, zullen aan de olie blijven plakken en ze zullen niet in de riolering geraken. Dus wat je moet onthouden om van vet af te komen is dat heet water je beste vriend is.

Een goedkope herstelling van een verstopte afvoer:

Een van de belangrijkste redenen om klein probleem als een verstopte afvoer te negeren is het geld dat nodig is om het te laten herstellen. Je vraagt je af of je een loodgieter zou moeten bellen. Als je een loodgieter gaat aanstellen, denk je na over wat hij moet repareren, welke onderdelen hij zal moeten veranderen en hoeveel hij je hiervoor zal aanrekenen. Als je het zelf wil proberen door sterke chemicaliën in de afvoer te gieten en je vraagt je af hoeveel ze gaan kosten en of ze enig effect zullen hebben, zullen wij je antwoorden geven op al je vragen betreffende de kosten.

DIY oplossing voor een verstopte keukenafvoer:

Welk gevoel is beter dan het gevoel nadat je zelf iets hebt kunnen repareren? Als je het kunt, waarom niet? Als je niet weet of je het zal kunnen, waarom zou je het dan niet proberen? Je zal verrast zijn door het resultaat. Het kost een paar minuten van je tijd, het bespaart je geld en het belangrijkste is dat je iets nieuws kunt leren dat altijd van pas kan komen. Dus waarom zou je het niet proberen? Als je het probleem niet kan oplossen, aarzel dan niet om ons te contacteren en we helpen je met plezier verder.

Verstopte afvoer “home made oplossing”:

De meeste mensen denken dat het best is om sterke chemicaliën te gebruiken om je afvoer te ontstoppen. Dat is helaas niet waar. Om je afvoer in de keuken te ontstoppen, kun je gewoon producten gebruiken die je in huis hebt. Denk maar aan een waterkoker, een blikje cola, bakpoeder en azijn of een onstopper. Je vraagt je af, hoe kunnen die dingen me helpen bij het ontstoppen van de afvoer in mijn keuken? Nou, wat je moet onthouden is dat als de keukenafvoer verstopt zit, het probleem zich meestal direct onder de gootsteen situeert, waar de leidingen veel smaller zijn dan elders en de leidingen veel bochten maken. Om die leidingen ontstopt te krijgen, heb je niet echt veel moeite nodig, toch?

Beste manier om de verstopping op te lossen:

Een van de snelste en gemakkelijkste manieren om de afvoer van je gootsteen te ontstoppen, is door er druk op uit te oefenen. Zorg ervoor dat je geen grote ontstopper gebruikt, zoals die voor het toilet, omdat je hiermee de leidingen onder de gootstaan kan beschadigen en er zo lekken kunnen ontstaan. Door de ontstopper op het afvoergat te plaatsen en op en neer te bewegen zou de afvoer tijdelijk ontstopt moeten zijn. Eens de verstopping is opgelost, giet je kokend water door de leidingen en herhaal je de op- en neerbeweging met de ontstopper. Zorg ervoor dat je niet verbrandt. Met deze methode kan je de verstopping losmaken, waardoor de prop verwijderd wordt en tegelijkertijd de leiding wordt schoongemaakt.

De verstopping oplossen met soda:

Heb je al eens stilgestaan bij het feit dat baking soda kan worden gebruikt om je afvoer te ontstoppen? Je zult verrast zijn hoe gemakkelijk en efficiënt deze methode is. Dit werkt het best bij verstopte afvoerleidingen, zelfs als het water nog langzaam doorloopt. Hoe ga je best te werk? Als het water eenmaal is doorgelopen, hoef je enkel een beetje soda in het afvoergat te strooien. Daarna giet je een scheutje azijn door het afvoergat. De combinatie van deze twee zal een chemische reactie veroorzaken die in staat is om de verstopping los te maken. Om een zo goed mogelijk resultaat te bekomen, laat je het best ‘s nachts even inwerken en laat je best geen water meer door de afvoer lopen. De volgende ochtend, wanneer je je koffie gaat maken, kook je water en giet je het in de gootsteen zodat alles wat los is gekomen naar de riolering kan stromen.

Verstopte afvoer door een verstopte afvalverwerker:

Heb je een afvalverwerker in je gootsteen? Deze heeft waarschijnlijk al vele verstoppingen vermeden. Helaas is er iets in de afvalverwerker terechtgekomen en is hij verstopt geraakt. Wat nu? Nou, je moet de prop zien te verwijderen die je afvalverwerker blokkeert. Zorg ervoor dat je de afvalverwerker uit het contact haalt. Kijk onderaan de verwerker, daar zie je in het midden een schroef die je met een inbussleutel kan losschroeven. Je ziet ook een rode knop. Druk op de knop en schroef vervolgens de schroef los Beweeg de verwerker naar voren en achteren en de verwerker moet worden gedeblokkeerd. Verwijder de prop, maar probeer er met je handen uit te blijven. Probeer de afvalverwerker opnieuw. Het probleem zou nu opgelost moeten zijn.

Verstopping van de ventilatieopening van je keukenafvoer:

Het zou kunnen dat het water in de gootsteen niet goed doorloopt. Er komen luchtbellen naar boven alsof iemand aan de andere kant zit te blazen en dit zorgt voor een puinhoop in je keuken. Dit probleem wordt veroorzaakt door een verstopte ventilatieopening in de afvoer van je gootsteen. Dit komt niet zo vaak voor maar als het gebeurt, moet je weten wat de oorzaak is. Kijk onder je gootsteen en je zal een kleine pijp die aan de zijkant van de gootsteen wordt aangesloten zien. Je moet de leiding losdraaien om de verstopping te verwijderen. Dit kan heel gemakkelijk door de aansluiting van de buis tegenwijzerzin los te draaien. Maak de leiding goed schoon en plaats terug. Het water moet normaal doorlopen, zonder dat er luchtbellen uit je afvoer tevoorschijn komen.

Verstopte keukenafvoer in je flat:

In een flat denk je dat de leidingen veel groter zijn en ze moeilijker verstopt kunnen raken. Wel, dat hangt af van het type leidingen en het belangrijker nog, van je buren. Het zou kunnen dat je buurman van boven of beneden iets door de afvoer giet dat ervoor zorgt dat de leidingen blokkeren. Meestal zijn in een flatgebouw alle leidingen verbonden om ruimte te besparen, maar als ere en centrale leiding verstopt geraakt, zal elke flat de gevolgen in zijn gootsteen merken. Het water dat in de afvoer belandt, zal terug naar boven komen en allerlei viezigheid met zich meenemen waardoor ere en verstopping ontstaat. Het is niet jouw taak om dit te repareren, tenzij het jouw schuld was, maar wel die van een loodgieter die het met een grote waterslang kan oplossen. Je kan enkel het probleem melden om ervoor te zorgen dat zoiets niet opnieuw gebeurt in de toekomst.

Verstopte afvoer bij een dubbele gootsteen:

Het maakt niet uit of je een enkele of dubbele gootsteen gebruikt wanneer je te maken krijgt met een verstopping. Je kan je bedenken dat aangezien de ene kant van de gootsteen verstopt is, je de andere kant wel probleemloos kan gebruiken en zo het probleem kan negeren. Dat is zo als de prop zich onder de gootsteen zou bevinden en boven waar de twee pijpen op elkaar zijn aangesloten. Als de prop dieper zit, zal het afvoerwater terug opborrelen in de andere gootsteen en op hetzelfde niveau komen als het water in de ene gootsteen. De snelste manier om de verstopping op te lossen is door een ontstopper te gebruiken. Voordat je deze op een van de gaten plaatst moet je ervoor zorgen dat het andere afvoergat gesloten is zodat de druk op de juiste manier wordt uitgeoefend. Beweeg de ontstopper op en neer om de afvoer te ontstoppen. Zodra je merkt dat de prop verdwenen is, open je het andere afvoergat opnieuw. Het water moet nu weer normaal kunnen wegstromen aangezien het probleem opgelost is.

Keukenafvoer en de afvoer van je wasmachine verstopt:

Is de afvoer van je gootsteen en die van je wasmachine verstopt? Dan zit je met een groter probleem. Het is niet gebruikelijk dat de enige twee afvoeren die verstopt zijn die van de gootsteen en die van je wasmachine zijn. In dit geval zit het probleem dieper in de leidingen, wat meestal buiten je bereik ligt. De enige manier waarop je het kunt laten repareren, is door een waterslang te gebruiken als je er een hebt. Je moet de slang op de leidingen aansluiten om de viezigheid aan de binnenkant van de leidingen te kunnen verwijderen en zo de verstopping op te lossen. Als je geen waterslang hebt, kan je er een huren of een loodgieter bellen om je probleem met de verstopte afvoer op te laten lossen.

Keukenafvoer die erg verstopt zit:

Er zijn gevallen waarbij de keukenafvoer echt heel erg verstopt zit. Dit komt voor als de prop reeds gelange tijd genegeerd werd, of elke keer dat het probleem opgelost had moeten zijn, het toch niet helemaal het geval was. Wat kun je nu doen? Moet je een vakman aanstellen of het een keer zelf proberen? Voor je te snel beslissingen neemt, probeer het eens met een ontstopper. Als dit niet helpt, moet je de leidingen onder de gootsteen losdraaien om ze vanbinnen te bekijken. Je kan de leidingen makkelijk losmaken door ze tegenwijzerzin los te draaien. Zorg ervoor dat je een lege kom onder de gootsteen plaatst om de puinhoop te vermijden. Als de leidingen er goed uitzien, moet je een waterslang aansluiten om het binnenste te verwijderen. Eenmaal klaar plaats je de leidingen terug en test je of alles terug normaal is. Als de prop er nog steeds zit, is het probleem ernstiger dan verwacht. Dan zit er niks anders op dan een vakman in te schakelen.

Keukenafvoer loopt langzaam door maar is niet verstopt:

Er zijn gevallen waarbij het water langzaam in de gootsteen wegloopt, maar niet door de afvoer wegloopt. Wat kan hier het probleem zijn? Voordat je verder gaat, kijk je even naar de restafvoeren thuis. Als ze ook langzaam leeglopen, is de ventilatieopening op het dak verstopt. Soms kunnen er bladeren in de luchtopening vallen waardoor deze verstopt raken met het gevolg dat het water langzamer uit de riolering weglekt. Wat moet worden gedaan, is dat het ding in de ventilatieopening moet worden verwijderd. In de meeste gevallen is dit niet iets dat u zelf kunt doen, omdat u de exacte locatie van de klomp niet kunt identificeren en u wellicht een lange kabel nodig heeft, afhankelijk van hoe hoog uw huis is.

Keukenafvoer bevroren of verstopt:

Tijdens zeer koude weersomstandigheden heeft u gemerkt dat het water niet goed leegloopt. Wat kan het veroorzaken? Is het mogelijk dat de drains worden bevroren? Om de riolering buiten het huis te laten bevriezen, moeten ze worden opgevuld met water, wat nooit het geval is. Wat is de beste manier om het dubbel te controleren? Giet kokend water in de afvoer. Het maakt niet uit of het bevroren is of niet, het moet het ijs smelten om het water goed te laten wegvloeien. Gebeurt er nog steeds niets? Dan is je afvoer verstopt. Verstopte keuken afvoer condo:

In een flat denk je dat de pijpen veel groter zijn en ze moeilijker te verstoppen zijn. Wel, het hangt van de pijpen af die door de riolen gaan en het belangrijkste van je buren. Soms zal de buurman van boven of beneden het drankje met veel afval weggieten dat de leidingen blokkeert. In veel gevallen zijn de pijpen verbonden om ruimte te besparen, maar als er zoiets als een verstopte centrale pijp gebeurt, kan iedereen het probleem in hun gootsteen voelen. Het water dat door de riolering stroomt, maakt een back-up, waardoor alles wat zich in de leidingen bevindt, ze verstopt. Het is niet iets dat je zou moeten doen om het te repareren, tenzij het jouw schuld was, omdat de persoon die het probleem moet oplossen een loodgieter is met een lange waterslang, maar je kunt het probleem melden om ervoor te zorgen dat zoiets niet gebeurt in de toekomst.

Dubbele gootsteen verstopte afvoer:

Het maakt niet uit of u een enkele gootsteen gebruikt of dubbel wanneer u verstoppingproblemen heeft. Je denkt bij jezelf dat, omdat de ene kant van de gootsteen verstopt is, je de tweede kunt gebruiken om de klomp te laten negeren. Dat zou goed zijn als de klomp zich onder de gootsteen zou bevinden en voordat de twee pijpen verbonden zouden worden. Als de klomp verder is, zal het afvalwater een back-up maken op de andere gootsteen en op hetzelfde niveau als de eerste. De snelste manier om het te ontstoppen is door een zuiger te gebruiken. Voordat u op een van de gaten aanbrengt, moet u ervoor zorgen dat de andere afvoergat is verzegeld, zodat de druk op de juiste manier wordt uitgeoefend. Beweeg de zuiger op en neer om de afvoer te ontstoppen. Zodra je zult zien dat het werkte, maak je het volgende gat aan de andere kant van de gootsteen onzichtbaar. Het water moet normaal worden afgetapt, omdat het probleem is verholpen.

Door keuken en wasserij verstopte afvoer:

Zijn uw keuken en uw wasgoedafvoer verstopt? Dan sta je voor een serieuzer probleem. Het is niet heel gebruikelijk dat de enige twee afvoeren verstopt zijn die uit de gootsteen en die uit de was. In dit geval ligt het probleem dieper in de leidingen, waar de meeste tijd buiten uw bereik ligt. De enige manier waarop je het kunt laten repareren, is door een waterslang te gebruiken als je er een hebt. Je moet het in de buizen plaatsen om de binnenkant te verwijderen die de verstopping veroorzaakt, om te worden verwijderd. Nou, als je geen waterslang hebt, kun je er een huren of een loodgieter bellen om je probleem met de verstopte afvoer te laten sorteren.

Keukenafvoer verstopt slecht:

Er zijn gevallen waarin de keukenafvoer slecht is verstopt. Dit wordt veroorzaakt omdat de klomp lange tijd genegeerd werd, of elke keer dat het verholpen was, was het niet gefixeerd zoals het zou moeten zijn. Wat kun je nu doen met dit probleem? Moet je een professional inhuren of het een keer proberen? Alvorens tot snelle conclusies te komen, probeer het te ontstoppen door een zuiger te gebruiken. Als de zuiger niet in staat is om u te helpen, moet u de pijpen onder de gootsteen openen om dieper naar binnen te kijken. U kunt de leidingen gemakkelijk verwijderen door ze los te draaien, ze tegen de klok in te draaien. Zorg ervoor dat je een lege kom onder de gootsteen gebruikt om de puinhoop te voorkomen. Als de leidingen er goed uitzien, moet je een waterslang afvoeren om het binnenste te verwijderen. Eenmaal klaar zet je de pijpen weer op elkaar en test je. Als de klomp doorgaat, is het probleem ernstiger dan verwacht. U moet professionele hulp krijgen om het te laten oplossen, want er is niets anders dat u kunt doen.

Aanrecht langzame afvoer, maar niet verstopt:

Er zijn gevallen waarbij het water langzaam doorloopt, maar er geen sprake is van een verstopping. Wat kan hier het probleem zijn? Voor je verder gaat, controleer je even de overige afvoeren in je woning. Als ze ook langzaam leeglopen, is de ventilatieopening op het dak verstopt. Soms kunnen er bladeren in de luchtopening vallen waardoor deze verstopt raakt met als gevolg dat het water langzamer naar de riolering stroomt. De bladeren moeten uit de ventilatieopening worden verwijderd. In de meeste gevallen is dit niet iets dat u zelf kunt doen, omdat je de exacte locatie van de prop niet kan vinden en je wellicht een lange kabel nodig hebt, afhankelijk van hoe hoog uw woning is.

Keukenafvoer bevroren of verstopt:

Als je bij zeer koude weersomstandigheden merkt dat het water niet goed doorloopt, is het dan mogelijk dat de leidingen bevroren zijn? Om de leidingen buiten het huis te laten bevriezen, moeten ze gevuld zijn met water, wat nooit het geval is. Wat is de beste manier om dit te controleren? Giet kokend water in de afvoer. Het maakt niet of de leiding bevroren is of niet, het moet het ijs doen smelten om het water goed weg te laten vloeien. Gebeurt er nog steeds niets? Dan is je afvoer verstopt.

Afvoer keuken blijft verstopt raken:

Komt de verstopping in uw gootsteen vaak voor? Dat betekent dat je nog steeds voedselresten in de afvoer laat belanden, of dat je geen heet water gebruikt om de vaat te doen. Natuurlijk zijn er gevallen waarbij de leidingen in de gootsteen te smal zijn, zodat ze makkelijk verstopt geraken. Het beste wat je kan doen om de kans op een verstopping van je gootsteen in de keuken te minimaliseren, is door je borden oveel mogelijk af te vegen voordat je ze in de gootsteen legt. Je kunt ze niet voor honderd procent schoonmaken, maar door het vuil zo veel als mogelijk te verwijderen, voorkom je verstoppingsproblemen.

Afvoer van de vaatwasser is verstopt:

Je spoelt je borden af in de gootsteen en wanneer je ze in de vaatwasser wil zetten, merk je dat die vol is gelopen met afvoerwater uit de gootsteen. Dat betekent dat je een verstopping in je afvoerleidingen hebt. De prop zit dan sowieso lager dan de aansluiting van afvoerleiding van de vaatwasser op de afvoerleiding van de gootsteen, waardoor het water omhoog komt in de vaatwasser. Omdat je niet weet hoe erg de verstopping is, moet je een kijkje nemen in de leidingen onder de plaats waar de vaatwasser is aangesloten op de gootsteenafvoer.

De gootsteen afvoer openen:

Er zijn gevallen waarbij je de verstopte gootsteen in de keuken niet makkelijk kan repareren. Om beter in de leidingen te kunnen kijken, moet je ze losschroeven. Je kan ze met de blote hand losschroeven door de aansluitingen in tegenwijzerzin los te draaien. Het ontkoppelen van de afvoeren is niet zo moeilijk als ze weer terugplaatsen. Zorg ervoor dat je een foto maakt van hoe de leidingen oorspronkelijk in elkaar zaten, zodat je de leidingen weer terug kan monteren als oorspronkelijk als je klaar bent met je werk. Je moet onthouden dat de meest voorkomende verstopte delen van de pijpen de hoeken zijn, die smaller zijn dan de rechte stukken.

Keukenafvoer verstopt voorbij afscheider:

Dus je hebt de leidingen gecontroleerd en je merkt dat de afvoer verstopt zit voorbij de afscheider? Wel, dat betekent één ding. De afscheider zit vol en moet worden geleegd. Van zodra de afscheider gevuld is met vet en etensresten, zal de leiding waar het water uitkomt in de afscheider automatisch blokkeren. Dit om verdere verstoppingsschade in uw leidingen te voorkomen. Dus het eerste wat je moet doen, is de afscheider leegmaken. Als je hem leeg en schoon hebt gemaakt, maak je ook de leiding schoon waardoor het water in afscheider komt. Als het probleem aanhoudt, neemt je best contact op met een vakman om het probleem dat u ondervindt te bekijken.

De keukenafvoer verstopt door septische put:

Je hebt thuis een septische put en je weet niet wat je kan doen om je verstopte afvoer in de keuken te repareren zonder schade te berokkenen. Kleine en snelle methodes zoals het gebruiken van een ontstopper of de truk met soda en azijn zullen absoluut geen problemen opleveren voor uw septische put. Een verkeerd gebruik van een waterslang kan echter een groter probleem veroorzaken, omdat je niet weet hoeveel meter diep je kan gaan. Als je niet zeker bent, kan je het rioleringsplan bekijken en kan je inschatten hoe diep je de slang in de leidingen kan steken.

Was dit artikel nuttig voor problemen met je afvoer in de keuken op te lossen? Als je nog vragen hebt over het oplossen van een verstopte keukenafvoer of als je het niet zelf kan oplossen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je met plezier verder.

Bel: 06-13356173