Riool laten reinigen?

Riool laten reinigen

Ja, u leest het goed, het riool laten reinigen. Het zijn zaken waar we niet graag aan denken, maar helaas is het wel noodzakelijk. Juist door dit regelmatig te doen hoeft u er ook niet aan te denken. Voorkomen is beter dan genezen, daarbij komt nog dat het beter is om het te laten doen door een professional. Zo kunt u zorgeloos gebruik maken van de riolering, die geen problemen zal geven!

riool laten reinigen

Het riool wordt bijzonder intensief gebruikt, waar het ook ligt. Er belandt van alles in het riool, dingen die er wel, maar ook die er niet in thuishoren. Daarom is de reiniging van het riool zo belangrijk.

Bel: 06-13356173

Kwetsbaar

Inderdaad, het riool is ruim en als het goed is zo gemaakt dat het water er goed kan doorstromen. Echter, dit is niet altijd zo. De riolering mag niet teveel bochten hebben, of bochten die de doorstroming belemmeren. Daarbij komt nog dat het riool enigszins diagonaal moet zijn, maar absoluut niet teveel. Deze balans is van groot belang, als deze er niet is of te diagonaal, dan komen er veel problemen.

Een riool kan overbelast raken, zoals ontlasting, (regen)water en/of toiletpapier. Er kan van alles in belanden wat er niet in thuishoort. Luiers, hygienische producten zoals maandverband, veegdoekjes, vochtig w.c. papier en nog veel meer.

Via de was- en afwasmachine, de gootsteen etc. komt er nog veel meer in, zoals etensresten, vet, zeeppoeder etc.

Het kan helemaal ingewikkeld worden als er sprake is van bouwwwerkzaamheden en/of renovatie. Cement, zand, modder en andere materialen kunnen in het riool belanden met alle gevolgen vandien. Het spreekt voor zich dat dit enorm veel overlast kan veroorzaken. Lekkage en/of overstroming, dit betekent schade voor gebouwen, maar ook voor wegen, straten, parken, tuinen, schuren en garages. Behalve overlast brengt dit uiteraard ook nog eens kosten met zich mee. Daarom, voorkomen is veel beter dan genezen.

Het kan ook zijn dat het netwerk van het riool veranderd is, dat er een nieuwe stelling aan een oude wordt aangesloten. Meestal gaat het goed, maar niet altijd.

Reinigen

Of het gaat om een openbaar netwerk of de riolering onder een flatgebouw of prive woningen, regelmatig reinigen is aan te bevelen. Door dit te laten doen, kunt u problemen en extra kosten voorkomen. Niet voor niets zijn er openbare gemeenten klant bij ons, maar ook particulieren.

Het riool reinigen lijkt overbodig, er stroomt immers water doorheen? Maar kleine blokkades die hardnekkig zijn kunnen voor grote schade gaan zorgen. Juist met kleverige substanties is het gevaar groot, langzaam maar zeker ontstaat er een enorme blokkade, vaak opgebouwd uit diverse materialen.

Diverse manieren van schoonmaken

Omdat de blokkades verschillend kunnen zijn, is de manier van aanpak eveneens verschillend. Vet lost op in heet water, maar andere substanties hebben weer andere middelen nodig om te verdwijnen. Hoe dan ook, vrees niet voor narigheden. Als de professionele dienst aan het werk gaat, wordt de riolering op de allerbeste wijze gereinigd en ook bijzonder netjes. Geen rommel of schade na de reiniging, dit gebeurt op bescheiden wijze. Het schoonmaken is hard voor alles wat niet in het riool thuishoort, maar zacht voor de riolering.

Er zijn allerlei middelen die behulpzaam zijn. Chemische middelen worden echter niet of nauwelijks gebruikt, deze kunnen ook schade aan het riool geven. Voordat we aan de slag gaan, kijken we eerst goed naar de conditie van de riolering en alle zaken die zich erin bevinden.

Eerst kijken

Dan doen! Dit is de enige juist volgorde. Daarom zijn wij in het bezit van de waterdichte, kleine en flexibele onderwater camera. Deze komt overal en ziet alles. Zo gaan we bij de rioolreiniging te werk. Behalve wat er in het riool zit, zien wij ook kwetsbare plekken die lekkage (gaan) veroorzaken. Dit is van groot belang en geeft inzicht aan het hoe en waarom reinigen van de riolering.

Hoge drukspuit

Dit lijkt een fors middel om in te grijpen. Hoewel dit wel zo is, zal het verder geen overlast veroorzaken. De hoge drukspuit is zuinig met water, maar niet met de druk die nodig is om al het vuil een flinke ‘push’ te geven, zodat het riool weer door kan gaan met alles. Dit werkt bij een hardnekkige blokkkade, zelden is het zo dat het niet voldoende is. De spuit kan worden ingezet via de rioolput of zelfs de toiletten. Zo ben je van de blokkade verlost.

Zelfs de tuinslang kan het juiste middel zijn, als er geen sprake is van een harde blokkade, dit kan al veel overlast wegnemen.

Trekveer

Gaat het om een heel rioolsysteem, met een of meerdere bochten, dan is de trekveer het meest geschikte middel. Zeker als het gaat om vuil dat eruit moet worden gehaald, in plaats van doorgespoten. Daarom is het zo belangrijk dat er vooraf goed wordt gekeken, niet alleen in het riool met de blokkade, maar ook naar de omliggende delen.

Er zijn veel voordelen aan de trekveer. Deze zijn er in alle soorten en maten, zodat er voor elke rioolbuis de meest geschikte voorhanden is, die letterlijk en figuurlijk naadloos aansluit. Zo wordt het vuil gegarandeerd voor 100% verwijderd en zal het riool niet overbelast raken of verstopt.

Nog een voordeel van de trekveer is dat deze gemakkelijk door de bochten kan, zo wordt het gehele riool op de juiste wijze gereinigd, zonder maar een spoortje van schade aan te richten. De zwakke plekken kunnen de trekveer gemakkelijk aan, beter dan de hoge drukspuit.

Door het gehele gangenstelsel van het algemene riool kan de trekveer worden ingezet. Het vuil kan in plaats van worden weggeduwd naar je toe worden gehaald, zodat het gegarandeerd weg is en op de juiste wijze wordt verwijderd.

Kosten

Om de riolering te reinigen zijn de kosten zeker niet te hoog. Nogmaals, er kan veel leed en dus kosten voorkomen worden door de reiniging. De camera ziet alles en de trekveer of de hoge drukspuit komt overal.

Laat bij de reiniging van het riool, dat u aan de deskundige overlaat, een offerte vooraf verstrekken. Vraag naar de kosten, de eventuele reparaties en andere extra’s. Vergelijk deze ook met anderen en let op eventuele kleine letters.

Informeer naar de plannen van aanpak, of deze realistisch zijn of overtroffen. Het reinigen van de riolering hoeft niet meer tijd, moeite en geld te kosten dan werkelijk nodig is.

Reinigen is vakwerk, zeker als het gaat om de riolering. Ga daarom absoluut niet zelf tobben met alle narigheden vandien, maar laat het over aan de deskundige!

Als het gaat om fouten of oneffenheden in het netwerk van de riolering, dan zijn hiervoor ook oplossingen. Daarom is kijken vooraf zo belangrijk. Door op tijd naar je riool te laten kijken en deze te laten reinigen, hoef je er verder niet meer aan te denken.

Bel: 06-13356173