Douche verstopt? De oorzaak en de oplossing van de verstopping! (tip)

Alle informatie die u wilt weten over een verstopte douche afvoer

Douche verstopt: wat houdt dat precies in?

Zit uw douche verstopt? Dan merkt u dit doordat het water nauwelijks of zelfs helemaal niet wegstroomt in de afvoer. Het probleem zal alleen verdwijnen wanneer de douche afvoer vakkundig wordt gereinigd.

douche afvoer verstopt

De diameter van de douche afvoer is klein en dat maakt de afvoer kwetsbaar. Om deze reden bevindt zich over het algemeen dan ook een rooster of een putje op de douche afvoer. Dit reduceert de kans dat er haren en objecten in de afvoer terecht komen.

Een douche afvoer kan op diverse manieren verstopt raken. Zo maken wij geregeld mee dat er bouwafval in de afvoer terecht is gekomen. Men vergeet nogal eens de afvoer te beschermen tijdens werkzaamheden. Wanneer er een verbouwing gaande is kunt u het beste plastic over de afvoer van de douche leggen.

Kalk is één van de meest voorkomende oorzaken van een doucheverstopping. Na verloop van tijd krijgt iedere afvoerleiding te maken met kalkafzetting en de enige manier om dat te voorkomen is periodiek onderhoud.

Op deze pagina vindt u alle informatie over doucheverstoppingen. Van het ontstaan van een doucheverstopping tot de (mogelijke) oplossingen van het verstoppingsprobleem. In een aantal gevallen kunt u zelf proberen om de douche afvoer te ontstoppen. Tips en adviezen zijn zoveel mogelijk voorzien van afbeeldingen.

Regelmatig worden wij benaderd met vragen omtrent doucheverstoppingen en om deze reden hebben wij een vraag en antwoord gedeelte toegevoegd aan dit artikel. Zo ondersteunen wij particulieren en bedrijven optimaal bij het vinden van een oplossing.

Indien u liever direct contact wilt opnemen met een professioneel bedrijf voor het laten verhelpen van de doucheverstopping, dan kunt u ons altijd bereiken op het onderstaande telefoonnummer voor het maken van een afspraak.

De ondersteuning die onze ontstoppingsdienst kan bieden bij een doucheverstopping staat in dit artikel zoveel mogelijk beschreven. Wie een snelle en duurzame oplossing zoekt voor het verstoppingsprobleem is doorgaans het beste uit bij een professioneel bedrijf.

Bel: 06-13356173

Inhoud van deze pagina


Algemene informatie over een verstopte douche afvoer

U wilt douchen, maar de douche is verstopt! Als het water niet wegloopt is dat geen fijne manier om uw dag te beginnen en na een zware dag op het werk wilt u dit niet zelf nog schoonmaken.

rooster op een douche afvoer beperkt verstoppingen

Er zijn veel dingen die verkeerd kunnen gaan met uw douche. Daarom is het altijd goed om te weten hoe u de douche het beste kunt gebruiken en onderhouden. Hieronder vindt een volledige lijst van wat er mis kan gaan met uw douche en hoe u deze zelf kunt repareren. Kunt u het toch niet zelf verhelpen, neemt u dan contact met ons op, wij helpen u graag zodat u dezelfde dag weer probleemloos kunt douche!

De meeste problemen met uw douche hebben te maken met uw afvoer. Op dagelijkse basis gaat vet en vuil van uw lichaam in combinatie met haar door de afvoer. Hierdoor raken langzaam de wanden van de leidingen bevuild tot er op den duur nauwelijks meer water doorgelaten kan worden. Met een trage waterafvoer en het negeren van de verstopping, raakt uw afvoer uiteindelijk volledig verstopt. Afhankelijk van hoe ernstig het probleem is, kan het zijn dat u professionele hulp nodig heeft om uw afvoerbuizen te reinigen.

Oorzaken van een verstopte douche-afvoer

Als uw doucheputje verstopt is vraagt u zich waarschijnlijk af hoe dit is ontstaan. De verstopping treedt vaak plotseling op en ondanks dat u niets speciaals heeft gedaan, loopt het water niet meer (goed) weg. De meest voorkomende redenen voor een verstopte douche-afvoer zijn:

 • Haar
 • Kalkafzetting
 • Cement en voegmiddel
 • Etensresten, braaksel en ander restafval.

Haar

De meest voorkomende reden dat uw doucheput verstopt raakt is door haar. Na elke douche zullen losse haren samen met vet en zeep door de afvoer gaan. Wanneer dit niet allemaal wegstroomt zal het water afkoelen en gaan de resten vastzitten in de afvoerbuizen. Zodra uw leidingen verstopt zitten is het vaak geen eenvoudige taak om de resten te verwijderen. Daarom kan, om de meeste verstoppingen te voorkomen, een haaropvanger of afvoerzeef op de afvoerput worden geplaatst, waarmee de meeste resten tegengehouden worden. Na het douchen kunt u de haren bij het gewone restafval gooien en zal uw doucheafvoer goed blijven functioneren.

Kalkafzetting

Hoe kan uw douche verstopt raken met kalkafzetting? Als u onder de douche staat, komt het water in combinatie met zeep in de afvoer terecht. Uiteindelijk zal de zeep hard worden en zullen de buizen verstopt raken. Als u thuis hard water heeft, zal dit het proces versnellen. Hard water is water dat veel kalk (calcium en magnesium) bevat.

douchekraan verstopt door kalk

PVC- en koperen leidingen zijn niet zo gevoelig voor dit probleem, maar voor stalen buizen is het een groot probleem. Gelukkig is het ontstoppen van de douchegoot van kalkafzetting geen moeilijke taak. Door azijn in de afvoer te gieten zal de verkalking loskomen van de buizen en kan het water weer goed doorstromen.

Cement en voegmiddel

”Heeft u onlangs met cement of specie gewerkt of komt het voegmiddel los in uw douche?”

Als deze middelen door de afvoer naar het riool stromen kunnen uw afvoerbuizen ernstig verstopt raken. De resten zijn vaak te zwaar om volledig meegevoerd te worden met het water en zullen zich verzamelen op de bodem van de afvoer, waardoor, in het ergste geval, permanente schade kan worden aangericht. Wellicht moet u uw leidingen zelfs laten vervangen als er veel betonresten in de afvoerbuizen terecht zijn gekomen. Om te voorkomen dat dit gebeurt, kunt u een douchezeef plaatsen. Zijn er toch resten in de afvoer terecht gekomen, spoel de douche dan goed na en gebruik ruim water om de afvoer na te spoelen. Zo heeft u kans dat de zware deeltjes alsnog worden afgevoerd en in het riool terecht komen.

Etensresten, braaksel en ander restafval

Onder normale omstandigheden gooit u uw etensresten in de vuilnisbak en als u misselijk bent zoekt u een teiltje, maar het kan voorkomen dat er toch ongewenste resten in uw doucheafvoer terecht komen. Als uw douche verstopt is geraakt door etensresten, braaksel of ander restafval dat niet thuishoort in uw doucheput, is het een vervelende taak om de afvoerput te reinigen.

U kunt gebruik maken van een plopper (ontstopper) om zo de resten uit de buizen omhoog te krijgen en ze handmatig te verwijderen. Om de ergste verstoppingen te voorkomen is het altijd gunstig om een afvoerzeefje te gebruiken, zo worden de ergste resten al tegengehouden en verstopt het uw afvoer niet direct.

Symptomen van een doucheverstopping

Douche altijd verstopt

Als uw afvoer bijna altijd verstopt is kan dat erg vervelend zijn. Ondanks dat u slechts doucht blijft de afvoer een probleem vormen. De meest voorkomende reden dat uw afvoer verstopt is, is dat de leidingen te smal zijn; alles wat in de buizen terechtkomt zal gemakkelijk vast komen te zitten. Helaas is dit niet iets dat u eenvoudig ongedaan kunt maken zonder de smalle leidingen te vervangen; een flinke klus voor een werkende afvoerput! Wat u kunt doen, is een afvoerzeefje over de goot plaatsen, waardoor er minder haar en andere resten hoeven te worden afgevoerd. Als het probleem echter aanhoudt, overweegt u misschien toch een permanente oplossing.

Neemt u in dat geval contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Douche verstopt en stinkt

Is uw douche verstopt en verspreidt er zich een onaangename geur? Wanneer uw douche verstopt is, is het normaal dat de afvoer op een bepaald moment gaat ruiken. Als er echter altijd een geur in uw douche hangt, kan er een probleem zijn met de beluchter in uw afvoersysteem. Een beluchter op de afvoer zorgt ervoor dat er geen stankoverlast ontstaat door onderdruk in het riool. Als uw ventilatieopening verstopt is, zult u ook merken dat er bellen uit het gat komen. Voor het afvoeren van lucht, ter voorkoming van overdruk in het riool, kunt u een ontluchter laten installeren. Als u langdurig stankoverlast heeft in uw douche, neem dan contact met ons op want wij laten het snel weer lekker ruiken!

Stilstaand water in douche

Wanneer u douche ernstig verstopt raakt, zul u uiteindelijk stilstaand water in douche krijgen.

Als het water nergens heen kan moet u dit zo snel mogelijk (laten) repareren om de ontwikkeling van bacteriën te voorkomen. Het is vaak geen eenvoudige taak om bij de leidingen van uw douche te komen en als het water te lang stilstaat kan dit lekkage onder de douchebak veroorzaken. Probeer daarom met een ontstopper de blokkade te verwijderen. Zodra het water weer wegloopt, giet u nog een paar liter warm water door de afvoer, zodat u zeker weet dat de laatste resten in het riool terechtkomen.

Oplossingen voor een verstopte doucheput

Indien uw doucheput verstopt is, moet u dit op een gegeven moment verhelpen, want de verstopping zal niet vanzelf verdwijnen. Als het een bekend probleem is, zal het niet veel tijd kosten om het te ontstoppen en zo voorkomt u dat het probleem groter wordt en u hulp nodig heeft van een professional. Hieronder vindt u een aantal tips die kunnen helpen bij het zelf ontstoppen van uw douche afvoer.

doucheput zit verstopt

Voor het ontstoppen van uw douche afvoer kunt u een aantal producten gebruiken die u waarschijnlijk gewoon op voorraad heeft thuis. Mogelijk denkt u aan het gebruiken van sterke chemicaliën om snel van het probleem af te komen, maar het is vaak beter om natuurlijke producten te gebruiken. Een aantal veilige en natuurlijke oplossingen om uw douche te ontstoppen zijn:

 • Zuiveringszout en azijn
 • Ontstopper
 • Waterslang

Weet u hoe effectief zuiveringszout en azijn voor uw douche zijn?

Als u deze producten nog nooit gebruikt heeft, raden wij u aan dit eens te proberen!

Gooi twee eetlepels zuiveringszout (baking soda, natriumbicarbonaat) in de afvoer van uw douche en giet er daarna langzaam een halve liter azijn overheen. Zodra de azijn met het zuiveringszout in aanraking komt ontstaat er een chemische reactie die de aangekoekte resten in uw afvoerbuizen effectief verwijderd. Zorg er wel voor dat u niet teveel inademt bij het gieten van de azijn, want de geur is erg sterk. Voor het beste resultaat kunt u de oplossing het beste de hele nacht laten staan. De volgende ochtend gooit u vervolgens twee liter kokend water door de afvoer om alle resten af te voeren. De verstopping is hiermee in de meeste gevallen opgelost. Houd er wel rekening mee dat deze methode geen effect heeft als u reeds stilstaand water in uw douche heeft. In het geval van een verstopping, veroorzaakt door een haarbal, zal baking soda en azijn waarschijnlijk niet alles kunnen verwijderen; maar baat het niet, dan schaadt het niet!

Daarnaast kan, afhankelijk van de situatie, een ontstopper een effectieve tool zijn om het probleem met uw doucheafvoer op te lossen. Om doeltreffend gebruik te kunnen maken van de ontstopper, is het gunstig als u stilstaand water heeft; een ontstopper werkt namelijk beter als er druk staat op de leidingen. Dek het gat af met de ontstopper en duw naar beneden, trek vervolgens omhoog en herhaal dit net zo vaak als nodig is om de obstructie van zijn plek te halen. Zodra de verstopping is losgekomen moet de afvoer nog worden doorgespoeld met heet water om zeker te zijn dat de resten naar het riool worden afgevoerd en niet dieper in de leidingen vast zijn komen te zitten.

Als u thuis over een waterslang beschikt, kunt u die inbrengen in de afvoerpijp van uw douche om zo een verstopping te verhelpen. Door de gerichte waterdruk kunnen resten verwijderd worden die niet met het gewone spoelwater weggedragen kunnen worden naar het riool. Verwijder de metalen kap die zich op de afvoerput bevindt en breng de slang in de leidingen aan. Wees voorzichtig met het inbrengen van de slang, want als u hier te ruw mee omgaat kan de pijp onder het gat ontwricht raken, waarna lekkage onder de douchebak zal ontstaan.

Let op! Het gebruik van een slang in oude leidingen raden wij sterk af! De bewegingen en het trekken aan de slang kunnen de boel gemakkelijk ontwrichten, waarna u nog verder van huis bent!

Naast bovengenoemde remedies zijn er ook veel chemische producten beschikbaar die beloven uw afvoerproblemen op te lossen, echter kan dit nooit gegarandeerd worden.

Houd er rekening mee dat het gebruik van sterke chemicaliën schadelijk kan zijn voor uw gezondheid en uw douche! Lees daarom altijd goed de instructies en verzeker u ervan dat het product geschikt is voor uw leidingen. Het gebruik van handschoenen is ook van belang om zo te voorkomen dat u het product op uw huid krijgt.

Indien u alle natuurlijke en chemische producten heeft gebruikt en de afvoer is nog steeds verstopt, dan kunt u proberen de stappen te herhalen, maar waarschijnlijk bevindt het probleem zich veel dieper in de leidingen. Neem in dat geval contact met ons op, zodat wij u kunnen helpen!

Kraan verstopt of lekkage

mengkraan zit verstopt

Is uw douchekraan verstopt en komt er nauwelijks of geen water meer uit, dan kan dit veroorzaakt worden door:

 • een verstopping in uw mengkraan. Als bijvoorbeeld de wisselklep of hefboom verstopt is, ziet u dat er een klein lek is. Om dit te repareren, moet u de kraan losschroeven en onderdelen verwijderen om in het mechanisme te kunnen kijken. Als deze is gevuld met kalkaanslag, kunt u het eenvoudig reinigen met zuiveringszout en azijn of een ander ontkalkingsproduct.
 • de uitloop van de kraan is verstopt. Als de kraankop verstopt zit, zult u merken dat de waterstroom afneemt. Ook hier moet dan de kraan van binnenuit gereinigd worden. Gebruik een tang om de kraan los te halen en controleer waar de verstopping zit. Zodra alles schoon is, plaatst u de onderdelen terug en zal de waterstroom weer normaal zijn.
 • lekkage aan douchekop of leidingen. Als u merkt dat er lekkage is aan uw douchekop, kranen of leidingen, dan is het mogelijk dat er een klein onderdeel, bijvoorbeeld een gummi ring (flens), vervangen moet worden of dat er aanslag in de leidingen zit die verwijderd moet worden. Schroef de onderdelen, waar de lekkage zich bevindt, van elkaar en controleer waar het probleem zit.

Vervangen afvoer

Ervaart u regelmatig problemen met uw riolering in de douche? Dan is het misschien tijd voor een nieuwe afvoer en leidingen. Het klinkt financieel niet direct aantrekkelijk, maar één ding is zeker; het is de beste optie om verstoppingsproblemen, lekkage en wateroverlast in de toekomst tegen te gaan. U zult een professional willen inhuren voor deze taak, want mogelijk moeten niet alleen uw douchebak en/of badkuip verwijderd worden, maar ook tegels en ander ingebouwd meubilair. Als u toe bent aan een renovatie van uw badkamer, neem dan contact met ons op!

Verstopte doucheafvoer bovenverdieping

Is uw douche op de bovenverdieping verstopt, maar op de begane grond ziet alles er goed uit? Wanneer dit gebeurt, hoeft u zich niet direct zorgen te maken. Het betekent echter niet dat u het kunt negeren. Het zal mogelijk niet veel moeite kosten om de verstopping te verhelpen, omdat het verstopte gebied in uw doucheafvoer zich zeer dicht bij de afvoerbuis bevindt. Indien er bubbels uit de afvoer van uw douche komen, bevindt het probleem zich in de ventilatie.

Als u dit niet zelf kunt repareren, neem dan contact met ons op!

Douche verstopt na regenbui

Het is mogelijk om verstoppingsproblemen te ondervinden na zware regenval. De meest voorkomende problemen met verstopping komen uit de ventilatieopening op het dak van uw huis. U ervaart een tragere waterafvoer en mogelijke bellen die uit de afvoer komen, doordat bladeren en ander afval naar binnen zijn gekomen en de luchttoevoer naar uw leidingen blokkeren. Als dit het geval is zult u niet alleen in uw douche verstoppingsproblemen ervaren, maar in het gehele huis. Dit probleem moet zo snel mogelijk worden verholpen om eventuele lekkage op de bovenverdieping te voorkomen en zodat u weer normaal gebruik kunt maken van uw sanitaire voorzieningen.

Als u heeft vastgesteld dat de ventilatie van uw douche verstopt is, moet u het dak op om de bladeren en ander afval te verwijderen. U kunt niet simpelweg de bladeren dieper naar binnen duwen, omdat de verstopping dan enkel dieper komt te zitten en dit de ventilatie nog verder belemmerd. Het vuil moet voorzichtig verwijderd worden om scheuren en andere slijtage tegen te gaan. Huur daarom een professional in om dit gevaarlijke klusje voor u te doen!

Verstopte douche en wastafel

Zijn uw douche en wastafel op hetzelfde moment verstopt? Tenzij ze afzonderlijk al verstopt aan het raken waren en u de reparatie ervan heeft uitgesteld, kan het probleem dieper liggen dan u denkt. Om het effectief te repareren, moet u over de juiste tools beschikken en als u geen zin heeft om al uw leidingen los te koppelen en er dieper in te kijken, kunt u het beste professionele hulp zoeken. Wij kunnen het probleemloos voor u oplossen, zodat u zonder problemen uw douche en gootsteen weer kunt gebruiken.

douche en wastafel tegelijkertijd verstopt in de badkamer

Verstopte douche en toilet

Zijn uw douche en toilet tegelijkertijd verstopt? Kijk in dat geval uw andere wasbakken na. De afvoer van het toilet in uw badkamer is zodanig geïnstalleerd dat er geen water uit het toilet terecht kan komen in uw douchebak, zodoende loopt uw gezondheid geen gevaar als uw toilet verstopt is. Als de andere gootstenen in uw huis in orde zijn, gaat het om een individuele verstopping van zowel douche als toilet. Als er wel een probleem is met uw andere afvoeren dan zit het verstoppingprobleem waarschijnlijk dieper in de riolering en zal het niet eenvoudig zijn om het gebied te bereiken. Neem daarom altijd contact op met een professionele loodgieter om u te adviseren.

Verstopte gootsteen in de douche

De afvoer van uw douche en gootsteen in de keuken zijn gescheiden. Dat betekent dat, als u geen andere verstoppingsproblemen in uw badkamer ondervindt, de problemen ook individueel optreden. Beide moet u afzonderlijk behandelen, maar zijn vaak eenvoudig te repareren. Het verstopte gebied is gemakkelijk te bereiken omdat het zich in beide gevallen net onder de opening van de afvoer bevindt.

Lekkage in de kelder

Als uw douche of toilet verstopt zit, kunt u ook problemen krijgen in uw kelder; mogelijk heeft u last van lekkage en natte muren. Omdat de luchtventilatie vaak niet optimaal is in de kelder, wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk laten repareren. De verstopping moet uit de leidingen worden verwijderd en deze moeten daarna opnieuw goed geïsoleerd worden.

Kalkaanslag douchekop

De meest voorkomende oorzaak van verstopping in uw douchekop is door kalkaanslag. Dit wordt veroorzaakt door hardheid van het water. Zodra hard water in uw douchekop blijft staan veroorzaakt dit kalkaanslag en zal dit de waterstroom belemmeren. Het water stroomt langzamer en met minder druk. Voordat u naar de winkel gaat om een nieuwe douchekop te kopen, kunt u de volgende dingen proberen om uw douchekop er weer als nieuw te laten uitzien.

kalkaanslag op de douchekop

Afhankelijk van het type douchekop dat u heeft, zijn er verschillende methodes om de douchekop te verwijderen. Mogelijk heeft u een schroevendraaier nodig, maar in veel gevallen kunt u de douchekop eenvoudig losdraaien. Wees altijd voorzichtig met het losmaken, u wilt geen onderdelen kwijtraken of per ongeluk iets breken, waardoor u alsnog een nieuwe douchekop nodig heeft.

Schoonmaken douchekop

Over het algemeen kunt u de verkalking eenvoudig verwijderen zonder al te veel chemicaliën te gebruiken. Leg de douchekop in een kom met wat lauw water en vul deze daarna aan met azijn. Voor het beste resultaat laat u de douchekop een nacht staan zodat de azijn zijn werk kan doen en de kalkaanslag kan oplossen. Spoel de douchekop, voor gebruik, goed na met water om zo alle resten te verwijderen. Als u ziet dat de gaten in de douchekop nog verstopt zitten kunt u deze met een naald doorprikken zodat het water weer goed doorgelaten kan worden en u weer een prettige douche kunt nemen.

Elektrische douche verstopt:

Is uw elektrische douche verstopt door kalkaanslag? Deze kunt u eenvoudig ontkoppelen zonder dat u risico loopt op een elektrische schok. Zorg uiteraard wel dat de stroomtoevoer naar de elektrische douche is afgesloten. Als u echter andere problemen ondervindt met uw elektrische douchecabine is het beter een loodgieter in te schakelen, zodat deze het veilig voor u kan repareren.

Douchekop verstopt Youtube:

Indien u meer informatie nodig heeft over de reparatie van uw doucheproblemen dan vindt u op YouTube een groot aanbod van filmpjes van zowel amateurs als professionals die hun ervaringen graag met u delen!

Is het toch niet gelukt om uw douchekop zelf te repareren of heeft u nog steeds problemen met uw waterdruk? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!


Veel gestelde vragen over een douche verstopping

 1. Kan een doucheverstopping andere verstoppingen in huis veroorzaken?

  Dat is mogelijk, aangezien de keukenafvoer vaak op hetzelfde afvoersysteem zit aangesloten. Het toilet in de badkamer kan ook onbruikbaar zijn doordat de doucheafvoer verstopt is.

 2. Is een doucheverstopping altijd te verhelpen?

  In principe wel, tenzij er bijvoorbeeld cement in de afvoerleiding terecht is gekomen. Dan zit er in een aantal gevallen niets anders op dan de leiding deels te vervangen.

 3. Wat is de meest gebruikte ontstoppingsmethode voor het verhelpen van doucheverstoppingen?

  De ontstoppingsmachine die gebruik maakt van een veer (spiraal) wordt het meest ingezet. Het voordeel van een ontstoppingsveer is dat er diverse diameters beschikbaar zijn, waardoor er ook in smalle afvoerleidingen gewerkt kan worden.

 4. Hoelang duurt het om een doucheverstopping op te lossen?

  Dat varieert tussen 10 minuten en een uur, afhankelijk van de complexiteit van de verstopping.

 5. Kan ik de douche nog gebruiken terwijl de afvoer verstopt zit?

  U loopt het risico dat er een overstroming ontstaat die tot schade kan leiden. Ons advies is dan ook om de douche niet te gebruiken zolang de afvoer verstopt is.

 6. Biedt ontstoppingsmiddel uitkomst voor het verhelpen van een doucheverstopping?

  Mogelijk dat ontstoppingsmiddel een (tijdelijke) oplossing kan bieden. Echter, wij zijn geen voorstander van het gebruik van ontstoppingsmiddel. Het kan schade aanrichten aan de leiding en aan de koppelstukken (vooral de lijm). De kosten voor het herstellen van de schade die door ontstoppingsmiddel kan ontstaan zijn doorgaans veel hoger dan wanneer u de verstopping laat verhelpen door een gespecialiseerd ontstoppingsbedrijf.

 7. Mijn ontstoppingsveer is vast komen te zitten in de afvoerleiding van de douche, wat kan ik doen?

  U zult ongetwijfeld al meerdere malen zelf hebben geprobeerd om de veer uit de leiding te trekken. Forceer in dit geval niets, maar bel een afvoerspecialist zodat met de juiste expertise de veer zonder problemen kan worden verwijderd.

 8. De doucheverstopping heeft een lekkage veroorzaakt, wat dien ik als eerste te doen?

  Om te beginnen is het van belang om zeker te zijn dat de lekkage door de doucheverstopping wordt veroorzaakt. Zodra dat duidelijk is, kan een expert de verstopping verhelpen. Mogelijk dat er ook een camera inspectie plaatsvindt, zodat een breuk in de afvoer kan worden uitgesloten. Wanneer de oorzaak van de lekkage is opgelost kan over worden gegaan tot het herstellen van de lekkage plekken.

 9. Is het mogelijk om mee te kijken tijdens de ontstoppingswerkzaamheden?

  Dat verschilt per bedrijf. Wij vinden het geen probleem dat u meekijkt tijdens de ontstoppingswerkzaamheden. Echter, in de doucheruimte is doorgaans te weinig ruimte om met meerdere personen te staan. Tijdens de werkzaamheden stellen wij het zeer op prijs als er voldoende plek is voor het materieel dat nodig is om de verstopping te verhelpen. Voor vragen omtrent de werkzaamheden staan wij altijd voor u klaar.

 10. Is het mogelijk om alle soorten doucheafvoeren te ontstoppen?

  Ja, zolang er geen constructiefouten in de afvoerleiding aan de orde zijn. Wanneer er teveel bochten in de afvoer zitten zijn de ontstoppingsmethodes beperkt. Een vacuümmachine kan dan meestal een oplossing bieden.

 11. Is ontstoppen van de doucheafvoer schadelijk voor het milieu?

  Zolang ontstoppingsmiddelen worden vermeden is het ontstoppen van de doucheafvoer niet belastend voor het milieu. Indien er schadelijke stoffen in de afvoer terecht zijn gekomen dan kan de leiding het beste worden uitgezogen. Daarna kan het afvalwater op verantwoorde wijze worden afgevoerd.

 12. Kan ik proberen om met de plopper de doucheverstopping te verhelpen?

  Ja, de plopper is een zeer effectieve methode om als eerste uit te proberen. Iedereen heeft er wel eentje in het keukenkastje staan. Baad het niet, dan schaad het niet.

 13. Kan ik proberen om met een schroevendraaier de verstopping op te lossen?

  Wij raden niet aan om met een schroevendraaier in de leiding te gaan. Een schroevendraaier kan schade aanrichten wanneer u uitschiet in de afvoer.
  Douche verstopt? De oorzaak en de oplossing van de verstopping! (tip)


Een doucheverstopping laten verhelpen door een professioneel bedrijf

De voordelen wanneer u een gespecialiseerd ontstoppingsbedrijf inschakelt:

 • De verstopping wordt dezelfde dag nog verholpen zodat u weer zonder problemen kunt douchen.
 • Er is zo min mogelijk gevolgschade omdat er gewerkt wordt met de meest effectieve ontstoppingsmethode.
 • 24/7 service voor het verrichten van spoedwerkzaamheden.
 • In heel Nederland actief voor particulieren en bedrijven.

Een team van ontstoppingsexperts staat voor u klaar

Jaarlijks verhelpen wij honderden doucheverstoppingen in heel Nederland. Voor ons is dan ook geen een klus te groot. U zult verstelt staan als u ziet hoe doeltreffend wij te werk gaan bij het verhelpen van een doucheverstopping. De doucheverstopping is voorgoed verleden tijd.

Wij werken met het beste materieel om doucheverstoppingen te verhelpen

Jaarlijks vernieuwen wij de ontstoppingsmachines en investeren wij in het veiligste gereedschap. Dit resulteert in een efficiënte en duurzame ontstoppingsmethode die zowel voor particulieren als bedrijven geschikt is.

de ontstoppingsveren waarmee de verstopping kan worden verholpen

Direct contact opnemen voor het laten verhelpen van de doucheverstopping?

Een doucheverstopping vraagt om een snelle aanpak, want niemand vind het prettig om als de douche onbruikbaar is. Door het inschakelen van een afvoerspecialist weet u zeker dat u die vervelende verstopping snel weer verleden tijd is. Voor het maken van een afspraak belt u naar het onderstaande telefoonnummer.

24/7 bereikbaar voor het ontstoppen van de douche afvoer

Aangezien een doucheverstopping zich op ieder moment kan voor doen, bieden wij een een service die aansluit op alle situaties. Zodra u merkt dat de afvoer verstopt zit, doet u er verstandig aan om zo snel mogelijk hulp in te schakelen. Wij zijn ook op feestdagen beschikbaar voor het verrichten van spoedreparaties.

Bel: 06-13356173