Een verstopte afvoer herstellen?

Herstel een verstopte afvoer

Wij helpen u graag bij het herstellen van een verstopte afvoer. Heb je als eens stilgestaan bij hoeveel problemen je kan hebben met een verstopte afvoer? Dat zijn er heel wat. Een verstopte afvoer kan je niet negeren. Iedereen heeft wel eens problemen ondervonden met een verstopte afvoer.

een verstopte afvoer herstellen

Het water blijft staan, je kan niet opruimen, een verstopte afvoer van de vaatwasmachine, die een overstroming in de hele kamer veroorzaakt. Het zal alleen maar meer problemen veroorzaken als je het negeert dus je kijk je er best eens naar. Wil je het zelf proberen? We geven je eenvoudige hulp en tips, zodat je het zelf kan proberen.

Bel: 06-13356173

Moet de huisbaas een verstopte afvoer repareren?

Je bent een huurder en je hebt problemen met de afvoer. Aangezien je een huurder bent, is het eerste wat je doet, contact opnemen met je verhuurder voor het probleem dat je ondervindt. Maar is het echt aan hem om het voor jou te laten herstellen? Het hangt altijd af van de situatie. Als het probleem onstaan is door zaken die jij in de afvoer hebt laten belanden, zoals stukjes etensresten, haren in de douche of iets dat per ongeluk is gevallen, dan is het aan jou om het te laten repareren. Het is meestal niets ingewikkelds, dus hoef je je nergens zorgen over te maken. Anderzijds als het probleem met afvoer te wijten is aan de apparatuur die door de eigenaar is aangekocht of aan de geïnstalleerde afvoerleidingen die na verloop van tijd een probleem veroorzaken, dan is de verhuurder verantwoordelijk voor de herstelling. Als je het niet zeker weet, check je best even je huurcontract. Het moet daar duidelijk vermeld staan.

Herstel je verstopte afvoer zonder chemicaliën te gebruiken:

Iedereen denkt dat je door sterke chemicaliën door de afvoer te gieten, dat de verstopping opgelost zal worden en het probleem verdwenen is. Maar weet je hoe sterk die chemicaliën kunnen zijn? Sta er zeker ook eens bij stil dat onjuist gebruik ervan je ernstige gezondheidsschade kan opleveren. In het beste geval, als er iets fout gaat, zal het oppervlak waarop je de chemische stof hebt aangebracht beschadigd worden. Wil je het toch riskeren, of een alternatieve oplossing zoeken die gemakkelijker en veiliger voor je is?

Een “home-made oplossing” voor een verstopte afvoer:

Heb je er ooit al eens bij stilgestaan hoeveel producten je al in huis hebt die je kunnen helpen met het oplossing van de verstopping waarmee je te maken hebt? Er zijn veel methoden om een verstopte afvoer op te lossen. Sommigen van hen zijn eenvoudig, zoals bv. Soda in het afvoergat gieten, het gebruik van een ontstopper of een waterslang om uw verstopte riolering te repareren.

Herstel je verstopte afvoer:

Heb je een verstopte afoer? Dat komt omdat er vet- en etensresten in de afvoer zijn beland en ze verstopt zijn geraakt. Door een ontstopper te gebruiken, zou je hem moeten kunnen repareren. Laat heet water door de leidingen lopen en ze zouden opnieuw vrijgemaakt moeten zijn. Als dit niet werkt, kan je de methode met soda en azijn eens proberen. Door ze in de gootsteen te gieten en hun werk te laten doen, moeten alle resten verwijderd worden en zal je water weer af kunnen vloeien als normaal.

Snelle en gemakkelijke manier om je afvoer te herstellen:

Meestal wil je dat je verstopte afvoer zo snel als mogelijk opgelost wordt. Je hebt geen tijd te verliezen en al zeker geen zin om het probleem van dichterbij te gaan bekijken. De snelste manier het probleem op te lossen is door druk uit te oefenen op de afvoer. Als je thuis een ontstopper hebt, ben je al een hele stap verder. Plaats hem op het afvoergat en beweeg hem op en neer, zodat de “prop” die de afvoer blokkeert, loskomt en het water weer vrij kan afvloeien. Deze manier zal je slechts een tijdelijke oplossing bieden.

Soda en azijn om je verstopte afvoer te herstellen:

Een andere manier om je verstopte afvoer te repareren, is met soda en azijn. Om soda zijn werk te laten doen, gebruik je je gootsteen best een tijdje niet. Giet de soda in het afvoergat, gevolgd door een flinke scheut azijn. Soda en azijn zorgen voor een chemische reactie, die “de prop” die voor de verstopping zorgt, zal vernietigen. Om het beste resultaat te bereiken, laat je het een nachtje rusten voor je de gootsteen weer gaat gebruiken.

Cola om je verstopte afvoer te herstellen:

Heb je al eens aan Cola gedacht om je afvoer te ontstoppen? Het zal werken, maar veel mensen drinken het liever gewoon op i.p.v. het in de afvoer te gieten. Wat je moet doen, is een halve liter cola door de afvoer gieten. Laat het ongeveer een uurtje rusten en laat vervolgens warm water stromen. Met behulp van het warme water wordt alles wat de afvoer verstopte en losgemaakt werd door de Cola, verwijderd. Wil je dit de volgende keer als je afvoer is verstopt eens proberen?

Snelle oplossing voor een verstopte douche-afvoer:

Bij het douchen verlies je haren die door de waterstroom mee in de afvoer belanden. De combinatie van haren en zeep verstopt je doucheafvoer. De eenvoudigste manier om dit op te lossen is door je haren uit het afvoerputje te halen. Doe het regelmatig en voorkom zo problemen.

Herstel je verstopte badafvoer:

De afvoerbuis van een badkuip is smaller dan die van een douche. De kans is hier dus groter dat haren de afvoer verstoppen. Om het probleem op te lossen, moet je de onderkant van het metaal van het afvoerputje van het bad losschroeven en zoveel mogelijk haar verwijderen. Laat heet water lopen, zodat eventuele restjes door de afvoer kunnen stromen.

Herstel je verstopte douche-afvoer bij een inloopdouche:

Bij een inloopdouche met een afvoerrooster, moet je het rooster even losmaken zodat je aan de afvoer kan en deze schoon kan maken. Het zou kunnen dat je een schroevendraaier nodig hebt voor deze klus. Eens de rooster losgemaakt is, kijk eens naar de binnenkant. Het moet er vreselijk uitzien. Om alle viezigheid te verwijderen, kan je indien nodig ook een nat-droogstofzuiger gebruiken.

Herstel je afvoer die verstopt zit door haren:

Heb je een afvoer die helemaal verstopt zit met haren? Het komt vaak voor als je mensen met lange haren in huis hebt. Haren kunnen niet worden afgebroken, ze komen vast te zitten samen met andere viezigheid en in combinatie met zeep verstoppen ze je afvoer. Om ze te verwijderen, moet je de aan de plaats kunnen waar de verstopping zich bevindt, meestal onder de afvoeropening. Het zou kunnen dat je een onderdeel dient los te schroeven. Nadat het haar is verwijderd, is het probleem opgelost.

Herstel je verstopte afvoer in de gootsteen van de badkamer:

De afvoer van de wastafel in de badkamer raakt soms ook verstopt. Wanneer je je tanden poetst en je gezicht wast, zal dat meestal geen problemen veroorzaken. Het grootste probleem is dat je je gaat scheren en je scheermes in de wasbak spoelt, hetgeen uiteraard heel normaal is. Meestal kan je het probleem oplossen door op het afvoergat te drukken. Dit werkt ook als een val, waar het meeste haar vast komt te zitten. Verwijder het en gooi al het haar in de prullenbak.

Herstel een verstopt toilet:

Loopt het water in je toilet niet door? Dit komt vaak voor. Wanneer het gebeurt, moet je weten wat je moet doen. Als het water in het toilet halverwege is afgevoerd, moet je een emmer water toevoegen om het snel naar boven te vullen. De waterdruk moet helpen om de “prop” die het toilet verstopt, door te laten lopen tot in de afvoer. Als dit niet werkt, moet je een ontstopper gebruiken. Bedek het gat met de ontstopper en druk hem een twee- tot drietal keer op en neer. Dit zou de afvoer van het toilet moeten kunnen ontstoppen. Als je het toilet op geen van beide manieren ontstopt krijgt, kan je best professionele hulp inschakelen.

Herstel de verstopte afvoer van je koelkast/vriezer:

Elke koelkast heeft een ontdooisysteem dat de temperatuur automatisch verlaagt en ervoor zorgt dat al het ijs dat zich langzaam opgebouwd heeft, smelt en uit de koelkast wordt verwijderd. Bij oude koelkasten en diepvriezers moet je eerst alle producten uit je koelkast halen, de stekker uit het stopcontact halen en ze laten ontdooien. Als ze eenmaal ontdooid zijn, kan je ze proper maken en stop je de stekker weer in het stopcontact en wacht je tot ze opnieuw afgekoeld zijn voor je je spullen terugplaatst.

Als er zich constant ijs vormt op de wanden, is dat een teken dat de afvoer verstopt is. Je moet een kijkje nemen aan de achterkant van de koelkast/vriezer bij de motor. Meestal zit de verstopping bij het uiteinde van de buis, waar zich een “gommige klep” bevindt. Hier komt het water dat ontdooid is naar buiten druppelen en komt alles samen op de bodem van de koelkast. Je haalt heel eenvoudig het buisje los en probeert het zo goed mogelijk schoon te maken. Het is een goed idee om het een paar uur in een kom warm water met ontvetter te weken voordat je het gaat schoonmaken. Als je het eenmaal schoongemaakt hebt, zet je de koelkast weer aan en zo zou je probleem opgelost moeten zijn.

Repareer de verstopte afvoer van je afwasmachine:

Loopt het afvalwater in je vaatwasser niet goed door? Dat betekent dat er iets in de leidingen zit dat de afvoer moet blokkeren. Controleer waar uw vaatwasser is aangesloten op de hoofdafvoerleiding die naar de riolering loopt. Eenmaal gevonden, koppel je de leiding daar los en controleer je waar het probleem zou kunnen zitten. Vaak situeert het probleem zich in de leidingen onder de gootsteen. Door een waterslang te gebruiken, kun je ze ontstoppen. Sluit de vaatwasser terug aan op de leiding en test of het water nu wel goed doorloopt. Als het probleem zich blijft voordoen, heb je waarschijnlijk professionele hulp nodig.

Repareer de verstopte afvoer van je wasmachine:

Doe je de was en merk je plotseling dat de hele berging onder water staat? Welnu, dat is een probleem dat zo snel mogelijk moet worden opgelost. De verstopping kan op twee plaatsen zitten. De eerste is in de afvoerleiding die de wasmachine verlaat. Als deze verstopt is, loopt het water helemaal niet weg en moet je de leiding laten vervangen. De tweede is in de riolering. De enige manier om deze te ontstoppen is door een waterslang te gebruiken. Door de waterslang op de afvoer aan te sluiten, kan je de verstopping in de afvoer verwijderen en een probleem dat ervoor zorgt dat je je wasmachine niet kan gebruiken, oplossen.

Herstel een verstopte leiding van de airco:

Een van de beste manieren om je huis tijdens de zomer te laten afkoelen, is airconditioning hebben. Op een gegeven moment ziet je mogelijk water druppelen. Dit komt door een verstopte leiding. Om het probleem te herstellen op de voor jou veiligste manier, kan je het best een nat-droogstofzuiger gebruiken. Die zal in staat zijn om al het water en andere vuiligheid dat zich in de afvoerleiding bevindt op te zuigen. Als dat eenmaal gebeurd is, zou het probleem opgelost moeten zijn. Om te voorkomen dat de leiding verstopt geraakt, kan je bleekmiddel gebruiken. Op de leiding waar het water uit druppelt, zie je een andere leiding die naar boven gericht is zonder deksel. Wanneer je merkt dat er een verstopping zit aan te komen, giet je ongeveer een halve liter bleekwater in deze leiding om te voorkomen dat de leiding weer gaat lekken.

Herstel de verstopte afvoer van je dakgoot

De afvoer van je dakgoot, ook wel de regenpijp genoemd, verzamelt alle regen die van het dak van je huis stroomt in een afvoer die naar de riolering loopt. Vooral in de herfst vallen er bladeren die de afvoer blokkeren. Wanneer je een dergelijk probleem hebt, zal de dakgoot op verschillende plaatsen lekken door overlopend regenwater. Wat je moet doen is eenvoudig. Pak een ladder en verwijder de bladeren uit de dakgoot. Als je dit probleem te lang laat aanslepen, kan het de muren van je huis nat maken, waardoor je voor grotere problemen komt te staan.

Herstel een verstopte “Franse afvoer”:

Een Franse afvoer is een afvoer die het regenwater via een regenpijp naar de riolering leidt. Het is ook bekend als een afvoertegel of roosterafvoer. Het zou kunnen dat je plots merkt dat het water niet meer afgevoerd wordt. Wat je nodig hebt om het te repareren is een goede lange waterslang. Je sluit ze aan op de leidingen die naar de riolering leiden om de verstopping te verwijderen. Het gaat meestal om bladeren die er via de regenpijp beland zijn en een verstopping veroorzaken. Herhaal dit een aantal keer om ervoor te zorgen dat de verstopping zeker opgelost is.

Repareer een verstopte afvoerpijp:

Afhankelijk van waar de pijp zich bevindt, kan je het probleem mogelijks zelf oplossen. De zichtbare leidingen, zoals die onder je keukengootsteen, zijn eenvoudig te demonteren zodat je alles van dichterbij kan checken. In het geval dat je de pijp moet vervangen, kan je dit eenvoudigweg doen door de pijp los te draaien die vervangen moet worden en ze vervangen door een nieuwe pijp. Andere leidingen, zoals die onder de grond, zijn moeilijker te herstellen door jou omdat je waarschijnlijk niet over het juiste gereedschap beschikt om dit te doen. Wil je het toch eens zelfs proberen? Gebruik een waterslang op de pijp die moet worden ontstopt om te zien of je het zelf kunt.

Herstel een verstopt verluchtingsgat van je afvoer:

Is het je opgevallen dat het water in alle gootstenen van je huis slechts langzaam doorloopt of luchtbellen maakt in je afvoerputje? Dat komt omdat het verluchtingsgat dat meestal op het dak van je huis ligt, verstopt is. Afhankelijk van hoe hoog je huis is, zal het een uitdaging voor je zijn om de klus te klaren. Door druk uit te oefenen op wat dan ook dat er verstopt zit, zal het alleen maar erger worden, dus je moet je de vuiligheid eruit zien te trekken. Omdat je niet weet waar de verstopping zit, kan je de verstopping misschien niet bereiken met een waterslang voor thuisgebruik.

Herstel een verstopt afvoerputje in je kelder:

Je hebt thuis geen probleem en je gaat naar de kelder. Je ziet water op de keldervloer. Waar zit het probleem dan? Als het meevalt, heb je water in je kelder en heeft dit niets te maken met je afvoerleidingen. De kelder bevindt zich op het laagste zal zijn voor jou om te identificeren waar de leidingen verstopt zijn, heb je waarschijnlijk professionele hulp nodig. Ze hebben veel beter gereedschap om het probleem te lokaliseren en voor jou op te lossen. Tot die tijd is het aangeraden om zo min mogelijk water te gebruiken, zodat je niet je hele kelder onder water loopt.

Herstel een verstopte afvoer van je hoofdleiding:

Als je in je hele huis afvoerproblemen hebt, terwijl er niets aan de hand is met je afvoer, betekent dit dat je een ernstig probleem hebt met de hoofdafvoerleidingen die naar de riolering loopt. Dit is een enorme klus waarvoor speciaal gereedschap nodig is en in sommige gevallen graafwerken moeten uitgevoerd worden om de hoofdleidingen te laten repareren. Een loodgieterbedrijf kan een volledige analyse van je leidingen maken en indien nodig bepaalde onderdelen vervangen. Als je het zelf wil proberen, waar begin je dan te zoeken daar beneden?

Herstel een verstopte septische put:

Heb je al eens stilgestaan bij hoe een septische put werkt? Al het water dat naar de riolering gaat, passeert een septische tank. Eenmaal in de tank verlaat het via speciale leidingen na verloop van tijd vanzelf de tank en wordt het een natuurlijke meststof voor de bodem. In welke gevallen kan een septische put verstopt zijn? Nou, als je het slib lange tijd niet uit de tank hebt gehaald, zal het slib door de leidingen gaan en ze verstoppen. Hoe repareer je ze? Het is niet iets dat je in je eentje kunt doen. Je moet een bedrijf laten komen om de buizen leeg te pompen. Een andere en zeer goede oplossing is het gebruik van levende wormen in het septische systeem. Ze zullen in staat zijn het slib daar te reinigen en de leidingen zo lang mogelijk schoon te houden.

Hoe een verstopte patio-afvoer repareren:

Heb je thuis een zwembad? Het is heel vervelend als de afvoer van je terras helemaal niet meer doorloopt. Het is natuurlijk afhankelijk van hoe smal de leiding is. Des de smaller, des te groter de kans dat ze verstopt raakt. Om te ontstoppen, moet je de plaats opheffen waar de verstopping zit en deze schoon maken.

Hoe de afvoer in je garage repareren:

Een garage-afvoer is ontworpen om het water op te vangen bij het gebruik van de garage op regenachtige dagen. De kans is klein dat deze afvoer verstopt raakt, tenzij de afvoer te smal is. Om de afvoer te ontstoppen, moet je het deksel van de afvoer verwijderen en met behulp van een lang en hard voorwerp (zoals bijvoorbeeld een bezemsteel) alles losmaken wat de verstopping veroorzaakt.

Hoe een verstopte airco-leiding in je auto repareren:

Wanneer je vreemde geluiden opmerkt bij het gebruik van je airconditioning in je auto, kan dit te wijten zijn aan een verstopte leiding van je airco. Je kan dit heel makkelijk oplossen, zelfs als je geen monteur bent. Kijk eens aan de onderkant van de auto en je zal (meestal) onder de passagiersstoel een pijp naar buiten zien komen. Door een waterslang te gebruiken, kan je de verstopping uit je airconditioningsysteem verwijderen.

Kosten voor het repareren van een verstopte afvoer:

Voor meer informatie betreffende de tarieven voor een herstelling van een verstopte afvoer, neem je contact met ons op en wij helpen je met plezier verder.

Heeft dit artikel je geholpen bij het oplossen van je verstopte afvoer? Als je nog vragen over deze kwestie hebt, aarzel dan niet om ons te contacteren. We zullen je met plezier verder helpen.

Bel: 06-13356173