Verstoppingen in de keuken? De oorzaak en de oplossing!

Verstoppingen in de keuken

Een verstopte keuken hebben:

Het hebben van een verstopping in de keuken kan erg vervelend zijn, U kunt dan niet uw potten en pannen zoals gebruikelijk in de gootsteen of vaatwasser wassen. Gezien de situatie laten voor wat die is niets oplost, is het zoeken van een oplossing de beste optie.

verstopping in de keukenafvoer

Echter, omdat u waarschijnlijk geen idee heeft wat de oorzaak van het probleem is of waar zich dat bevindt, laat staan wat de oplossing is, neemt u direct professionele hulp. Hieronder vindt u verschillende onderwerpen met betrekking tot de verstoppingen in uw keuken die nuttig kunnen zijn.

Bel: 06-81052891

Inhoud van deze pagina

Een verstopte gootsteen:

De gootsteen is bij uitstek het geen dat in uw keuken het meeste kans heeft op verstoppingsproblemen.

Door dagelijks gebruik (bijvoorbeeld bij het afwassen) kunnen vet en voedselresten in de afvoer terechtkomen. Dit zal zich langzaam ophopen totdat uw gootsteen verstopt raakt. Vaak is de oorzaak gemakkelijk te verhelpen, er zijn echter ook moeilijkere gevallen. Hieronder een lijst van de meest voorkomende producten waarmee een afvoer verstopt raakt.

 • Met eten.
 • Met vet.
 • Met eierschalen.
 • Met bloem.
 • Met rijst.

Gootsteen verstopt met voedsel:

Een met eten verstopte gootsteen is een van de meest voorkomende verstoppingen in de keuken. Na iedere maaltijd worden borden, potten en pannen afgespoeld of af gewassen waarbij vet en voedselresten in de afvoer terecht komen. In combinatie met niet al te warm water en zeep kan dit er gemakkelijk voor zorgen dat uw gootsteen verstopt raakt. Om dit te voorkomen kunt u het beste eerst met een doek alles afvegen. Hiermee voorkomt u ook dat uw vaatwasser verstopt raakt.

Keukenleidingen verstopt met vet:

Het maakt niet uit wat voor soort voedsel het is, het bevat meestal vet. Dit komt omdat vet wordt gebruikt bij het koken om de maaltijden smakelijker te maken. Bovendien zal een kleine hoeveelheid vet u helpen uw voedsel beter te verteren. Wanneer u echter de potten wast terwijl ze nog vet bevatten, zal het vet in de riolering terechtkomen. Bij koude temperaturen zal het vet gestold raken en aan de wanden van de buizen blijven plakken. De restjes zullen dan heel gemakkelijk op het vet worden opgestapeld, waardoor er een zeer ernstig verstoppingsprobleem ontstaat. Daarom is het legen van het vet uit de friteuse rechtstreeks in de gootsteen verboden. Tenzij je heel veel geld wilt uitgeven aan het vervangen van de pijpen. Om dat te voorkomen, probeer waar mogelijk minder vet in de riolering te gieten. Zorg er ook voor dat je bij het afwassen met heet water te werk gaat.

Gootsteen verstopt met eierschalen:

De meest voorkomende reden om de eierdoppen in de gootsteen te gooien, is dat u afvalverwerker heeft. Je denkt dat, omdat de eierschaal een organisch voorwerp is en zeer breekbaar is, het probleemloos door de afvalverwerking zal worden versnipperd, dit is niet helemaal juist. Hoewel de eierschalen zachter zijn dan een T-bone steak en ze gemakkelijk in kleine stukjes gebroken kunnen worden, zullen de eierschalen nooit als normaal voedsel vermalen worden. Het membraan dat de eischaal aan de eierschaal zelf vasthoudt, gaat door het gat van de afvalverwijdering zonder volledig te zijn gebroken. Op een gegeven moment, in combinatie met wat vet, wordt het een gevaar voor de afvoer. Wanneer dit gebeurt, kunnen problemen groter zijn dat u aanvankelijk zou denken.

Gootsteen verstopt met meel:

Omdat meel een poeder is, denk je dat het niet zo makkelijk en ​​verstoppingsprobleem in je gootsteen zal veroorzaken. Voordat je meel in de gootsteen legt, moet je jezelf echter een vraag stellen. Wat zijn de hoofdingrediënten van elk deeg? Het antwoord daarop is water en bloem. Wanneer je meel in de gootsteen giet, is dit wat het zal worden. Het is echter geen hard deeg zoals gebruikt voor koekjes. Het zal werken als een overgebleven verzamelaar en op een gegeven moment raakt je gootsteen verstopt. Daarom zou je onder alle omstandigheden moeten proberen te vermijden om meel of bloem door de gootsteen te gieten.

Gootsteen verstopt met rijst:

Dus je hebt in het verleden rijst in de gootsteen gegoten. Dan zou een verstoppingsprobleem van rijst geen verrassing voor u mogen zijn. De rijst is rijk aan koolhydraten en daarom is de aard ervan plakkerig. Het maakt niet uit hoe goed de rijst is gewassen, hij blijft enigszins kleverig. Hierdoor zal het vast komen te zitten in de leidingen en zal het erg moeilijk zijn om hiervan af te komen. Daarom raakt uw gootsteen verstopt, zelfs als u over een afvalverwerker beschikt. Wanneer de rijst door de afvalverwerker wordt gemalen, wordt het meer plakkerig dan vet.

Keukenafvoer bevroren of verstopt?

Er kunnen gevallen zijn waarin het buiten vriest. Bij deze ene gebeurtenis, merk je dat het water in je gootsteen niet wegloopt. Hierdoor kun je je afvragen of de riolering verstopt of bevroren is. Het meest voorkomende gebied is de vetopvang net buiten het huis. Dit kan eenvoudig worden opgelost door kokend water in de gootsteen te gieten. Giet niet te veel water om een ​​mogelijke overloop te voorkomen. Als de verstopping nog steeds optreedt, controleert u de resterende afvoeren in uw huis. Als ze normaal kunnen worden leeggemaakt, is uw gootsteen verstopt.

Verstopte Gootsteen verhuurder:

Omdat uw Gootsteen verstopt is en u een huurder bent, denkt u misschien dat u de verhuurder moet vragen het voor u te laten repareren. Problemen met verstopping zijn echter niet iets waar uw huisbaas last van zou moeten hebben. Dit komt omdat de meeste verstoppingsgevallen worden veroorzaakt door de gebruiker zelf. Dus, omdat het misschien jouw schuld is dat de gootsteen verstopt is geraakt, zult u het zelf moeten regelen. Als u niet zeker weet wie elk probleem in huis moet oplossen, kunt u de overeenkomst van uw huurder controleren. Hier moet duidelijk meer informatie over worden geschreven.

Een verstopte gootsteen repareren:

Het repareren van een verstopte gootsteen kan in elke situatie variëren. Het kan heel gemakkelijk en snel zijn om je verstoppingsprobleem in je gootsteen op te lossen. U hoeft alleen een ontstopper te gebruiken. Door het op het putje van de keuken te plaatsen en druk uit te oefenen, wordt het probleem opgelost. Het kan ook ingewikkelder zijn, en dus wat meer moeite kosten. Er kan ook een geval zijn waarin u niet in staat het zelf op te lossen en dan professionele hulp moet inschakelen.

Verstopte gootsteen gemakkelijk op te lossen:

Net zoals eerder vermeld, kan de verstopping in uw gootsteen meestal eenvoudig worden verholpen. Het is misschien maar een klein probleem dat maar een paar minuten kost om te repareren. Door dit zelf te doen, bespaart u het geld dat u aan een loodgieter zou moeten besteden om dat voor u te doen. De eenvoudigste en snelste manier om uw gootsteen te ontstoppen is door een ontstopper te gebruiken. Om een ​​goed effect te hebben, moet de gootsteen volstaan met water. Zodra u de ontstopper over de afvoer zet, drukt u de deze omlaag en tilt u hem snel op. Door het een paar keer te doen, zou het probleem opgelost moeten zijn.

Verstopte Gootsteen snelle oplossing:

Om je Gootsteen te ontstoppen, kun je misschien dingen gebruiken die je al in je huis hebt. Je hebt ze misschien maar weet niet dat je ze ook op een andere manier kunt gebruiken. Die dingen kunnen zijn:

 • Heet water. Giet kokend water door de riolering en het zal helpen wat zich daarbinnen bevindt zijn weg door de riolen te vervolgen.
 • Zuiveringszout en azijn.
 • Een keukenontstopper. Die voor het gebruik in de keuken is iets anders dan die in het toilet.
 • Een luchtcompressor.
 • Een ontstoppingsslang. Dit is de belangrijkste sanitaire voorziening.
 • Speciale ontstoppende chemicaliën. De meest gebruikte is bleekmiddel.

Gootsteen verstopte zuiveringszout en azijn:

Zuiveringszout en azijn worden gebruikt bij het bakken en salades. Dit kan je echter mogelijk ook helpen om je Gootsteen te ontstoppen. Voordat u begint. moet u ervoor zorgen dat er geen water in de gootsteen staat. Als u stilstaand water hebt, werkt deze methode mogelijk niet. Wat je moet doen is:

 1. Giet het zuiveringszout in het gat. Twee eetlepels zijn meer dan genoeg.
 2. Giet de azijn in. U hoeft geen speciale azijn te gebruiken. De goedkoopste zal prima werken. Zorg ervoor dat je het langzaam giet zodat er schuim ontstaat. Je moet ongeveer een halve liter azijn gebruiken.
 3. Zorg ervoor dat u het laat staan ​​om het te laten werken en alles uit de pijpen te verwijderen.
 4. De volgende ochtend giet je een paar pinten kokend water in de gootsteen om te verwijderen wat er is losgekomen.

Verstopte gootsteen perslucht:

Als je een luchtcompressor hebt, kun je deze heel effectief gebruiken om je Gootsteen te ontstoppen. De luchtcompressor drukt de lucht samen en laat deze meteen los. Met andere woorden, het werkt als de ontstopper. Het verschil is dat je geen moeite doet behalve de knop in te drukken. Ook duwt de luchtcompressor de lucht in plaats van te trekken. In dit geval kan de verstopping eventueel alleen maar verder naar binnen worden verplaatst en moeilijker worden om te verwijderen.

Gootsteen verstopt chemische oplossing:

Het gemakkelijkste om te doen is naar de winkel gaan om een paar sterke chemicaliën te kopen om de gootsteen te ontstoppen. Ze kunnen echter gevaarlijk zijn en voor u en uw Gootsteen in de keuken. Voordat u besluit om ze te gebruiken, moet u daarom de instructies goed lezen en de juiste voorzorgsmaatregelen treffen. Een van de sterke chemicaliën die je thuis hebt en die je afvoer kan helpen, is echter het bleekmiddel. Door bleekwater met heet water in de riolering te gieten, desinfecteer je niet alleen en haal je de geur weg, maar het zal je Gootsteen ontstoppen.

Problemen met een verstopte gootsteen oplossen:

Voordat u verdere acties onderneemt met uw verstopte Gootsteen, moet u een snelle diagnose stellen. Zodra u kunt vaststellen wat het probleem is, kunt u het effectiever oplossen. Omdat je weet wat het probleem is, kun je dienovereenkomstig handelen. U zult bijvoorbeeld de ontstoppingsslang niet gebruiken, tenzij u ziet dat het probleem zich mogelijk verder in de leidingen bevindt en een zuiger niet helpt.

Mijn dubbele Gootsteen is verstopt:

Als u thuis een dubbele gootsteen heeft en verstopt zit, kan het verstoppingsprobleem variëren. De gebruikelijke verstopping is waar beide leidingen onder de gootsteen zijn verbonden. De leidingen hebben een T-vorm in het gebied waar ze zijn verbonden. Dit kan tot gevolg hebben dat je gootsteen gevuld raakt met vuile dingen die je aan de andere kant in de riolering hebt gestort. Als u besluit een ontstopper te gebruiken om de riolering te ontstoppen, moet u het gat aan één kant van de gootsteen afsluiten. Als je dat niet doet, zal de druk niet worden opgebouwd zoals zou moeten zijn en zal het je inspanning nutteloos maken.

Verstopte Gootsteen aan de ene kant:

Als de gootsteen aan één kant verstopt is, moet u in het gebied recht onder de gootsteen zoeken. Dit is het gebied onder het putje waar de pijpen iets smaller zijn. Daarom is het gemakkelijker voor resten om zich te verzamelen waardoor een verstoppingsprobleem kan ontstaat. In dit geval zal het gemakkelijker voor u zijn om dit op te lossen. Omdat het recht onder het gat in de gootsteen zit, werkt het gebruik van de ontstopper prima. Als je bakpoeder en azijn gebruikt, kun je het gebied daar ook opruimen. Dit heeft ook tot gevolg dat andere mogelijke verstoppingen in de toekomst worden vertraagd.

Verstopte gootsteen met stilstaand water:

Is uw keukengoot verstopt en blijft het water stilstaan? Dat betekent dat je het zo snel mogelijk moet opruimen, omdat je de gootsteen helemaal niet kunt gebruiken. Het eerste dat u moet proberen om te ontstoppen, is het gebruik van een ontstopper of een luchtcompressor. Als ze niet werken, moet je klaar zijn om in de leidingen onder de gootsteen te kijken. Zorg ervoor dat je een lege kom plaatst om het water uit de buizen te verzamelen. Schroef de verbinding van de pijpen in het onderste deel onder de gootsteen los en haal al het water dat erin zit. Laat de kraan met water lopen om de waterstroom op het bovenste deel van de leidingen die u hebt losgekoppeld te controleren. Als het water normaal naar buiten komt, betekent dit dat je een slang moet gebruiken om dieper in de leidingen te zoeken.

Gootsteen verstopt na het gebruik van afvalverwerking:

Dus je hebt je vuilverwerker gebruikt en de gootsteen is verstopt geraakt. Je bent niet de eerste die zo’n probleem onder ogen ziet, dus er is geen reden tot paniek. De afvalverwerking stopt onmiddellijk als er een hard voorwerp in zit dat niet kan worden vernietigd. Hierdoor raakt uw afvalverwerking verstopt. Als de afvalverwerking niet werkt, wordt het water uit de kraan niet leeggemaakt. Omdat het niet leegloopt, kom je te zitten met een verstopte gootsteen.

Gootsteen verstopt afvalverwerking werkt niet:

Net zoals eerder vermeld, wanneer de afvalverwerking niet werkt, zult u een verstopte gootsteen krijgen. Er zijn een paar redenen waarom uw afvalverwerking niet werkt. De hoofdredenen dat uw afvalverwerking niet werkt, zijn:

 • Er is geen stroomtoevoer. Als de afvalverwerking geen elektriciteit heeft, werkt deze niet.
 • De afvalverwerking is verstopt. Om veiligheidsredenen zal de afvalverwerking niet meer werken als een metalen lepel of een glas van de vuilophaal afvalt.

Schoonmaken van een verstopte afvalverwerking:

Om je afvalverwerking te ontstoppen, moet je alles verwijderen wat daar in zit. Er zijn een aantal stappen die je moet volgen om je verstopte afvalverwerking op te ruimen. Om uw afvalverwerking te reinigen, Volgt u de volgende stappen:

 1. Schakel de stroomtoevoer naar de afvalverwijdering uit.
 2. Druk op de rode knop onder de verwijdering.
 3. U moet een inbussleutel in het gat in het midden plaatsen.
 4. Beweeg de inbussleutel naar voren en naar achteren om uw afvalverwerking te ontstoppen.
 5. Zorg ervoor dat u alles verwijdert dat in de afvoer is gevallen en uw vuilophaal heeft verstopt

Gootsteen verstopt geen afvalverwerking:

Als u geen vuilophaal hebt, zult u vaker problemen ondervinden bij het dichtslibben van de keukenafvoer. Dit komt omdat de afvalverwerking de restanten vermengt voordat ze naar de riolering gaan. Hierdoor zult u minder verstoppingsproblemen hebben met uw riolering. Maar het hebben van afvalverwerking betekent niet dat uw riolering veilig is. Als je een verstoppingsprobleem hebt, zit het verder in de leidingen. Daarom hebt u mogelijk veel meer inspanningen nodig om het probleem op te lossen.

Gootsteen blijft verstopt raken:

Als je keukengoot steeds verstopt raakt, betekent dat dat er iets niet klopt. Dat betekent dat u waarschijnlijk uw riolering niet goed onderhoudt. Er kunnen een paar redenen zijn waarom uw Gootsteen vaak verstopt raakt. De belangrijkste redenen zijn:

 • U gebruikt vaak koud of warm water in de gootsteen. De lage watertemperatuur helpt om het vet en andere spullen in de gootsteen te verstoppen.
 • Je gooit te veel restjes in de riolering.
 • U gebruikt niet genoeg zeep om de potten te wassen. De zeep helpt niet alleen om de potten te reinigen, maar ook om het vet door de riolering te laten lopen. Tegelijkertijd is het gebruik van een te hoge hoeveelheid ook geen goed idee.

Verstopte gootsteen luchtopening:

Wanneer uw ontluchter in de gootsteen verstopt is, zult u merken dat het water niet goed wordt afgevoerd. Ook zul je merken dat er bellen uit het gat in de gootsteen komen. De ontluchter van de keukengootsteen is vaak aan de zijkant. Het is ook verbonden met de pijp direct onder de gootsteen. Het is heel gemakkelijk om deze pijp te verstoppen, omdat deze veel smaller is dan een normale pijp. Dit probleem moet je niet negeren gezien dit een overloop tot gevolg kan hebben.

Gootsteen overloop verstopt:

De ventilatieopening in de gootsteen voorkomt ook een overloopprobleem. Dit is om veiligheidsredenen wanneer de gootsteen wordt gevuld en u niet in de buurt bent, zal het water uit de gootsteen komen. Met andere woorden, wanneer de ventilatieopening niet verstopt is, zal uw gootsteen niet meer worden opgevuld dan het niveau van de overloopopening. Om de pijp te ontstoppen, moet je hem losschroeven van de buis die onder de gootsteen is aangesloten. Je kunt een elastische metalen borstel vanaf de bovenkant van het gat plaatsen om de buis schoon te maken en alles te verwijderen.

Gootsteen verstopt en lekt eronder:

Het hebben van een verstopte keukengoot met daaronder lekkage is een veel voorkomend probleem. Dit komt door eerdere trillingen en waterdruk. De verbinding op de buizen is dan enigszins losgeraakt. Dit gebeurt na het vele malen gebruik van een zuiger of de vibratie van de vuilophaal. Omdat het water in het verleden normaal werd geleegd merkte je het niet op, maar nu dat water in de leidingen blijft staan zul je zien dat het lekt. Wat u moet onthouden, is dat de verstopping zich niet vóór die plek bevindt. Dus je moet nog verder in de buizen kijken. Het wordt aanbevolen om vanaf die plek een slang te gebruiken. Omdat je de leidingen loskoppelt om een ​​slang te gebruiken, kun je het lekken op hetzelfde moment verhelpen. Reinig de verbindingen waar het lek t goed, was en breng vervolgens teflon tape aan om andere mogelijke lekken te beveiligen.

Afzuigkraan vastgelopen:

Als je een Zwanenhals onder de gootsteen hebt, is dit het eerste waar je naar moet kijken als je keuken verstopt zit. Je ziet een ovale buis onder de gootsteen op de afvoer. Voordat je iets doet, zorg ervoor dat je een grote kom onder de gootsteen plaatst om het water op te vangen dat eraf komt. Je kunt de Zwanenhals gemakkelijk loskoppelen door hem tegen de klok in te draaien. Er komen veel vuile en zwarte spullen tevoorschijn die daar zijn verzameld. Reinig de Zwanenhals en het gebied rond om goed. Als je het eenmaal hebt schoongemaakt, schroef het dan weer op zijn plaats door het met de klok mee te draaien.

Verstopte gootsteen niet de zwanenhals

Nadat je de zwanenhals hebt schoongemaakt en het probleem niet is verholpen, moet je verder naar binnen kijken. Het probleem zit dieper in de leidingen en je hebt een speciale tool nodig om het op te lossen. Op dit punt is het beste wat je kunt gebruiken een slang. Om de slang te gebruiken, moet u de horizontale pijp loskoppelen die naar de riolen gaat. Je moet de slang in de buizen steken om alles eruit te halen dat een verstopping kan veroorzaken.

Verstopping in de gootsteen, water loopt terug in de vaatwasser:

Zit er water uit je verstopte gootsteen in de vaatwasser? De belangrijkste reden hiervoor is dat het aftapventiel in uw vaatwasser verstopt is. Het aftapventiel in de vaatwasser voorkomt dat water binnendringt of leegloopt wanneer dit niet nodig is. U zult het aftapventiel onder in uw vaatwasser onder het filter vinden. Het aftapventiel in uw vaatwasser kan verstopt of gebroken zijn. In elk geval is dit het eerste waar u naar moet kijken. Zodra het water dat in uw vaatwasser staat gesorteerd is, kunt u de verstopping van de keuken beter bekijken.

Gootsteen verstopt achter de muur:

Als de verstopping zich niet onder de gootsteen bevindt, bevindt deze zich mogelijk achter de wand. Om deze leidingen te bereiken zal heel moeilijk voor je zijn, omdat je geen directe toegang tot hen kunt krijgen. Tenzij je de muur wilt breken, wat geen zin heeft. De enige manier om toegang tot die buizen te krijgen en een verstopping daar te verwijderen, is door indirect contact. Het gebruik van een luchtcompressor is in dit geval de beste optie. Een andere indirecte manier om dat deel te bereiken is door een slang te gebruiken om alles wat zich daarbinnen bevindt te verwijderen.

Gootsteen verstopt na gebruik ontstoppingsslang:

Dus je hebt een slang gebruikt om je Gootsteen te ontstoppen. Je bent in staat geweest om een ​​paar stukjes te verwijderen, maar je bent niet tevreden met de hoeveelheid rommel die je in de pijpen hebt opgeruimd. Zodra je het opnieuw hebt gecontroleerd, merk je dat het Gootsteen nog steeds verstopt is. Dit komt omdat het probleem van verstopping dieper in de pijpen zit en je slang te kort is. Door een langere slang te huren of te lenen, zul je dieper kunnen komen. Door dat te doen, kunt u los krijgen wat voorheen niet lukte.

Gootsteen diep in de pijp verstopt:

Wanneer uw gootsteen diep in de pijp is verstopt, moet u mogelijk een aantal professionele hulpmiddelen gebruiken. Daarom moet je misschien een professionele slang huren om de verstopping kwijt te raken. Zelf met goed gereedschap kan dit een hele uitdaging zijn.

Als het met dit professionele gereedschap nog niet lukt, is er altijd nog de laatste optie, Het inhuren van een professional. Hij heeft meer ervaring en kan u waarschijnlijk wel helpen.

Verstopte keukenriolering:

Is uw rioollijn verstopt door de keuken? Dat betekent dat je een heel serieus probleem kunt hebben. Aangezien het probleem in de hoofdriolering ligt, betekent dit dat u waarschijnlijk problemen in uw hele huis heeft. Met deze ene gebeurtenis moet u mogelijk een professionele sanitaire dienst inschakelen. Omdat de verstopping diep in de buizen zit, zal het heel moeilijk zijn om uit te vinden waar en hoe slecht dat precies is. Daarom hebben sanitairbedrijven speciale camera’s waarmee ze heel precies het probleem kunnen identificeren. Ze hebben langere en door water aangedreven slangen die goed werk leveren bij het verstoppingsprobleem dat u ondervindt.

Gootsteen verstopt, maar leidingen zijn vrij:

Als je Gootsteen verstopt zit en tegelijkertijd de leidingen helder zijn, betekent dit dat er iets mis is dat je hebt gemist. Daarom zijn de gemeenschappelijke gebieden waar een verstoppingsprobleem kan worden gevonden:

 • De ventilatieopening in het dak.
 • De septic tank. Als uw septic tank vol is, heeft u een probleem met de verstopping in uw huis.
 • De vetopvang buiten het huis. Het hele punt van de vetopvang is om de leidingen schoon te houden om vetproblemen in uw rioollijnen te voorkomen.

Gootsteen verstopte dak doorvoer:

Hoe weet je dat je luchtopening op het dak verstopt zit? De verstopping veroorzaakt door de ventilatieopening in de leidingen is uniek. Wanneer water in de afvoer wordt gestort zul je zien dat, behalve dat het water langzamer stroomt, er ook bellen uit het gat komen. De reden waarom uw ventilatieopening verstopt is, is dat bladeren in de ontluchter zijn gevallen en de luchttoevoer in de leidingen blokkeren. Wat je moet doen, is met een slang het vuil vanuit de ventilatie terug op het dak te trekken. Het probleem zal niet worden opgelost door het vuil naar beneden. Het maakt de situatie alleen maar erger. Je hebt misschien niet zo’n lange slang, dus je moet er misschien een vinden die het werk goed doet.

Gootsteen verstopt appartement:

Als u in een flat woont, kunnen er een paar dingen misgaan met de afvoer van de gootsteen. In een blokappartementen zijn de hoofdafvoerleidingen op elkaar aangesloten en ze zijn groter dan normaal. Hierdoor komen ernstige problemen met de afvoer minder snel voor. Kun je je voorstellen wat er zou gebeuren als de mensen in het onderste appartement de verkeerde dingen in de riolering gooien en hiermee vaak een verstopping veroorzaken? Het hele blok zou verstoppingsproblemen hebben. Dus om zoiets te vermijden, zijn de pijpen die door de muren gaan breder dan in een gewoon huis. Dit betekent echter niet dat u helemaal geen verstopping problemen zult hebben. Het probleem zal wel veel gemakkelijker zijn om het op te lossen, omdat het onder de gootsteen zal zijn. Dus het zou moeilijk zijn om stilstaand water in je gootsteen te hebben. Hierdoor is zuiveringszout en azijn gebruiken om de leidingen onder de gootsteen goed schoon te maken vaak voldoende. Als u toch nog steeds een probleem ondervindt, moet u mogelijk de pijp onder de gootsteen losmaken. Als alles er goed uitziet, kan het probleem ernstiger zijn en zullen ook andere appartementen worden getroffen. In dit geval moet u de verhuurder of het management van het blok op de hoogte brengen.

Gootsteen verstopt, niets werkt:

Als u alle mogelijke oplossingen heeft geprobeerd maar het probleem niet is opgelost, dan kan het zijn dat er een ander onderliggend probleem is dat u niet heeft geïdentificeerd. Als u dus niet zeker bent van de oorzaak van het probleem of twijfelt aan de juiste oplossing, is het aan te raden een professional in te schakelen.

Hulp verstopte gootsteen

Zoals eerder vermeld, wanneer er niets anders is dat u kunt doen, moet u professionele hulp inschakelen. Een professional komt bij u langs en zal het probleem identificeren, verhelpen en tips geven hoe een soortgelijk probleem in de toekomst voorkomen kan worden.

Verstopte gootsteen tips:

Als u toekomstige verstoppingen in uw gootsteen wilt vermijden, moet u deze onderhouden. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om je gootsteen effectief te houden. We kunnen u een paar tips geven om een ​​verstopte keuken te vermijden:

 • Veeg de potten zoveel mogelijk af voordat u ze in de gootsteen legt.
 • Gebruik altijd heet water om uw potten te wassen of te spoelen.
 • Gebruik uw afvalverwerking alleen wanneer dat nodig is en niet zo nu en dan.
 • Door dit te doen, zult u langer bespaart blijven van verstoppingen.

Verstopte Gootsteen YouTube:

Als je niet zeker weet hoe iets gedaan of opgelost moet worden en niet goed weet wat je te wachten staat, kun je altijd de YouTube bekijken. Op YouTube delen mensen dagelijks hun ervaringen. Ook kun je stap voor stap zien hoe een gootsteen verstopt kan raken. Misschien vindt u het juiste ding dat u zocht om uw verstopte keuken te ontstoppen.

Gootsteen verstopte kosten:

Een verstopte keuken repareren kan kostbaar zijn. Het hangt altijd af van hoe groot het probleem is dat u ondervindt, hoe lang het zal duren en wat er moet worden vervangen. Als u meer wilt weten over prijzen, kunt u contact met ons opnemen. Wij bieden u de beste service die u zoekt voor de beste prijs.

Een verstopte gootsteen schoonmaken:

Als je een verstopte gootsteen hebt en je wilt dat het er weer als nieuw uit komt te zien, moet je de leidingen onder de gootsteen op de juiste manier schoonmaken. Als je de juiste methoden gebruikt om dat te doen, zal de afvoer in je Gootsteen er als nieuw uit komen te zien en werken. Om dat te doen, moet je daar misschien wat moeite voor doen. U moet de leidingen verwijderen en ze op de juiste manier reinigen voordat u ze opnieuw installeert.

Een verstopte gootsteen ontstoppen:

Dus om de leidingen in uw verstopte gootsteen goed schoon te maken, moet u ze loskoppelen. Voordat je iets doet, moet je snel tekenen hoe de leidingen eruit zagen en maak ook een foto met je telefoon. U kunt de leidingen gemakkelijk loskoppelen door de ringen die de leidingen vasthouden naar links te draaien en deze naar u toe te trekken. Als u ze weer in elkaar wilt zetten, moet u Teflon-tape aanbrengen. Door dit te doen, geeft u extra isolatie aan de verbindingen.

Gootsteen verstopt zwart water:

Wanneer u de leidingen loskoppelt, moet u voorbereidt zijn. Er zal water in de leidingen zijn. dat komt eruit. Het water zal stinken en er zullen ook zwarte dingen zijn die vastzitten aan de binnenwanden van de pijpen. Daarom is het het beste om een ​​grote lege kom onder de riolering te plaatsen. Dit is om het water dat uit de leidingen komt te verzamelen zodra u het opent.

Maak een verstopte keukenafvoer schoon:

Zoals eerder vermeld, is de beste manier om de leidingen te ontstoppen door ze op de juiste manier schoon te maken. Zodra u ze hebt losgekoppeld, kunt u een elastische maar harde borstel gebruiken en de leidingen binnenin goed te reinigen, gebruik hierbij ook een goede ontvetter. Op deze manier kunt u de leidingen onder uw gootsteen er als nieuw uit laten zien. Hierdoor zullen de leidingen minder snel opnieuw verstopt raken.

Reparatie van de verstopte keukenkraan:

Is het je opgevallen dat er iets niet klopt aan je kraan in de keukengootsteen? Is de waterdruk minder dan vroeger? Dat betekent dat er iets in de kraan zit en dat een verstoppingsprobleem veroorzaakt. Daarom kunnen dit de redenen zijn waarom uw keukenkraan een lage waterstroming heeft:

 • De watervoorziening thuis is laag. Er kunnen wat werken aan uw hoofdwatervoorziening zijn en u krijgt te weinig water uit uw kraan. Je kunt het dubbel controleren door de rest van de kranen in je huis te openen.
 • De beluchter van de kraan is verstopt.
 • De slang van de kraan is verstopt.
 • De cartridge van de kraan is verstopt.

Lees verder om erachter te komen hoe u uw verstopte keukenkraan kunt repareren.

Verstopte keukenkraanbeluchter:

De beluchter bevindt zich in het laatste deel van de kraan waar het water uitkomt. De beluchter van de kraan regelt de waterstroom en filtert ook het water dat uit de hoofdleidingen komt. Vuil en hard water kunnen echter de gaten van de beluchter blokkeren. De waterstroom zal dan worden verlaagd en je moet hem schoonmaken om dit te herstellen. Dit is niets ingewikkelds om zelf te doen en het kan een paar minuten duren. Het enige dat u hoeft te doen, is een tang gebruiken om de beluchter los te schroeven. Maak doormiddel van een naald of een dunne staaldraad de filter goed schoon, nadat u de filter terugplaatst zou de waterdruk weer normaal moeten zijn.

Verstopte keukenkraan slang:

Een andere reden waarom uw keukenkraan verstopt zit, is vanwege de slang. De slang is aangesloten onder de kraan aan de voet van de gootsteen. Voordat u verder gaat, zorg ervoor dat u de watertoevoer bij uw hoofdkraan afsluit. Nadat je dat hebt gedaan, schroef de slang die op de kraan is aangesloten los. Open de watertoevoer in een kom om te zien of er geen probleem is met het uitstromende water. De gebruikelijke plaats waar het verstopt kan raken, is precies op de plaats waar de kraan op de slang is aangesloten. Zorg ervoor dat u het goed schoonmaakt en sluit de slang weer aan op de bodem van de kraan.

Keukenkraan verstopt cartridge:

Een andere reden waarom uw keukenkraan verstopt is, is dat de cartridge kapot is. De cartridge bevindt zich in de kraan op de plaats waar de hendel zich bevindt. Je hebt er toegang toe door een inbus -schroef uit de achterkant van de kraan te verwijderen. Door het handvat en de spruit van de kraan te verwijderen, krijgt u toegang tot de cartridge. Controleer de cartridge als deze alleen een beetje vies is en moet worden gereinigd. Je kunt een kleine borstel gebruiken om het mooi schoon te maken. Als de kraan echter nog steeds verstopt zit, moet u de cartridge vervangen. Neem je de oude cartridge mee naar de winkel en koop er een die identiek is. Anders past het waarschijnlijk niet in uw keukenkraan.

Verstopte gootsteen in stacaravan:

Omdat de leidingen in een stacaravan smaller zijn komen verstoppingen relatief vaak voor, omdat de leidingen echter ook korter zijn is het vaak wel makkelijker om dit op te lossen. De meeste problemen ontstaan direct onder de gootsteen (in de zwanenhals) daarom in een ontstopper of een menging van azijn en zuiveringszout vaak voldoende.

Was dit artikel nuttig voor uw verstoppingsprobleem in de keuken? Als u nog vragen heeft over deze kwestie, neem dan gerust contact met ons op en we helpen u graag verder.

Bel: 06-81052891